Z rozhovoru se Zifcakem, bez komentare:
Bude 30 let od 17. listopadu 1989. Jaké máte pocity?
Pocity samozřejmě nemám vůbec dobré. Lituji, že se to všechno zvrtlo v takovouto nejistou dobu, kdy nevíte, co bude zítra, co bude pozítří. Na jednu stranu, já si vedu dobře, ale přesto si myslím, že hodně lidí neví, co je potká. Doba šla samozřejmě kupředu, musím uznat, že některé kroky byly dobré, pozitivní, svoboda slova a podobně. Ale jinak, celkově z toho nemám vůbec dobrý dojem.
Takže vy byste zpětně byl spíš pro nějakou reformu? Nebo vám tehdejší režim vyhovoval tak, jak byl?
Mně osobně vyhovoval. Rozhodně mně vyhovoval víc než ten režim současný.
Jaký máte názor na premiéra Andreje Babiše?
Vážím si ho. I když mít jeho peníze, do politiky bych asi sotva vstupoval, tomu bych se asi ubránil. Chápu ale, že jako podnikatel byl znechucený tím, co se v tomto státě děje, že se rozkrádal státní majetek a podobně. Vytýkám mu jedinou věc. Že nepřistoupí na to, že byl agentem Státní bezpečnosti. Co na tom bylo špatného?
Takže vy jste přesvědčen, že byl řádným a vědomým spolupracovníkem StB.
Jistě, samozřejmě.
Na severní Moravě a ve Slezsku měl hodně voličů prezident Miloš Zeman. Jste jeho fanoušek?
Osobně beru Zemana jako jednoho z nejlepších prezidentů po listopadu 1989. Je to člověk, který si stojí za svým názorem. Samozřejmě má občas nějaké výstřelky, kdo je nemá, ale v tom globálu bych ho hodnotil jako nejlepšího.
numismat@seznam.cz

Ale on dobře ví co říká a věřím že mu komunistický režim náramně vyhovoval.
Takových hajzlů je bohužel víc 👿

Na vojenskom cvičení major vraví vojakovi: Vidíš tamtú železničnú stanicu? Zariaď, aby nemohla slúžiť! Odchod!
O hodinu neskôr: Stanica je vyradená z činnosti! – hlási vojak.
Výborne! – pochválil ho veliteľ. A ako si to urobil?
Vidíte to vrece? Sú v ňom všetky cestovné lístky.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Jen to upresnim:
Jdi do "Kde to zije" a pak
Zkus v pravé kolonce "Poslední příspěvek"
kliknout na >> vedle jména posledního přispěvovatele.
numismat@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.