Autor | Příspěvek |
---|---|
#51 28. 5. 2020, 15:50
|
|
Registrovaný uživatel |
hlavně by se měl ozvat někdo, komu to chybí... jestli někdo takový je
![]() ![]() |
#52 28. 5. 2020, 18:20
|
|
Registrovaný uživatel |
Jestli to někomu chybí,no o tom dost pochybuji.Podle mě je to klasický aukro podvod,kdy se někomu zdála ta cena malá,tak si přihodil stylem sál a pak to poslali nějakýmu troubovi aby jim to zaplatil.Samozřejmě to musel být někdo z místní organizace.Jinak už to neřeším,tolik peněz to zase nebylo a tak za dva roky bude ta cena adekvátní,ale samozřejmě že mě nasr..li.
|
#53 29. 5. 2020, 6:35
|
|
Registrovaný uživatel |
O jakou polozku se jednalo?
|
#54 10. 5. 2021, 18:43
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
.. tak jsem se po hodně dlouhé době o víkend účastnila numismatické aukce a koupila si pár drobných do sbírky...
No a to bych nebyla já, aby to bylo jen tak.... ![]() Nejprve jsem si myslela, že o víkend nebudu doma, tak jsem si na pár minciček poslala limit a říkala si, že stejně jako vždy kulový vyhraju, ale že to zkusím... No, nakonec tomu osud chtěl a já o víkend zůstala doma a mohla se zúčastnit online aukce ..... No tak to by byla škoda nevyužít, ne? ![]() Za něco jsem prostě nechtěla dát moc, takže to potěšilo někoho jiného, ale něco se vyhrát přeci jen podařilo... Nejlepší byl jeden Ferdinand, kterého jsem docela chtěla a urputně jsem tedy na něho i přihazovala. Když to všichni ostatní vzdali, měla jsem radost, ale na potvoru se se mnou přehazoval někdo svým limitem ze sálu. No tak jsem se už tedy přehazovala s tím sálem... ![]() Když jsem se s tím sálem přehazovala asi po třetí, tak mi najednou prolétlo hlavou, zda ten "sál" nejsem vlastně já .. ![]() ![]() ![]() Přestala jsem tedy přihazovat.... No jak jinak, no... byl to můj limit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jj... když je člověk blbej a nenapíše si, na co limitoval a pak to draží i v živé aukci...... ![]() ![]() |
#55 10. 5. 2021, 18:50
|
|
Registrovaný uživatel |
:-) nedokonalost jejich systému
|
#56 11. 5. 2021, 13:08
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Měl jsem to jednou podobně, shodou okolností také Šumperk. Poslal jsem limit a pak jsem našel možnost tam vyrazit osobně. Byl to divný pocit, držet číslo a hádat jestli člověk draží proti sobě nebo někomu jinému. V mým případě to vlastně bylo opačně - dražil jsem ze sálu proti limitu )) Na aukru se tomu říká nekalé praktiky a šponování cen ))) _______________ kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz |
#57 11. 5. 2021, 14:12
|
|
Registrovaný uživatel |
Tomu opravdu nerozumím. Pokud znáte částku svého limitu, jste v sále a máte přehled o příhozech, pak nevidím důvod dražit proti sobě. Prostě vím, že můj limit je na částce X a až po překonání tohoto limitu zvednu číslo a dražím dále, nebo nedražím a položku nedostanu. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#58 11. 5. 2021, 15:46
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Teď už jsem chytřejší. Před více než 10i lety jsem se dostal do takové situace poprvé, katalog s poznámkami a limity jsem zapomněl doma, takže jsem na miste si hned koupil další, neměl jsem přístup na internet zkontrolovat email, a tři položky jsem prostě chtěl vydražit.
_______________ kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz |
#59 11. 5. 2021, 15:59
|
|
Registrovaný uživatel
|
Přesně tak,také to nechápu..do výšky svého zaslaného limitu mohu nasále nechat ruku v klidu,to bych byl sám proti sobě..
Nicméně by mne zajímal tenhle scénář: Zájemce(říkejme mu tak) sedí na sále a hodlá vydražit tři po sobě jdoucí položky. První se povede,druhá jde vysoko-tak ji pouští,a u třetí mu "zamrzne"ruka-položka je přiklepnuta jinému vydražiteli na písemný limit..ačkoli byl zájemce ochoten dát více. Po aukci jde zájemce za pořadatelem a nabídne za tu třetí,už někomu jinému přiklepnutou položku o příhoz více. A získává ji.. Co vy na to? |
#60 11. 5. 2021, 16:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Bohužel, někde běžná praxe. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#61 11. 5. 2021, 16:12
|
|
Registrovaný uživatel |
No asi jak kde... Omyly jsem už zažil, ale fakt u nezajímavých položek za pár tisíc
|
#62 11. 5. 2021, 19:47
|
|
Registrovaný uživatel |
tak to sa mi už stalo viac krát, (rýchlosť dražby, nepozornosť, robenie si poznámok...) ale nikdy ma nenapadlo ísť to potom riešiť takto a je to nefér voči tomu čo to má na ten limit - proste moja chyba a basta |
#63 12. 5. 2021, 9:13
|
|
Registrovaný uživatel |
Páni, mám podobnú príhodu z opačnej strany barikády:
Ešte pred 5-tou ráno vstávam, pretože sa chystám na aukciu. Cestujem 2,5 hodiny autom (200 km), aby som stihol obhliadku, včas sa usadil v sále a vydražil si vyhliadnuté položky. Konečne sedím v dražobnej sále a čakám. Licitátor ide vo vražednom tempe 350 položiek za hodinu, o akom som doposiaľ ani nechyroval. Dvíham ruku, ale v prítmí sály si ma nevšimne a pokiaľ sa stačím ozvať už je o dve položky ďalej. Kamarát mi hovorí "Pokojne, to sa vyrieši." Cez aukčnú prestávku vysvetlíme čo sa stalo a položka mi je dodatočne priklepnutá. Od začiatku až do konca som predmetnej položke obetoval čas a peniaze, pretože môj záujem získať ju bol veľký. Určite väčší než záujem limitenta. Nezáleží na tom či by som požadoval vrátiť aukciu späť a opakovať dražbu položky alebo slušne požiadal o opravu omylu. Výsledok bude stále rovnaký. _______________ Processed coin catalogs 3.145 Auctions / 26.275 Lots Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum |
#64 12. 5. 2021, 9:29
|
|
Registrovaný uživatel |
Klasika. Já myslím, že pravidla jsou jasně daná.
|
#65 12. 5. 2021, 9:41
|
|
Registrovaný uživatel |
Pockej, ale to neni fer, tak jsi se mel hlasit, ozvat se a oni se mohli vratit k licitovani polozky, vsiml jsem si tohohle postupu nekolikrat i na online aukci, nebo ti rict sorry jako. Ja osobne bych byl nastvany ze neco vydrazim a pak to nedostanu jen proto ze si nekdo rekl ze ho licitator prehlidnul. To podle me nebylo idealni reseni. |
#66 12. 5. 2021, 15:45
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Hm, mně se posledně stalo něco také divného. Bylo to v aukci jiné společnosti, než této. Nevím jak k tomu došlo, zda chybou v systému, nebo bylo dodatečně něco přičteno... nevím, ale měla jsem na jedné položce hned od začátku limit tuším 2400,- pět minut před skončením aukce se mi objevil mail, že byl můj limit překonán a je na ceně 2400,- a mince skončila za 2400,-, Tak jsem nechápala, jak je tedy možné, že ji vyhrál někdo jiný, když můj limit byl tento. Tak jsem se dotazovala oné společnosti, jak to je a nakonec se za dva dny v aukci objevila částka 2600,- a přišel mi mail, že je tam vyšší příhoz, tak proto jsem to nevyhrála. Tak asi chyba v systému? Nevím, no. Bylo to zvláštní.
Asi fakt chyba systému ![]() « Poslední úpravu provedl(a) korunka v 12. 5. 2021, 15:47. » |
#67 12. 5. 2021, 15:50
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
... no protože si ten limit také nepamatoval, jako já... to se stane fakt snadno, když si to člověk nenapíše. Já už jsem pro příště také poučená :-) |
#68 12. 5. 2021, 16:03
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
To je otázka. Pokud jsi přehodil limitenta, tak by to bylo podle mne v pohodě, ale pokud by tu minci vydražil někdo v sále, pak nevíš, zda neměl stejně velký zájem jako ty a zda by ji také nakonec nevyhrál. Takhle byl v domnění, že je položka jeho, takže byl oklamán. Kdyby věděl, že ji nemá, třeba by dražil dále a nakonec ji třeba i získal. Tím, že toho člověka obejdou, tak nemá šanci s tím něco udělat. Ale jak píšu, pokud jsi dal více než limitent, asi by to bylo v pohodě. Pokud by to byl člověk v sále, pak mi to v pohodě nepřijde. Takže je to hodně spekulativní a tak úplně se mi to také nelíbí. |
#69 12. 5. 2021, 16:05
|
|
Registrovaný uživatel |
To nebyla chyba systému, ale nekalá dražba!!! _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#70 12. 5. 2021, 16:21
|
|
Registrovaný uživatel |
Otázka je, zda nebyl limit stejný. Někdo má, že vyhrává sál, někdo, že limit. Mohla být chyba člověka (že to dál obráceně) a tak se s tím druhým domluvili na příhoz+1 To mi přijde ještě jako pochopitelné. Ale ty věci co tady popisovali kluci... Hnus |
#71 12. 5. 2021, 16:59
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Hm, to nevím, ale zamrzí to... no.. vždyť to znáte :-)
|
#72 12. 5. 2021, 17:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Jo to chápu. Já se za celou dobu setkal asi s třemi "nedorozuměními", ale u 2 jsem si jist chybou lidskou a jedno těžko soudit. Nikdy nešlo o nic zásadního, tak jsem to neřešil...
|
#73 12. 5. 2021, 17:12
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
jj, já si za ušetřené peníze koupila jinou minci jinde a ta, co se mi nepodařila se třeba podaří příště někde jinde..
Horší je, pokud se člověk chystá na nějakou vzácnou a unikne mu o chlup. To je pak škoda. Jo, to je prostě život ![]() Jen doufám, že do příště ty ceny nevyletí ještě mnohem výše ... |
#74 12. 5. 2021, 18:32
|
|
Registrovaný uživatel |
Áno je to hodne špekulatívne, ale z tvojej strany. Ak mincu vydraží dražiteľ v sále, tak je jediná možnosť - dražbu pozastaviť a opakovať dražbu položky, kde tvoj príhod licitátor prehliadol. Mierne to zdržuje, ale je to bežná situácia, ktorá sa stane tak v malých ako aj veľkých aukčných spoločnostiach. Tam iná možnosť neexistuje. Ako som povedal výsledok je totožný. _______________ Processed coin catalogs 3.145 Auctions / 26.275 Lots Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum |
#75 12. 5. 2021, 18:50
|
|
Registrovaný uživatel |
A) stačí si sednou tak, aby tě viděl B) jak víš, že by to dopadlo stejně, měl jsi nekonečný limit? C) co když výherce po tom, co vyhrál už dál nesráží a tudíž ani při opakování dražby už nebude účasten? D) o čem se vůbec bavíme, pravidla jsou jasná, přiklepnuto, ukončeno. Ty kecy kolem jsou kecy kolem... |
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1