Vzácne je silné slovo. Skôr by som použil zriedkavo sa vyskytujúce v obehu. Bankovky v nominálnej hodnote 2 USD sa 10 rokov ani nevydávali (1966-1976), pretože po nich neexistoval dopyt. Ľudia ich "nemajú v láske". Pre nízke sumy vystačia s nominálom 1 USD a pre vyššie platby použijú nominál 5 USD alebo 10 USD. V bankách ich majú, ale do obehu ich nedávajú.
Prirovnal by som to k bankovke 200 EUR, ktorá je na tom podobne (v obehu sa vyskytuje len veľmi zriedkavo). Je to vysoký nominál pre bežnú útratu a nízky nominál pre veľké platby (využíva sa 500 EUR)
Takže pokiaľ sú bankovky v stave UNC (čisté neobehové, bez prehybu, bez ohnutých rožkov,...) tak v Čechách môžeš dostať aj 3-5 USD za bankovku. Ale v USA ti nikto viac ako 2 USD nedá.😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Ked som bol v Egypte ,tak som si zobral asi 20 kusov a použival ako sprepitné.Fungovalo to super ,ked som dal dolar tak som videl že vždy v rozpakoch čakali či je to všetko.Ked som dal 2 dolarovku ,tak už nečakal čo bude dalej -mysel mal zaneprazdnenu tym čo to vlastne dostal.
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com

V Usa to mi je jasny.🙂 jo mam nove ciste, bez prehybu atd. Takže 3-5$ za kus. No koukal jsem, nabízí se za 100-120kc většinou. Pak i nějaký extremy, ale Ti to v hlave asi nemaj v pořádku 2000kc😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.