Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Padělky a podvody » FALZA STŘEDOVĚKÝCH MINCÍ

Vykupminci.cz
Numisargo

FALZA STŘEDOVĚKÝCH MINCÍ

Moderátoři: Guldiner, Misak33, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 >

Autor Příspěvek
Moderátor
Domician napsal
Z toho vyplývá,že 1) Falsum nepoznáte a nepozná ho ani znalec,pokud se vůbec o falsum jedná 2)posudek by Vás asi chránil před trestem,ale ne před ztrátou peněz,nervů a času 3) diskutovat s Vámi nikdo nebude,nesdělí ani důvod reklamace 4) znevážená mince je neprodejná 5) nakupovat něco v aukcích se nevyplatí,zisk,pokud by byl vůbec jaký neodpovídá riziku.
A podle toho jsem se zařídil a žádné mince nekupuju.

1) Pak to není znalec, 2) v právním státě platí presumpce neviny (v případě podezření na falsum je potřeba znalecký posudek, který prokáže že o falsum jde), ale možná že jsou USA bezprávní stát, kde má bohatší vždy pravdu, nevím, 3) opět v právním státě musí mít reklamace důvod, 4) pokud bude dokázána pravost, tak leda u hloupější části americké populace, 5) opět čistě investorský pohled a gratuluji k tomuto rozhodnutí, čím více rádobyinvestorů k němu dojde, tím lépe se na nich bude nakupovat bez zbytečného přeplácení kvůli nedostatkům znalostí apod. :mrgreen:
Neuražte se, ale opravdu tomu moc nerozumíte, pokud tady produkujete některé názory jako že není možné poznat padělek jen od oka, to je zcestné, jsou lidé, kteří mají nakoukané neskutečné množství mincí a jsou takoví experti, že na antických mincích na první pohled podle stylu rozeznají práce jednotlivých lidí, přestože se liší jen nepatrnými detaily. :roll:
Ostatní už bylo vcelku řečeno ostatními členy fora.
Moderátor
Domician napsal
... Říkáte,že tento druh autentizace není neomylný.Budiž,ale žádné jiná firmy než PCGS,NCG,ICG a Sear autentizaci nedělají,takže ať jsou jací jsou,jsou jediní.Nebo znáte někoho v Evropě,kdo by prováděl autentizaci?Já jsem si psal se všemi aukčními domy a se všemi muzei,i s Izraelí,Ermitáží a hromadou dalších.NIC!Takže prosím navrhněte řešení.


malá ukázka kvality práce (autentizace, určení) u PCGS

zřejmě nedokáží ani správně přečíst latinský nápis se jménem panovníka a číslicí u jeho jména, k určení používají pro daný typ mince naprosto zcestnou literaturu, minci připisují panovníkovi, který tento nominál nikdy nerazil (viz datace 1305-1306)
a jsou mimo jenom o nějakých 166 a více let

to jistě svědčí o jejich kvalifikaci pro středověké mince

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
:D
Moderátor
ještě jsem zapomněl ukázat druhou stranu mince

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Bohužel tak to dopadá, když se někdo chová, že rozumí všemu.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Je to dosti nečitelná mince.Ale chtěl bych vědět jestli se jedná o padělek.
Mince chemicky nečištěná.Velikost 15mm.Je tam částečně vidět postříbření.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
koukam, ze tu neni odpoved, chci sem vlozit prispevek, tak alespon nejdriv odpovim alespon castecne - co se mi dari vycist. zrejme to bude dobove falzum, pokud to vubec byla mince. take by to mohl byt nejaky talisman ci pocetni peniz a tam uz by to mohlo byt diskutabilni, co je to padelek.
Moderátor
vice nez pred rokem jsem v Trencine od znameho ceskeho prodejce (sic!) koupil minci nize. tehda jsem netusil, ze rocnik 1601 je vzacny a ze je tudiz divne, ze by slo za takovou cenu (cca 4-5 stovek, uz presne nevim) o falzum. naopak jsem si rekl, ze je to asi beznejsi rocnik v horsim stavu, tak proc ne. prodejce tam tech polskych minci mel vic, mel to i urcene a ocenene, tudiz pochybuji, ze by neznal pravy stav veci (tj. ze by nevedel, ze prodava falzum). a uprimne bych se divil, kdyby toto falzum tam bylo jedine - to uz asi dokazu stezi, zrovna tak, jako to, ze jsem nakupoval u neho (popsanou zalepovaci kapsicku jsem uz nejspis vyhodil). pravda je, ze mi to take za zadne dohadovani nestoji, je moje chyba, ze jsem to nepoznal (ono zabalene to vypadalo lepe) a ze jsem nakupoval na burze neco, cemu nerozumim (a jen se mi to libilo).

mince mne z pocatku nadchla (dokonce jsem se s ni pochlubil v chlubirne - tam mi asi nikdo nechtel zkazit radost a nebyl jsem upozornen na to, ze je to falzum), ale cim dal tim vic mi vrtala hlavou a dnes jsem si na ni konecne udelal cas. a nedalo to ani moc prace. jednak se podobne problemy uz resily zde, jednak se da pomerne snadno dohledat zde, ze prave mince z aukci vypadaji opravdu jinak (ten odkaz se tu objevil uz nekolikrat a pokud ho nemate zabookmarkovany, doporucuji to udelat). a koho zajima vic, muze se zacist do tohoto clanku (podstatne je rozdil POLONIE a POLONI, ale tech dukazu je povicero). mince putuje ze sbirky do hromadky hlinikovych grosu a podobnych srandicek a pro ostatni at je pripadne varovanim - a kdo jste si neco podobneho koupili, radeji si to zkontrolujte. patina nepatina, to nehraje roli. ve vyse odkazovane diskusi Kucera vlozil jeste odkaz na jine rocniky nez 1601. bohuzel opet se mi potvrdilo, ze Polsko je hned za Ruskem zemi netusenych moznosti. admina v chlubirne poprosim o umisteni odkazu pod mojim prispevkem sem.

pro stouraly: vim, ze se nejedna o stredovek, ale nove vlakno se mi zakladat nechtelo (i kdyz je pravda, ze by si to nasi aktivni polsti falzatori asi zaslouzili a prazdnotou by to tam nezelo) - viz napr. grose Vaclava II., ale jiste by nezustalo jen u nich. holt nam vraci to, co jsme jim kdysi provedli (cit. Staří letopisové, str. 98, rok 1436):

„Téhož léta dělali sú polské haléře na mnohých místech v Čechách i ve Slezích i v Moravě z kotlův a z pánví a prodávali je na hřivny a tak velkú záhubu učinili v zemi polské... a zchudili jimi nebožátka hlúpé Poláky... a tak jich mnoho nadělali, že je mírami měřili jako obilí“

tak zacinam mit dojem, ze je zase cas na nejaky vydareny export :mrgreen:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Doplnene ....
_______________
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Registrovaný uživatel
Co si myslíte o tomto? Pravost?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
a proč by neměl?
Nižší nominál v průměrném stavu...
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
cena niekde okolo 2500 Kč.
V lepšom stave som kupoval za cca 4000 Kč.
Registrovaný uživatel
Foto je vypůjčené, chtěl jsem kupovat. Poradíte mně prosím nějakou dobrou literaturu jak poznat falza??? Nebo prostě musím prolézt tuny aukcí abych měl přehled? Začínám se zabývat středověkými mincemi, zatím se jen učím a pěkně v tom "lítám"...
Registrovaný uživatel
na falza platí pouze studium kvant materiálu na vlasní oči...(a technologie výroby pro konkrétní období či oblast)
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
To jsem si myslel :-). Musím najít v mém okolí více sběratelů a budu studovat a studovat. Znovu tedy děkuji za pomoc.
Moderátor
jousar napsal
Foto je vypůjčené, chtěl jsem kupovat. Poradíte mně prosím nějakou dobrou literaturu jak poznat falza??? Nebo prostě musím prolézt tuny aukcí abych měl přehled? Začínám se zabývat středověkými mincemi, zatím se jen učím a pěkně v tom "lítám"...


kdyby to bylo tak jednoduche to poznat a tak snadno se to dalo nastudovat, tak by tech falz bylo mnohem mene, protoze by mela mizerny odbyt. cele je to o tom, ze pokud nekdo zacina, mel by zacit tim, na co staci (ne financne, ale zkusenostmi). spousta lidi tu stredovekem nezacala, sbirala mince novodobe a postupne se ucila (resp. se uci stale, protoze se objevuji stale nove veci). a samozrejme kazdy si driv nebo pozdeji s necim nabehne (jak tu kdysi nekdo rekl, zaplati tim takove "skolne"). taky prijde na to, zda ma clovek po ruce nekoho zkuseneho, kdo ho uci a vede jej a nebo zda se clovek musi spolehat na to, co se nauci sam. kazdopadne to neni na par tydnu nebo mesicu...

chce to proste trpelivost, jenze ta dost lidem chybi. na strane druhe, ne kazda mince je hned falzum. kdyz clovek zacne sbiranim tech obycejnych beznych minci, tak se nauci, jak ma co z daneho obdobi vypadat a pokud koupi za par stovek nahodou nejake falzum, je to spis "zajimavost", protoze mezi beznymi a levnymi mincemi zas tolik skutecne dobrych falz obvykle neni.

pokud chcete hned nakupovat drahe veci, tak se asi spis vyplati nechat si veci kupovat nekym zkusenejsim a jeho znalosti si zaplatit. tady na foru samozrejme nejakou radu dostat muzete, ale casto jen z fotek se uplne vse take poznat nemusi. napad prostudovat si "tuny aukci" je celkem rozumny a nepovazoval bych ho za az tak spatny.
Registrovaný uživatel
btw - http://aukro.cz/ptaci-denar-slavnikovec-rrr-i4816562255.html
Registrovaný uživatel
S mincemi nezačínám, středověké mince mám též nějaké (zanedbatelné množství). V okolí mám jednoho znalého člověka, kterého jsem začal navštěvovat (m.j. patří mezi sběratele který má největší sbírku zabývající se mlékárenstvím v ČR). Od něho čerpám zkušenosti se "staršími" mincemi. Jde mně spíše o rozpoznávání podle fotografií. Občas se naskytne příležitost dobré koupě na internetu a jsem asi více podezíravý, ještě v tomto neznalý (nezačínám s cennými, pár běžných kusů Leop. mám, ale někdy se člověku prostě nějaká mince zalíbí). Rozpoznám falza zlatníků, pětikorun, čínských tolarů, atd., ale když vidím, že těch padělků je strašně velké množství a to i běžných mincí (běžné zlatníky a koruny FJI počínaje), tak se prostě bojím koupit pro mně dražší minci, na kterou si musím z průměrně placené práce našetřit . S numismatikou jsem začal od devíti let, kdy má první "mince" byla Jánošíkův dukát (samozřejmě upomínka), poté jsem měl pár let odmlku a znovu jsem se k tomu vrátil v devatenácti. O sedm let později, když se začínám pomalu zaměřovat na středověké mince, protože nějaké období mám již kompletní (pro mě bez nejcennějších a velmi drahých mincí) zjišťuji, že znalostí opravdu moc nemám. Děkuji a doufám, že jednou taky někomu poradím.
Moderátor
tak to se omlouvam, vyznelo mi to tak, ze zacinate prave stredovekymi mincemi "Začínám se zabývat středověkými mincemi...", tak jsem to spatne pochopil.

pokud zase budu (mozna chybne) dedukovat, ze jste zacal sbirat Leopolda, tak idealni je doporucit toto vlakno, kde si myslim se potrebne informace dozvite velmi rychle. celkem to tam zije.

Leopold je ale diky sve popularite zaroven komplikace ze dvou duvodu. hodne falz a zbytecne vysoke ceny. nakup na internetu jen podle fotek bude rizikovy vzdy. nicmene bezne mincovny a rocniky nizsich nominalu asi k obvykle falsovanym mincim opravdu patrit nebudou.
Registrovaný uživatel
Opět jedna ladna moneta z polska. A ta fabrika panecku..

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
tak tohle evidentně neslouží k oklamaní sběratelů, ale jako turistická cetka...... v české kotlině je jich také dost :-)
Registrovaný uživatel
mincmistr Bureš opět v akci, i když nepřímo. prodejce uvádí jako Münsterberg, po upozornění bez odezvy..tze. podvod

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
"Východočeské falzum" č.86?
Registrovaný uživatel
Oliver:
"...pokud chcete hned nakupovat drahe veci, tak se asi spis vyplati nechat si veci kupovat nekym zkusenejsim a jeho znalosti si zaplatit. ..."

To není špatný nápad. Lidé jako já, by ocenili a rádi zaplatili třeba 10 % k ceně, pokud by to nakoupil někdo se zkušenostmi a možnostmi.
Registrovaný uživatel
Co tohleto? Jsou to padělky? Je to nějaký moc kvalitní. Díky za radu.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 >

Sběratel.com » Padělky a podvody » FALZA STŘEDOVĚKÝCH MINCÍ

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1