Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o mincích » Je někdo ochoten poradit? Pfennig, Reichspfennig.

Vykupminci.cz
Numisargo

Je někdo ochoten poradit? Pfennig, Reichspfennig.

Moderátoři: Koniáš, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím, dostaly se mi do ruky mince a netuším co s nima. Když koukám do katalogů, najdu velmi rozdílné informace. Našel by se někdo v MS kraji, kdo by byl ochoten a schopen prohlédnout, popř ocenit? Třeba teď koukám na minci: 10 pfennig, 1922, série E (jestli dobře vidim), materiál Fe. Může toto mít nějakou hodnotu? Ty samé mince mam aji materiál Zn, u těch sérii netuším. Dál třeba 5 pfennig, 1910, série A. Potřebovala bych pomoc, ať vim, jestli se toho zbavit, nebo to dát někomu, kdo bude mít zájem a třeba mu chybí ve sbírce. Poradí někdo?
Registrovaný uživatel
sksuil by som najbeznejsi katalog...KRAUSE...da sa v pohode najst na nete
Registrovaný uživatel
V katalozích jsem hledala, ale jsou tam rozdílné info, proto by mě zajímal názor dalšího člověka.. ale díky i tak..
Registrovaný uživatel
Já jsem ještě neviděl katalog kde by se ceny podobaly realitě a navíc podstatnou část ceny mince tvoří její zachovalost k jejímuž určení je potřeba dost zkušeností.
Možná nejlepší řešení je slušně to nafotit a dát sem.
Registrovaný uživatel
Dala bych, ale je toho celý pakl a nechci zabírat fórum ;) právě proto jsem hodila dotaz, jestli by se nenašel nějaký člověk z ms kraje, který by se na to mrknul.. Oni ty katalogy jsou hodně zavádějící. Jsem schopná najít některé mince na netu, v daleko horším stavu a u nich hrozné ceny, tak si říkám, že je to nějaké divoké..
Registrovaný uživatel
Jen doplním. Mám např. 1 rentenpfennig 1925 A, v katalogu je za určitou cenu, cca 200 Euro, ale když mrknu sem:http://www.coinquest.com/cgi-bin/cq/coins?main_coin=591&main_ct_id=92, je tam nějakých 1000 usd, když sem:http://www.ma-shops.com/weller/item.php5?id=8608&lang=en, cena je 2750 Euro. A teď nwm, všude se píše o falzech, ale jak to poznám? Netvrdím, že je v tak super stavu, má patinu, ale právě tápu, co s tím. A to není jediná mince.
Registrovaný uživatel
Pokud se Vám na to někdo mrkne souhrně,tak to bude zas pouze jeden názor.Z uvedeného je zřejmé,že se již orientujete kde hledat jednotlivé mince včetně mincoven.Bude proto nejlepší,jak navrhoval ,,Turtle,,-Možná nejlepší řešení je slušně to nafotit a dát sem.-
Zde se může k danné minci vyjádřit více sběratelů a i potencíálního kupce ,zde můžete získat.
Registrovaný uživatel
ok, tak to zkusím pofotit. Každopádně díky za každý názor.
Registrovaný uživatel
To martinased: nefoťte to, napište do excelu seznam (hodnota, renten/reichs, ročník, mincovna) a pošlete mi ho mailem. Mrknu se podle katalogu, co má smysl fotit a pak uvidíme, co dál. Jen, prosím, seřaďte mince podle nomálů (! pozor na reichs/renten !) a pak podle ročníků - usnadníte mi tím práci a ušetříte spoustu času.
trinitr@volny.cz
Registrovaný uživatel
Tak to máte v mailu. Pokud by chtělo něco doplnit nebo přepsat, stačí říct. Je toho tu mnohem víc, ale teď trochu bojuju s časem, takže aspoň část.. jinak díky..
Moderátor
martinased:
poslete mi prosim taky ten seznam na mail numismat@seznam.cz

K tomu 1 rentenpfennig 1925 A: neni to reichspf ?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Pokec o mincích » Je někdo ochoten poradit? Pfennig, Reichspfennig.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1