Moderátoři: smith

Myslím,že tyhle dva prezentované typy jsou nejčastěji se vyskytující Joštovi drobáky,nebo máš jiný názor?
Zrovna třeba na aukru jdou s orlicí několikrát za měsíc a s gotickým "m" několikrát za rok...nemluvím o stavech...
Igni probatur aurum, virtus miseria...

jo jedna věc je ta že sice se peníze s orlicí jošta na aukru vyskytují,ale ted třeba je tam jeden za 2500kč který byl prodaný asi před rokem.takže si myslím že lidé se zbavují akorát horších kusů a čekají na lepší.no ale z vlastních zkušeností vím že žádný velký nález těchto mincí za posledních 20let nebyl a že to jsou věčinou jenom ojedinělé nálezy.no a u těch haléřů je to takové že sem jich měl v ruce asi 3krát mín něž penízů a nejvíc jich bylo s "y´ mezy rameny křížem než s tím"m".

to já také a už ho mám asi 7let od té doby sem na lepší nenarazil.
ten zrovna co je ted na aukru je zajímavý tím že je na něm vyrazená celá koruna věčinou bývá posunutá ražbou víc nahoru že jsou vidět celé jenom ty iniciály IO a koruny jenom část.
navíc mě připadá že ty haléře po nějaké mincovní reformě okrajovali něco jak třeba parvy.

..ty jsi to nepochopil, to měla být tvrďácká nabídka! 😉
..ale jak znám sebe a mnohé svoje překlepy, nad kterými se pak divím, jak jsem se mohla takto přepsat, tak bych si takových věcí raději nevšímala, nebo až se spleteš ty, bude ti to vráceno 😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.