Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Světové poštovní známky » Filatelia

Vykupminci.cz
Numisargo

Filatelia

Moderátoři: Akir, ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravym vas zberatelia.
Ma niekdo informacie , alebo vedomosti o Razitku...?
Na postovej znamke___Brasil Correio 200 Rs___

M.P. Ragosipe 25.apr.1826 BAHIAI.
Dakujem.
Registrovaný uživatel
foto by nebylo? ale bojím se, že specialistů na razítka Jižní Am. tu moc nebude...
Registrovaný uživatel
No momentalne to nepojde , ale behom zajtrajsieho dna vam umoznim nahlad do zbierky .
Totiz to jedna sa o zbierku cca 3500 ks .

Cesko Slovensko , Slovensko , Hungary , Polsko , Rumunsko , Horvatsko , Jugoslavia , Srbsko , Nemecko , tiez protektoraty , Rakusko , Francuzko , Taliansko , Belgicko , King Georges , Viktoria King cize Anglicko , Finsko , Holandsko , Spanielsko , Dansko , Norsko , Helvetia , Argentina , Svedsko , Brazilia , Rusko , Colombia , Novy Zeland , Mexico , Venezuela , Algeria , Ateny , Luxemburg , India , Palestina , Canada , USA , Ajman state a nie v konecnom China .
Su tu velmi zaujimave polozky co sa tyka samotnych Znamok , ale razitkovanie je podla mojho usudenia mozno este zaujimavejsie a vzacnejsie . Zbierka nebola nominalne ohodnotena vdaka Casovej tiesni a nie v poslednom slova zmysle potreboval by som naozaj viero hodnych odbornikov , Som v kontakte z Prahy s jednym panom Znalcom no este sa mi nepodarilo vycestovat vdaka casovej tiesni . Behom zajtrajsieho dna nahram polozky cez Drop Box do ulozneho priestoru a pravdaze kto si zbierku chce pozriet bude mu poskytnute pristupove heslo .
Registrovaný uživatel
sbírku jsem samozřejmě neviděl, netuším, nakolik máte představu o její hodnotě, ale doručil bych aspoň zběžně projít starší příspěvky v sekci ohodnocení známek. Možná jich tam spoustu poznáte - a také jejich cenu.
Registrovaný uživatel
Poslal som vam mail.
Registrovaný uživatel
Anonymus to razitko je asi predznamkove a ta znamka asi DON PEDRO emisia 1866 alebo neskor,..Na prilozenom skene ten vrchny obrazok je predznamkove razitko brazilie rok 1838.ale bez foto to je detektivka

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Anonym napsal
Poslal som vam mail.


ČSR I vše běžné a navíc ražené, některé navíc ve špatném stavu. Zde by to mohla změnit jen ev lepší průsvitka či zoubkování, ale to by byla spíš náhoda. Ražené ČSSR úplně o ničom, neudatelné. Maďarsko to starší - ražené a běžné, ty novější možná ty aršíky (ale taky v řádu max desetikorun), i ty známky nejsou úplně k vyhození, protože vypadají být převážně ** (jen málo ražených z ochoty), ale zase moderní Maďarsko u nás moc nefrčí... Protektorát desetihaléře, maxim. koruny za kus, Reich nesbírám, tak přesně nevím, ale vzhledem k tomu, že mám stejné známky taky a skoro nic jsem za ně nedal... ale kouknu doma do katalogu. Staré rakousko běžné, totéž západní Evropa, vypadá to na sbírku začínajícího filatelisty, některé známky navíc dost nešetrně odlepeny. Jižní Amerika, Polsko, "Jugoslávie", Rusko, USA totéž, některé známky v absolutně desolátním stavu, škoda s nimi skoro znesvětit odpadkový koš. Kanada, Čína a Japonsko nevím, ale vzhledem k ostatním bych nečekal žádný zázrak, můžu se taky doma kouknout.
Takže pro někoho, kdo chce začít se známkami je to dobré, aby se naučil poznávat státy, chytat známky pinzetou (i když těmhle by už ani mastná ruka moc neublížila), měřit zoubkování apod. Zároveň by bylo na místě vyhodit zničené známky - staré neznamená nutně vzácné a ujišťuji vás, že známek, zobrazených na vašich fotkách, se dochovaly haldy. V případě prodeje několik desetikorun, maximálně nižších stokorun, ale to i se zásobníkem ("albem").
Registrovaný uživatel
Jaa-chym ja som to nevidel ale mega zbierka desiatky statou od juznej ameriky az po gronsko to je proste nezvladnutelne aj odborne aj financne.Iba ak su to halierove polozky.Samozrejme pri neobmedzenych zdrojoch si to viem predstavit zozbierat
Registrovaný uživatel
Zaměřit se na jednu zemi, prostě začít a ono se to už nějak samo vyprofiluje. Jedna prostě chytne za srdíčko ;)
_______________
Momentálně sbírám Madagaskar.
Moderátor
Jedna země je občas mnoho zemí v jednom! ;)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Světové poštovní známky » Filatelia

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1