Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » Čínské starožitnosti

Vykupminci.cz
Numisargo

Čínské starožitnosti

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím, dokázal by někdo určit a případně ocenit těchto pár zřejmě čínských kousků?
Předem všem děkuji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Sberatelskou cenu by to melo, jen pokud by slo o opravdu hodne-hodne stary nebo necim vyjimecny predmety (umelecka prace)..
Tohle vsechno vypada na typickou smes modernich suvenyru pro turisty, ktera se vyrabi uz desitky let prakticky totozna...
Historickou/sberatelskou cenu to dle myho nazoru mit nebude prakticky zadnou, ten kdo o to bude mit zajem, to koupi prakticky jen jako dekoraci - proto, ze se mu to libi. Cena se u tehle predmetu odviji hlavne dle pouzityho materialu (slonovina, eben, zelvovina...).
Ty sosky slona a buddhy vypadaji spis jako nejaky Thajsko, Laos, Indie, Barma.. nebo tak neco.. do pod. statu se v 50-80 let z CSSR masove jezdilo na ruzny montaze.. nebo to muze bejt v onech letech zakoupeny primo v CSSR v nejaky prodejne s asijskym/africkym "umenim". Ale klidne to mohlo bejt zakoupeny nekde na dovoleny v asii treba vcera..
Ten podlouhlej predmet na prvnim obrazku vypada jako nejaka severni afrika.. tusim, ze jsem to videl nekde v Tunisku nebo tam nekde.. ale nevim, nejsem na tyhle veci specialista..


PS: ruzny africky kmeny nebo ruzni asijsti vyrobci suvenyru (napr. sizunkove v egypte) tyhle veci vyrabej uz od nepameti a snazej se, aby vypadaly jako stary originaly = rucni prace + vyrabej je stejnyma metodama jako pred dveste lety (masajove apod).

Pod. suvenyru sem videl mraky.. jak na ruznejch africkejch nebo asijskejch trzistich nebo uz v 80 letech v bytech (ve vitrinkach, jako dekorace na zdi) znamejch a kamaradu..
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Starožitnosti » Čínské starožitnosti

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1