Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Faleristika » Faleristika: VHÚ Praha-žižkov

Vykupminci.cz
Numisargo

Faleristika: VHÚ Praha-žižkov

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Moderátor
http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=48&t=2682

Můj kolega (Slovák) navštívil v Praze Vojenský historický ústav a byl nadšený. Já si jen dovolím upozornit na ORIGINÁL Vojenského řádu Marie Terezie-komandér. Je to velká vzácnost a přátelé z Vídně byli ohromeni kvalitou. Je to kus z napoleonských válek. To jen, abychom viděli, že i v našemu muzeu se nacházejí skvostné věci. :P
Registrovaný uživatel
VHU v Praze ma bezesporu spoustu kvalitnich veci a unikatu. Moji znamy sberatele z USA nebo Britanie vzdycky kdyz prijeli do prahy, tak hned dtruhej den jeli na Zizkov :_) Vstupne zdarma je taky velky plus.
Ostatne v podobnych britskych, francouzskych, americkych,.. i nemeckych muzei je napr. z obdobi 2WW vystavovano cca 50-70% padelku.
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Moderátor
Přátelé,
muzejní kusy to je opravdu nutnost neb některé věci v originále prostě nejsou. I ve Vídni jsme hledali s Dr. Jedličkou pro potřebu Signa např. zlaté medaile Za statečnost, ale jsou vystavený jen medaile pozlacené. Praha má krásné věci, žel bohu hodně toho je v depozitu. Člověk se musí stále učit, ale ani muzeum není zárukou.....
Waršava má pravda pěkné muzeum, ale tam zase polské vojenství začíná snad až rokem 1918. V době před rokem 1989 se o našich vojácích v armádě císařství mluvit moc nesmělo a ejhle, dnes v demokratické (?) společnosti zase ne. Prý to není vlastenecké. V Budapešti tam je to zcela normální, ve Vídni také, ale Praha je svá, řekl bych přehnaně nacionalistická. Je to jen můj pohled, nemusíte souhlasit, ale také mi nemusíte "lát" :lol:
Moderátor
Přidám pár hezkých faleristických obrázků pro potěchu oka i duše:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Altmann napsal
V době před rokem 1989 se o našich vojácích v armádě císařství mluvit moc nesmělo a ejhle, dnes v demokratické (?) společnosti zase ne. Prý to není vlastenecké. V Budapešti tam je to zcela normální, ve Vídni také, ale Praha je svá, řekl bych přehnaně nacionalistická. Je to jen můj pohled, nemusíte souhlasit, ale také mi nemusíte "lát" :lol:
Nerekl bych :-) Stejne jako se dnes smi psat (nikoli pouze povsechne striktne negativne) o Protektoratu, tak stejne tak je to s RU.
RU je velmi stara (100 let) zalezitost a malokoho dneska takto stara historie opravdu zajima (neni mu blizka). Dnesni generace zajima spis novodobejsi historie = pocinaje 2WW..
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Moderátor
Náhodou, teď, u příležitosti 100 let od vypuknutí první války, se to poněkud oživuje. Ostatně, na rozdíl od té druhé, v té první válčil dědeček nebo pradědeček skoro každého z nás. Můj děda byl na italské frontě a dva pradědečci taky. Druhý děda byl moc mladý a další pradědečci zase moc staří. Bojovali i stréci atd. Za druhé války bojoval především sósed přes ulicu, neb byl velitelem výsadku Wolfram.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Faleristika » Faleristika: VHÚ Praha-žižkov

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1