Metóda autológnej modifikovanej bunkovej transplantácie je overená liečebná metóda s pozitívnym účinkom pre širokú paletu ochorení. Jej uplatnenie môže pomôcť mnohým ľuďom v ich rôznych zdravotných problémoch a to aj v prípadoch (alebo práve v takých prípadoch), kedy doterajšie štandardné liečebné metódy nedosahujú uspokojujúce zmeny v zdravotnom stave. Ponúkaná liečebná metóda by mohla predstavovať pre mnohých novú nádej a možnosť liečenia s lepším výsledkom ako doteraz.

Samotná metóda transplantácie buniek je stará už niekoľko desaťročí, je dlhodobo osvedčená, jej rôzne modifikácie sa používajú v rôznych krajinách sveta už viac ako 80 rokov u viac než 5 miliónov ľudí.

Najbežnejšiu formu transplantácie je transplantácia celých orgánov (transplantácia srdca, obličiek, pečene a iných), čo je chirurgický zákrok, kedy sa chorý orgán v tele príjemcu nahradí zdravým orgánom z tela darcu. Pri takýchto transplantáciách spravidla telo príjemcu odmieta orgán alebo bunky darcu. Aby toto odmietnutie nenegovalo transplantáciu, príjemca musí už pred operáciou a potom i po nej (často aj po celý život), užívať rôzne lieky na potlačenie imunity, takzv. imunosupresíva.

Ďalšou formou je dodanie súboru ľudských alebo zvieracích buniek do ľudského tela, zvyčajne v tvare formou transplantátu aplikovaného injekčne, s cieľom napomôcť lepšiemu fungovaniu alebo uzdravovaniu poškodenej časti tela, orgánu, tkaniva.

Autológna modifikovaná bunková transplantácie sa odlišuje od podobných metód prípravou bunkových transplantátov. To umožňuje ponúknuť klientom vyššiu spoľahlivosť, bezpečnejšiu aplikáciu a zároveň akceptovateľnejšie cenové podmienky. Pri tejto metóde sa nepoužívajú žiadne imunitu potláčajúce lieky a napriek tomu organizmus klienta podaný transplantát znáša. Transplantáty sú bezpečné a preto táto metóda znamená pre klienta minimálne riziko. Tím špecialistov má s touto metódou viacročné skúsenosti, o čom svedčia desiatky úspešných aplikácií ročne.