Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Umění - obrazy » Drobné vady u grafik

Vykupminci.cz
Numisargo

Drobné vady u grafik

Moderátoři: smith, Wjem.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den,
prosím mohu mít dotaz na Kolemjdoucí, zda-li je možné odborně odstranit přeložení papíru u návrhu na Ex libris, viz foto v příloze, resp. zda-li to má vůbec smysl ?
Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Dobrý den, děkuju za důvěru, ale do papíru nedělám, o tom nevím vůbec nic.... takže bych postupovala úplně laicky nějakým vyrovnáním ohnutím na druhou stranu, nebo, kdyby mě to hodně štvalo, vložila bych ještě jedno velmi tenké sklo, které by to připláclo ;) (existuje tzv. "muzeální sklo", které pod správným nasvícením pohlcuje většinu odlesků).... ale být na vašem místě bych se s tím přehnutím spíš smířila... je mi líto, že neporadím lépe a odborněji....
Registrovaný uživatel
Dotaz je adresný, ale - co žehlička a vyzkoušet teplotu na ohybu podobného papíru. Nic lepšího vymyšleno nebylo, trpělivost a teplotně inertní barvě to nemůže uškodit. Menší teplotu, vyhodnotit účinnost a přidat buď teplotu, nebo čas. A když se to spálí, přidá to na umělém stáří :-)))).
Registrovaný uživatel
Dobrý večer, děkuji za rady, s tím tenkým sklem se mi to líbí nejvíce, to ještě neznám, ale vzhledm k tomu, že se to chystám přepaspartovat v jednom úžasném Rámování obrazů, tak si zde jistě budou vědět rady.
K asi účinnější metodě žehlení a případnému zestaření kresby do roku 1835 přistoupím teprve poté, kdyby se 1 varianta nepovedla ;)
Registrovaný uživatel
Opýtaj sa "bankovkárov",oni sa s takýmito vecami stretávajú,aj sa tu niekde o tom bavili.Medzi dve sklá,riadne zaťažiť a pod.
-s-

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Umění - obrazy » Drobné vady u grafik

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1