Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antické mince » Grecka minca

Vykupminci.cz
Numisargo

Grecka minca

Moderátoři: Misak33, smith, tenzor.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobry den!
Nevie nahodou niekto z ktoreho obdobia pochadza tato minca a za ktoreho panovnika bola razena?
Ja osobne zbieram rimske cisarstvo ale tuto mincu som kupil na ebay-i priblizne pred tromi rokmi a chcel by som ju predat...
podobne mince som nasiel na WildWinds.com Sicily,Syracuse Hieron II alebo Macedonia kings Philip V. ale taku istu nikde..
Dakujem za odpoved

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Halikarnassos, Caria, 2. storocie p.n.l.
Registrovaný uživatel
Dakujem pekne Meander ... a ako by ste mi ohodnotili stav mince , cca cenu a ci je to bezna minca ktora nie je vzacna ?
keby sa dalo...
Registrovaný uživatel
http://www.vcoins.com/en/stores/tom_cederlind/29/product/caria_halicarnassus_2nd1st_century_bc_bronze_17mm/74789/Default.aspx
Ovšem otázka je zda je pravá :roll:
« Poslední úpravu provedl(a) turtleoverhead v 13. 11. 2013, 21:55. »
Registrovaný uživatel
na pohlad nevyzera ze by bola falzum... aj ked si ju pozriem cez zvacsovacie sklo nevidno ziadne umele obrusovanie ani nic napadneho nevidno... ale vsetko je mozne...
Registrovaný uživatel
:D
Nenech se ode mne zjančit, já tohle nesbírám a tím pádem tomu nerozumím,
jenom mi připadá taková suvenýrově pěkná ale je to jen můj osobní pocit a navíc jsem extrémně podezíravý. ;)
Moderátor
Zelvaku, zelvaku.. :roll: :mrgreen:
Je to mene bezna mince, ale rozhodne ne vylozena vzacnost. Prave ze stav neni moc pekny (ale samozrejme u bronzovych minci ktere byly v obehu je to vicemene bezne) takze teoreticky muze jit i o odlitek. Jinak to ale rozhodne nevypada jako typicky padelek pro turisty, pocitove mi prijde jako prava, ale precistena mince. Z fotky to kazdopadne s jistotou nemuzu rict.

Ad cena - to je tezke, kdyz tady nekdo da tu nejnesmyslnejsi, ten obchod ma v prumeru ctyr az petinasobne ceny oproti realnym. Jako priklad uvadim minci v o dost lepsim stavu, ktera se na pomerne renomovane aukci prodala za 55 EUR/71 USD (+10% poplatky+7% VAT tusim):
http://www.acsearch.info/record.html?id=663828
Tady bych (s ohledem na zminovany stav a poniceni pri cisteni) odhadoval cenu na cca 500-600 Kc.
« Poslední úpravu provedl(a) tenzor v 14. 11. 2013, 9:34. »
Registrovaný uživatel
Dakujem vam za vase nazory... som velmi prijemne prekvapeny z tejto stranky ste tu velmi prijemni ludia ochotni poradit ;)
ta minca je precistena fakt dost ale co mam robit ked ten predavajuci na ebay-i tie mince skoro vsetky asi vybrusi tymi kartacmi na mince ktore vo velkom aj ponuka na predaj,takze u neho su tie mince zvacsa prelestene... ked mate zaujem tak si pozrite jeho ponuky na ebay, vola sa taterthecat a je z ameriky... ma (6704) pozitivnych feedback - ov a ma 100% raiting ziadne negativa tak sa spolieham ze by mohol byt podstivy... ale ako sa hovori,clovek nikdy nevie ... ja som pred mesiacom vratil rimsku mincu cisarovnej FLAVIA MAXIMA FAVSTA AVGVSTA jednemu srbovi na ebay - i lebo ked som ju mal v ruke tak som zbadal ze je doryvana a ja take mince nechcem lebo pre mna stracaju hodnotnu pravost a autentickost... nebola draha,stala ma 24euro ale aj tak.. peniaze mi hned vatil a ja som si kupil druhu taku celkom schopnu ,nehovorim ze v super perfektnom stave ale ujde za 24.10 eur + 6eur postovne od LANZ numizmatika

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
este by som chcel na ukazku pridat fotografiu mince na ktorej je vydno to doryvanie a nie som si isty ale aj postriebrovanie... ale tak moc som ju chcel ze som bol pri drazbe na ebay-i slepy :oops:
musim si davat nabuduce lepsi pozor!!!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Na Srby mam v posledni dobe alergii, nekdy popisu, jak jsem s nimi "obchodoval" :)

Fausta docela hezka (hezci se objevuji, ale ceny jdou uz taky vyse), ta cena je ok, jen to postovne ji trochu prodrazilo.
Registrovaný uživatel
Tak ten srb bol určite justinijan69 . Tiež s ním mám skúsenosť. Kúpil som mincu s vadou, ktorú nebolo na fotke vidno. našťastie uznal chybu, len strašne chcel aby som mu nedával zlé hodnotenie. Naviac som ho našiel na zozname fake sellerov. Písali, že niektoré mince má OK, ale medzi nimi predáva aj falzá.
Registrovaný uživatel
Ti mi srbove to je neco jineho. Na inetu (hlavne Facebook) nejaci srbove davaji celkem zajimave mince. Kdyz na to zareagujete, dotycny vas kontaktuje a nabizi veci. Myslim, ze nabizi originaly a nektere veci jsou fakt zajimave. Ale ty ceny ma v naproste vetsine pripadu nerealne, v tom lepsim pripade tak dvojnasobne. Ja si toho vsimal a v realu je to klan srbu-hledacu, maji nejakou centralu a navzajem nabizi lidem sve veci.

Asi si reknete, ze je to jedno, nabidne drahou minci, vy reknete ne. Ale pak to zacne. Oni zacnou lamentovat a hadat se a psat vam. A vetsina argumentace je fakt hrozne legracni. Napriklad: "ja jsem hledac, ja nemohu mit nizke ceny jako prekupnik, protoze ja na tom nevydelavam". "Delam to jako konicek, proto nemohu mit levne ceny". Vsichni se ohaneji s tim, ze nemam respekt k jejich praci (hledani, cisteni, prodej) atd., ze je chci okradat (pritom jsem se ani jednou nepokousel smlouvat, proste jsem vzdy rekl, ze nemam zajem). Zacne to byt celkem otravne.

On ten "klan" ale spolupracuje i na jinych urovnich - navzajem si ocenuji veci, kritizuji mince, kdyz je nekam date (u kazde napisou umela patina, je to falzum, je doryvana) atd. To jen kdybyste se s tim nekdy setkali, tak je proste ignorujte. Zajimave je, ze jsem komunikoval se dvema z toho klanu (a cetl zpravy i od jinych a podle anglictiny to byli uplne jini jedinci) a fascinovala me uplne stejna argumentace - pripomnelo mi to takove ty akce pro duchodce, jak jim prodejci se snazi neco vnutit a maji naucene fraze a vyjadrovani.
Moderátor
Z Bulharska nebo Srbska je lepsi nic nebrat - v obou zemi je padelani pomalu narodni sport, v Bulharsku v tomhle vyrostli velci mistri a Srbove je posledni dobou dohaneji. Usetrit kvuli tomu par korun, aby clovek ve finale zjistil, ze je mince moderni nebo upravovana, to vazne nema smysl..
Mimochodem pridat do skutecnych minci z nalezu nejaky padelek pro zvyseni dojmu autenticity prece neni zadny problem.
Pokud jde o ty reci, maily je mozne ignorovat/zablokovat, pri pomluvach na mezinarodnich diskusnich forech zadat o smazani prispevku a zablokovani dotycnych, pokud jde o seriozni forum, tak to udelaji.
Registrovaný uživatel
ked uz sa to tu zvrhlo na tych Srbov, na nemeckom ebay som davnejsie registroval asi dve taketo "skupinky" emigrantov s nemeckymi adresami,ktori si navzajom prihadzuju,tahaju ceny a spolupracuju.. ale musim uznat, ze ked sa ich clovek vypytuje, poukazuje na konkretne obchody,stale sa opakujuce nicky a a rozplieta ich siet pochybnych transakcii, na vsetko maju doveryhodnu odpoved hodnu bajkara Ezopa :))
Registrovaný uživatel
Ano mas pravdu ten Srb je justinijan69 ;) Najlepsie na chlapcovi je,ze na ebay sa preukazuje ze pochadza z Nemecka a ked mi prisla obalka,som az cumel ze zo Srbska som si nic nekupoval a ked som si potom pozrel tu mincu tak ma skoro slaktriafalo... Nelubim riesit problemy a hlavne ked to musim riesit v inom jazyku ale chvala bohu ze nerobil problemy... Sam som mu navrhol ze mu nebudem pisat negativa ale peniaze chcem naspat aj mi ich hned poslal na ucet... Viete co je sranda? ze tu mincu Fausty zase dal do drazby a predal ju za 30euro este o 6euro drahsie ako ked som si ju kupil ja :lol: ale celkom dobre veci obcas ponuka (mastermust) on sa netaji ze je from Yugoslavia inac pochadz z mesta Niš . Kupil som od neho pekneho Aureliana aj Probusa... Treba si davat hlavne pozor co kupujeme a ja sledujem hlavne hodnotenie predajcu a pod 99,7 % nekupujem a pozeram aj v jeho podmienkach predaja ci vracia peniaze a pre ake priciny boli udelene predajcovi negativne alebo neutralne hodnotenia... inac ja mam ulozenych okolo 20tich predajcov od ktorych si pravidelne kupujem mince,maju obrovsky vyber perfektnych minci... najlepsi predajcovia su pre mna titusflavian, numismatiklanz, denant , solidusnumismatik, ancient-numismatic-coins..vzdy si od nich kupim viac kusov minci a poslu mi to za jednotne postovne a maju bezpecne prave mince...
Registrovaný uživatel
Aha, tak na ebayi jsem se s nimi nesetkal, ale meli narazky, ze jedou i pres nemecko a mozna opravdu jeden z nich byl z Nis :)

Jsem si vzpomnel, jak nekdo v UK dobre podvadel na ebaui - prihodil jsem na minci a pak na ni nekdo asi 10x prihodil jednu libru a az me prehodil, tak prodavajici zrusil posledni prihoz. I tak jsem tu minci vyhral za polovic, tak jsem na to kaslal.

Apropo ten solidus-numismatik - ja nevim, ale mi se obcas taky nezda uplne koser, nebot u nej ceny jdou docela dost vysoko a vyse i kdyz to porovnam s Lanzem. Ale asi ho sleduje dost lidi, jinak si to nedokazu vysvetlit..
Registrovaný uživatel
neviem, ale u kazdeho sa z nich sa biduje a nakupujem tak ze v poslednych sekundach 8 az 7 sek prihodim svoje maximum a ked ma niekto prebije sumou tak bohuzial... obcas sa pozriem kto vyhral ale nic podozrive som si nevsimol... :? podozrive je ked predavajuci predava a prihadzuje niekto anonymne ze sa mu neukazuje nick a feedback... nemam vzdy stastie na vyhru ked je draha tak nevyhram... ked si ju prebija predavajuci sam je to jeho smola lebo ebay mu strhne poplatok za kazdu predanu mincu... obcas nieco predavam aj ja tak viem ze by som skodil sam sebe keby som prebijal sumy kupujucich lebo mince by mi zostali doma a poplatok za predane mince by mi aj tak strhli... to ked mam nejaku lepsiu mincu a nechcem lacno predat tak predavam nie na bidovanie ale buy it now or best offer... zadam si sumu za ktoru by som chcel mincu predat a zaujemcovia mi ponuknu svoju sumu a je na mne ci suhlasim alebo nie... ;)
Registrovaný uživatel
Tak on je justinjan takový prevít! Nedávno jsem u něj přihazoval na jednoho Tacita a těsně, teď už vím, že naštěstí, nevyhrál. Díky za varování.

Mars Vltor: Titusflavianus a Denant mívají pěkné mince, ale jejich ceny za přepravu mi přijdou příliš vysoké. První má tuším 8 EUR a druhý přes deset. To pak chce opravdu nakupovat ve větších objemech.
Registrovaný uživatel
Tak to ano,maju dost vysoke postovne a preto u nich nakupujem len ked mam narodeniny alebo meniny vtedy si kupim krasne mince a na postovnom mi nezalezi... :mrgreen: :lol: pred mesiacom som mal narodeniny a od titusflaviana som si kupil denar septimiusa getu,stal dost penazi ale je proste v perfektnom stave a nelutujem...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Antické mince » Grecka minca

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1