Zdravim, kamarád mi přinesl mince co našel doma po tatovi já jsem ji vyčistil a teď se mi tady množí názory, že to je falzum, rozhodně nejsem podvodník posílám vám fotku 10 haléř 1969, pak 50 haléř co je na aukru a 50 haléř s tečkama, když se podívám na datum je u všech 3 jiný,rozhodně nejsou broušené tečky vzal jsem to pod mikroskop, prosím o radu, rozhodně nejsem podvodník a klidně radši aukci stáhnu.
Obrázky:

Děkuji za info, jenže když se podívám na minci moji 1969 hlavně 9 a s tečkama tak to musí být raženo úplně s jiného razidla, rozhodně né s 10 haléře, každopádně aukci stáhnu a zjistím jak to je s pomocí odborníků, protože minci mám a jak je vidno tak s desetníků to není a kdo si přiblíží 9 na konci tak to není ani vybroušeno..

Tak jeste jednou, padesatihaler rocnik 1969 bez tecek pred a za letopoctem razeny v Kremnici je vzacna varianta kdy na velmi malou cast nakladu bylo omylem jako licni razidlo pouzito razidlo z desetihalere ktery tecky kolem letopoctu nema. Na vasi minci orig.razidlo z 10h pouzito nebylo takze je to falzum a je jedno byly-li tecky odstraneny nebo je to mince vznikla z jineho razidla pravdepodobne puvodem z Ciny.

martinus: to, že jsou číslice o něco tučnější, neznamená, že se jedná o (vzácnou) variantu. Těchto "odchylek" je velké množství (více raznic, opotřebení, oběh, ...) a za varianty se to snad ani považovat nedá. Platí to, co je uvedeno výše - vzácný je pouze padesátník, na který bylo použito razidlo pro desetihaléře. Nikdo vás tady nechce "okrást" nebo koupit levně. A jak píše Kucera - i kdyby ty tečky nebyly upilovány, je to jedno, protože to bude stále falzum.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.