Zde máme dva názory na občanskou společnost. První proti ní bojuje, druhý ji plně pochopil a říká, že občanská společnost je důležitou součástí demokratického zřízení.
Odsuzovatel občanské společnosti podporuje jednoho nynějšího kandidáta na presidentskou volbu se kterým kdysi podepsal opoziční smlouvu, která znamenála nedemokratické postupy. Stačí se podívat na obsazení členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, která svoji vahou hlasů ČSSD a ODS převálcovala všechny ostatní. Po vyřešení krize byla tato rada odvolená a začal se hledal jiný model jejich výběru.
Druhý kandidát byl kancléřem presidenta Havla. Oba dva se pak společně snažili budovat demokracii nového státu na principech občanské společnosti.
Pak záleží na každém voliči, co je ještě schopen tolerovat a co již nikoli.
Pro mě osobně jsou věci kolem opoziční smlouvy, odsuzování občanské společnosti atd, naprosto nepřípustné, které nepatří do chápání demokracie tohoto století.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

tenzor napsal/a:
Pavel_III: jenže řeč byla o ČT, kterou platíme, takže poukazování na to, že produkce Novy (která měla přijít o licenci po prvním roce vysílání, protože Železný lhal o její programové náplni) je ještě horší, je celkem irelevantní.
No a ČT vychází z toho porovnání řádově líp, takže si platíme poměrně solidní službu (čímž netvrdím, že by nebylo co zlepšit). A naopak se ukazuje, že komerční televize založené na konkurenci nějak nenaplňují teze o zvyšování kvality, neb by jim to přineslo vyšší konkurenceschopnost. Při započtení různých VyValených nám naopak vychází, že komerční konkurence = úpadek, že místo zvyšování kvality dochází k podbízení a kvalita klesá rychlostí blížící se rychlosti světla. (Ovšem teď nevím, jaký by se hodil smajlík 😕 )
Misak33 napsal/a:
Kdybych mel cas tak ti najdu zkoumani a ankety, kde lidi milujou Zeman, jinde zase knizete... tu zase Bobosikovou nebo obdivujou Avatara... Nicmene cas ani chut nemam. Ale je asi zbytecne takto diskutovat, protoze kazdy obhajuje sveho kandidata.
To by mne samotného zajímalo (když tedy pomineme manžela, který to má povinně). 😈

Stále v této debatě ale zapomínáte na to podstatné a tím je rozdíl mezi službami, které nám nabízí veřejnoprávní a komerční zdělovací prostředky.
Komerční jsou založeny na společnostech, které mají každým způsobem, ve formě nabídky komerčně sledovaných pořadů, vytvářet zisk a vůbec nezáleží na kvalitě pořadů.
Hlavní a zákonnou povinnosti veřejnoprávních zdělovacích prostředků je vytváření pořadů pro všechny skupiny obyvatel dané země, tedy i pro ty velmi malé, na které bude vždy komerční sektor kašlat. Dále je to rovný přístup všech politických stran před volbami, kdy nezáleží na předvolebních preferencích.
Dále jsou věci, které mají pomoci našim postiženým spoluobčanům, jako například tlumočení do znakové řeči atd. Tyto služby se týkají úzkého okruhu, ale stojí nemalé finanční částky.
Je to i každodenní a vyvážené politické zpravodajství.
V neposlední řadě jsou to i velké sportovní akce, na která má ČT odborné zázemí.
Závěrem.
I když budu postelovým povalečem, budou mě zajímat pouze ubohé mexické telenovely, nebo budu pouze hospodským žvanilem, který absolutně televizi nepotřebuje, bylo by malé a ubohé, pokud bych odmítal platit veřejnoprávní zdělovací prostředky. Každý si musí uvědomit, že tyto poplatky mají svoji psychologickou rovinu v podobě obyčejné lidské sounáležitosti, kterou já umožňuji jiným lidem sledovat něco, co je zajímá a co jinde nikdy neuvidí.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Prehliadka historie planety za dve minúty , nedá sa to neposlať.🙄
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Já s tím problém nemám.
Akorát poukazuju na to, že zastánci velké konkurenčnosti, komercionalizace a nepřátelé veřejnoprávní tv operovali s tím, že "pochopitelně stoupne kvalita a budou mít zájem i o ty menšinové skupiny", leč realita je taková, že kvalita šla rapidně dolů a na náročnějšího diváka z vysoka serou ... a osobně musím říci, že v drtivé většině mi komerční tv skutečně nemají co nabídnout. Nehledě k tomu, že, když už náhodou dávají nějaký film, je kvůli reklamám dvojnásobně dlouhý ... a to jen díky tomu, že to Železný kdysi uplatil. Vůbec to nemuselo být povoleno.

A co třeba HBO? Že by lidi dobrovolně platili za to, že na ně serou a nemají jim co nabídnout?🙂
A co má nabídnout ČT (tedy kromě ČT2 ale i tam to upadá), kromě opakování těch samých starých filmů, případně uvádění nových věcí naší produkce podřadné kvality a jednostranné politické propagandy, která popírá slovo "veřejnoprávní"?
Aby bylo jasno, já nejsem nepřítel veřejnoprávní TV a už vůbec ne zastánce komercionalizace (Novu považuju za jednu z nejhorších TV v střední Evropě), jenom chci, aby se veřejnoprávní TV placená z našich peněz konečně začala chovat jako veřejnoprávní a ne jako nedotknutelný spolek kamarádů, kteří si navzájem "přihrávají" a manipulují veřejné mínění.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.