Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#2491 10. 9. 2012, 09:59

K tomu co psal Evropa1 jeste takova skoro az zabavna poznamka. Ja jsem si vsim, ze duvera jde vetsinou jen z jedne strany a to od kupujiciho. Pres 90% lidi (a asi to sedi i tu na sberateli) prodava minci, ale posle ji, az dostane penize. Takze do rizika jde ten, co posila penize. Nemelo by to byt na oboustranne duvere a kupujici i prodavajici obratem poslat penize a minci a tak riskuji oba stejne, ze jim dana vec neprijde?🙂

Profilový obrázek
krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

#2492 10. 9. 2012, 10:06

Také nejedeš napřed na dovolenou a až potom ji zaplatíš 😆 😆 😆 Je to už holt takové pravidlo, že se napřed platí a pak si věc bereš. I v obchodě, zboží si nevezmeš domů a pak přes internet zaplatíš 😉

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#2493 10. 9. 2012, 10:38

Důvěru získáváme přes své a nejdříve přes zkušenosti jiných. Proto někomu můžeme důvěřovat hned a jinému nikdy. V první aukci dražíme a vydražené mince platíme s klidným srdcem předem, v druhém případě nás ani nenapadne, abychom dražili.
Vždy ale máme možnost, že si vydražené mince můžeme odebrat osobně a zároveň zaplatit. Tedy nastane stav, kdy nikdo nic neriskuje a obě strany mají rovné podmínky, nebo na každé aukci je některý náš známý, který nám může dané věci vydražit.
Když se vrátím k tématu dovolených, tak také existují lidé, kteří ji svěří pouze renomované cestovní kanceláři. Rači si připlatí, ale mají téměř stoprocentní jistotu, že se nic nepředvídaného nestane. Naopak můj bratranec jezdí s malými cestovkami, vždy si koupí zájezd poslední dny před odjezdem, za velmi velkou slevu, ale vždy má s sebou v kapse 1000 € pro nenadálé skutečnosti, protože si uvědomuje, že ty slevy mu musel někdo zaplatit a jednou to vyjít nemusí.
Vždy a ve všem záleží pouze na úhlu pohledu, na našich prioritách a také na tom, že si uvědomíme i případná rizika. Funguje to ve všech našich činnostech, tedy i ve sběratelství.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#2494 10. 9. 2012, 10:44

Mnohokrat jsem lidem co duveruju poslal mince casto jeste driv nez prisla platba...

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

#2495 10. 9. 2012, 11:06

Pro dula 77
Někdy doprodává pár dní po aukci neprodané položky +15%.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#2496 10. 9. 2012, 21:03

Tovy napsal/a:

Prece kdyz koupim padelek, zjistim to
...

Kdyz - to bude nejvetsi problem. Znam spoustu lidi, kteri si mysli, ze kdyz minci koupi v aukci (zvlaste CNS 😁 ), je padelek vyloucena vec, spousta se ji nikdy nepochlubi nejakemu znalci a ma ji treba i hodne let (a kdyz se prodava, pak je mince o to duveryhodnejsi, vzdyt prece byla koupena pred lety v aukci renomovane firmy).
Ostatne, staci se podivat, kolik lidi si ve stredomori na blesim trhu koupi "antickou" minci za 5 EUR a jsou presvedceni, ze je prava...
Dnesni situace, kdy se ceny minci obecne zvysuji a o koupi maji zajem i lide, kteri to berou jen jako investici, bohuzel padelatelum jen hraje do karet.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#2497 10. 9. 2012, 21:14
K tomu co psal Evropa1 jeste takova skoro az zabavna poznamka. Ja jsem si vsim, ze duvera jde vetsinou jen z jedne strany a to od kupujiciho. Pres 90% lidi (a asi to sedi i tu na sberateli) prodava minci, ale posle ji, az dostane penize. Takze do rizika jde ten, co posila penize. Nemelo by to byt na oboustranne duvere a kupujici i prodavajici obratem poslat penize a minci a tak riskuji oba stejne, ze jim dana vec neprijde?🙂

Já se třeba lidem, které znám ze Sběratele (a to i jen velice málo a ne osobně) snažím posílat mince bez ohledu na to, jestli jsem už dostal platbu nebo ne (to, že jsem lajdák a nestíhám a někdy to pošlu až o pár dní později je věc druhá🙂 ). Ale pokud se ozve někdo, koho neznám a nejde o mince za pár stovek, tak jsem také opatrný, to asi jde pochopit...

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#2498 14. 9. 2012, 10:11

Tak majiteľ asi najprv nevedel čo predáva a potom radšej aukciu zrušil. Predpokladám, že pár ľudí to tu aj sledovalo.
http://aukro.cz/mince-i2623440345.html

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
Ševci

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2007

#2499 14. 9. 2012, 10:35
Tak majiteľ asi najprv nevedel čo predáva a potom radšej aukciu zrušil. Predpokladám, že pár ľudí to tu aj sledovalo. http://aukro.cz/mince-i2623440345.html

No jo. Když cena hned zpočátku vyskočí vysoko a prodejce si myslí že to má cenu pár stovek tak se lekne a ukončí to 🙂 . Kdyby cena vyletěla až v poslední minutě tak už to nestihne 😁 . Také jsem sledoval.

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#2500 14. 9. 2012, 10:47

proč by se lekal? měl by být rád ne?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.