Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravím Vás, příliš se tu nevyskytuji, přesto mě zaujala Vaše relace o vejprtských falsech. Pocházím a žiju nedaleko Vejprt, ve stejném kraji, takže jsem zalistoval ve své sbírce, razítkované známky mám samozřejmě také, krom svěžích. Přílohou ukazuji 200h a 300h Hradčany, s čitelnými razítky Vejprty. Prý jsou pravé hledanější, jak falsa, tak nevím, je to falsum, nebo je to pravé známky s pravými razítky…. 100h nemám... napsat mi můžete na e-mail: gumm@seznam.cz Díky! Obrázky: 
|
|
|
Moderátor
|
Tá 300hal je vejprtský falzum jednoznačne. Chýba dĺžeň na písmene A
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
znamka 300 hal.je zarucene takzvane vejprtske falzum(kat.cena 14000)u te 200 halerove si nejsem jisty protoze razitko zakryva jednickou vezicku na ko- puli,nemam poruce literaturu a tak mohu pouze napsat,ze i ta 200 hal.se silne naklani do kategorie vejprtskych falz...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
se snima nějak roztrh pytel  ta 300 je padělek...200 nevidím na kopuli
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
zas su poslední 
|
|
|
Moderátor
|
Dali by sa známky samostatne naskenovať v lepšej kvalite?
|
|
|
Administrátor
|
Rozhodně si nemyslím, že je to nějaký nález amatéra. Email který je uveden v registraci patří jednomu sběrateli, který sem tam i publikuje. Pravděpodobně zakoupené v aukci či někde jinde, ale nový nález to podle mého názoru není.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ta 200 má razítko přes všecky důležité body .... chce to fakt lepší sken
|
|
|
Moderátor
|
Aj 200hal je falzum jednoznačne. Číslica 2 sa dotýka dolnej časti oválu. A "hruškovitý" útvar na pravej strane pri oblúku je nepravideľný.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
tak já tu 2 přes to razítko nevidím 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdenek Jindra napsal Rozhodně si nemyslím, že je to nějaký nález amatéra. Email který je uveden v registraci patří jednomu sběrateli, který sem tam i publikuje. Pravděpodobně zakoupené v aukci či někde jinde, ale nový nález to podle mého názoru není.
asi chce taky článek 
|
|
|
Moderátor
|
Zdenek Jindra napsal Rozhodně si nemyslím, že je to nějaký nález amatéra. Email který je uveden v registraci patří jednomu sběrateli, který sem tam i publikuje. Pravděpodobně zakoupené v aukci či někde jinde, ale nový nález to podle mého názoru není.
Potom nechápem zámer..... Obrázky:  
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
tak ta 300 byla jasná...a ted už i ta 200 je mnohem líp čitelnější  .... to se někdo má 
|
|
|
Moderátor
|
Honza, myslím si, že to bol zámer.... Niekto (neviem o ktorého zberateľa sa jedná) skúša nás či skočíme na "rozprávku"...... (ako naznačil Zdeněk)
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
nj ... tak to mělo být asi v chlubírně,ale i tak je to hezké  vždy když najdu známku s vejprty tak mi zajiskří očička,srdečko zaplesá a po bližším zkoumání se zas musím uklidnit bo su všecky pravé 
|
|
|
Administrátor
|
Podle emailu, který tu má v registraci to je Tomáš Fijala. Sem tam publikuje a má i své internetové stránky. O nějaký nový nález se tedy dle mého názoru nejedná. Rozhodně to není nezkušený sběratel - amatér. Nevím proč, ale to třeba vysvětlí sám.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
prima..mate pane Jindro muj respekt....nenechate nas od nikoho tahat za nohu..
|
|
|
Administrátor
|
Maxmilian napsal prima..mate pane Jindro muj respekt....nenechate nas od nikoho tahat za nohu..
I to nelze někdy vyloučit. Ne vše se dá uhlídat, ale tohle nový nález dle mého názoru opravdu není. Patří to do chlubírny - předpokládám omyl.
|
|
|
Moderátor
|
Arina_02 napsal Prý jsou pravé hledanější, jak falsa, tak nevím, je to falsum, nebo je to pravé známky s pravými razítky…. 100h nemám... napsat mi můžete na e-mail: gumm@seznam.cz
Zdenek Jindra napsal I to nelze někdy vyloučit. Ne vše se dá uhlídat, ale tohle nový nález dle mého názoru opravdu není. Patří to do chlubírny - předpokládám omyl.
Nemyslím si, že ide o omyl vlákna....
|
|
|
Administrátor
|
Jj nelze vyloučit ani to, že na základě posledního objevu kde jsem psal, že by to chtělo článek se jedná o to, že i toto tu budeme popisovat jako nový objev - případně budeme žádat o článek, ale pak se za rohem objeví někdo kdo nás znemožní tím, že to bylo zakoupené tam a tam. Ať to, ale vysvětlí sám autor. Tahat za nos se, ale nenecháme.
|
|
|
Moderátor
|
znamky su v peknej kvalite, urcite boli kupovane v aukcii
|
|
|
Moderátor
|
Když už jste to tu nakousli - jak vypadá sběratel - profesionál?? 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
nooo....asi jako ten pavel,druhy,nebo treti v poradi?nebo to byl petr? 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
babygulka napsal znamky su v peknej kvalite, urcite boli kupovane v aukcii
Muzou byt kupovane i mimo aukci.. anebo je muze mit v soukr. sbirce treba i nekolik desetileti. _______________ elle34 (zavináč) upcmail.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdenek Jindra napsal Jj nelze vyloučit ani to, že na základě posledního objevu kde jsem psal, že by to chtělo článek se jedná o to, že i toto tu budeme popisovat jako nový objev - případně budeme žádat o článek, ale pak se za rohem objeví někdo kdo nás znemožní tím, že to bylo zakoupené tam a tam. Ať to, ale vysvětlí sám autor. Tahat za nos se, ale nenecháme.
Nemyslim si, ze by i tim potencionalnim clankem 'sberatel.com' nejak opravdu "znemoznil". Takove veci se nedaji nikdy 100% uhlidat.. Znemoznil by akorat sam sebe. Osobne si myslim, ze to je spis jen zert, vytahovavani se, zkouseni nas, mozna chce znat i nazory na svy znamky,... PS: email zadany pri registraci nemusi byt (ciste teoreticky!) ani jeho.. _______________ elle34 (zavináč) upcmail.cz
|