Prosím o posouzení zda má tento chybotisk nějakou cenu. Jedná se o bankovku z roku 1996, jedná se o chybotisk typu 2 tzn. tisk je proveden na arch papíru zrcadlově otočený po delší straně bankovky, v důsledku čehož je vodoznak pozorovatelný na vodoznakovém okraji otočený o 180° („hlavou dolů“) a ochranný proužek nevystupuje na povrch papíru na lícní, ale na rubové straně, blíže pravému okraji rubové strany bankovky. Děkuji za Vaše odpovědi a uvedení hodnoty.
Obrázky:

Zdravím🙂
nevím, co napsat víc než že cena bude u každého jiná, subjektivní, "cena záliby" se tomu mezi sběrateli odborně říká. Pro někoho 200,-, pro jiného 2000,-. Já zrovna tyhle kousky sbírám, takže jsem Vám připraven zaplatit určitě víc než nominální hodnotu. Jestli je k mání tak mi napiště na sabata.petr@gmail.com.
Předem díky P

proužkové chybotisky (zdvojený proužek, inverzní proužek ...) se prodávali na Aukru - dvoutisícovka za cca 10t, 50Kč za 8t ... tehdy se neprodalo (ale opravdu je to o zálibě, další den by se o to třeba lidi přetahovali). zajímavější chybotisk (rozdílné číslo na jedné bankovce) - to už je závažnější chybotisk (obzvláště kvůli kontrole vytištěných bankovek) - 1000 Kč za 16000 Kč.

a jejda, já jsem Vám ještě žádnou nabídku nedal, ty čísla byly pouze ilustrační, čekal jsem, že se mi ozvete na mail, veřejně tu cenu svojí záliby opravdu prezentovat nepotřebuju.
A jinak co se týče např. dvojitého ochranného proužku nebo dvojího číslovače, to jsou chybotisky z "vyšší" kategorie.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.