Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o mincích » Kecárna jen o numizmatickej problematike .

Vykupminci.cz
Numisargo

Kecárna jen o numizmatickej problematike .

Moderátoři: Koniáš, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 21 22 23 24 25

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
burza TN - 12/2023

Krádež vzácnych mincí

Video od 9:00
https://videoportal.joj.sk/krimi/epizoda/117079-krimi?_gl=1*jqhrsr*_ga*MTkwMTk3NjQyMy4xNzAyNTYwMzMy*_ga_9FWZQ15GJL*MTcwMjU2MDMzMi4xLjAuMTcwMjU2MDMzNC4wLjAuMA..

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Columbo napsal
burza TN - 12/2023

Krádež vzácnych mincí

Video od 9:00
https://videoportal.joj.sk/krimi/epizoda/117079-krimi?_gl=1*jqhrsr*_ga*MTkwMTk3NjQyMy4xNzAyNTYwMzMy*_ga_9FWZQ15GJL*MTcwMjU2MDMzMi4xLjAuMTcwMjU2MDMzNC4wLjAuMA..


Pise mi:
"Toto video není k dispozici ve vaší zemi z důvodu licenčních práv."
Registrovaný uživatel
Možno tu:
https://www.noviny.sk/krimi/868367-kradez-vzacnych-minci-zlodeji-si-odniesli-27-historickych-minci-za-viac-ako-12-tisic-eur

... alebo skúsiť pripojenie cez VPN ... :(
Registrovaný uživatel
hod do googlu kradez minci trencin a najdes
_______________
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Moderátor
Ja to videt nemusim, jen jsem upozornil na nefunkci odkaz.
Moderátor
😉😄

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
U Künkerka to bylo dnes pěkné,ale časově náročné.
Divím se,že to nerozdělili do ještě více dní..
Registrovaný uživatel
Přátelé,trochu provokativní otázka.Když vidíme současný rozvoj technologií,3d tiskáren,umělé inteligence atd.Nemáte trochu obavy o osud svých sbírek a ztrátu jejich hodnoty? Skutečně už nepřichází doba,kdy zvláště u drobnějších a modernějších mincí už nebudeme schopni rozeznat padělek od originálu? A najednou nebudeme schopni dokázat pravost své mince oproti stále přibývajícímu počtu padělků?
Registrovaný uživatel
Tak tato hrozba je aktualna s novymi technologiami coraz viac. A neplati to viac na modernejsie mince, ale ovela viac na antiku, keltov...
Registrovaný uživatel
Uvidíme ako sa bude do budúcna uberať trend váh a protiváh používania umelej inteligencie???
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Moderátor
Pro 100 % napodobení historických mincí je to pořád vzdálená budoucnost ,na druhou stranu i to možná nyní nahrává plastovým krabičkám jako jsou např NGC společnosti ,jelikož jednou pokud se dokonalost napodobení natolik zdokonalí, že rozlišení bude opravdu obtížné a výroba těchto kopií bude snadnou záležitostí, pak tyto plastové schránky dokáží uschovat historickou cenu mincí, které byly v tomto období v plastu zabezpečeny a zaevidovány...
« Poslední úpravu provedl(a) Guldiner v 31. 3. 2024, 10:53. »
Registrovaný uživatel
Ono je to dvojsečné. Proto mám rád evidenci kdy a od koho jsem mince koupil a v podstatě ukládám i printscreeny - dělám si takovou "digitální stopu" každé mince.

Ohledně té dvojsečnosti,pokud dojde k devalvaci trhu zaplavením kvalitních kopií, pak i padělatel přestane mít odbyt a lukrativnost tohotojeho "bussinesu" bude v pytli.

Naopak si myslím, že pokud půjde o raritní mince, tak se znaleckým posudkem bude ta mince ještě zajímavější.
Registrovaný uživatel
Dobrý večer, nějak nemůžu dočkat zítra, nevíte někdo, jak dopadlo dneska Brno, konkrétně položky 336, 344, 391? Předem díky...
Registrovaný uživatel
336-9000, 344-16500, 391-14000
_______________
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Moderátor
V nedávné době jsem narazil na článek na serveru LinkedIn o Carlu Beckerovi.
Dovolím si jej vložit zde myslím, že pro mnohé stejně jako mě je tato osobnost numismatiky neznámá..

Carl Wilhelm Becker, numismatik a padělatel..
Padělání je stejně staré jako vytváření peněz. Existují příklady napodobenin mincí pocházejících ze 7. století před naším letopočtem. V té době se tyto modely vyráběly spíše z ekonomických než z kriminálních důvodů. Sběratelské padělky jsou naproti tomu novější a mají skutečně numismatiky oklamat. Padělatel Carl Wilhelm Becker této činnosti věnoval velkou část svého života. Podívejme se zpět na život tohoto muže.

Profesní začátky Carla Wilhelma Beckera..
Becker se narodil v německém Speyeru v roce 1772 a zemřel v roce 1830. Jako syna obchodníka s vínem ho nic nepředurčovalo k tomu, aby se stal jedním z nejtalentovanějších padělatelů v historii numismatiky. Svou kariéru začal v rodinném podniku a jeho otec ho poslal na školení do Bordeaux. Ve 23 letech se oženil s Marií Catharinou Tremelius, se kterou si otevřel obchod s vínem ve Frankfurtu nad Mohanem. Poté změnili podnikání a založili v Mannheimu společnost na výrobu oděvů, která nakonec v roce 1803 zkrachovala.
Jeho vášeň pro numismatiku....
Carl Wilhelm Becker se vždy zajímal o sochařství a numismatiku,byly jeho skutečné vášně. Ve volném čase kreslil staré mince a rád je napodoboval. V Mnichově se vyučil výrobě rytých ocelových raznic. Nakonec se rozhodl opustit řemeslo a začal pracovat jako obchodník s uměním a starožitnostmi. Pravděpodobně v tomto okamžiku dostal nápad stát se padělatelem. Becker koupil od barona římskou zlatou minci císaře Commoda. Pak si uvědomil, že šlo o podvod a že mince byla falešná. Když si stěžoval baronovi,řekl mu,že to měl vědět lépe a že se nechal zmást vlastní nevědomostí. Byl tak naštvaný, že hodně zkoumal a cvičil, aby mohl sám sebe podvádět. Poté začal prodávat své vlastní výtvory.
Jeho činnost jako padělatel..
Cestoval po Evropě, Švýcarsku a Itálii, kde se spřátelil se slavnými numismatiky. Díky všem jeho znalostem jeho sláva rychle rostla a přitahoval pozornost velkých sběratelů. Byl považován za velkého znalce mincí. Tato pověst mu umožňovala pravidelně prodávat padělky mincí, které diskrétně vyráběl v Offenbachu.
Pečlivě prostudoval originál a návrh pak ručně vyryl. Poté pracoval z kopií vyrobených ze sádrových odlitků. Becker napodoboval styl starověku stejně tak práci s úhozy kladivem. Aby jim dodal starý vzhled, převážel je na vozíku v pytlích naplněných tukem a železnými špony.
Jakmile byly jeho mince vyrobeny, Becker je prodával prostřednictvím sítě agentů a obchodních kontaktů po celé Evropě. V některých případech byly prodávány jako moderní kopie, ale ve velké většině byly prezentovány jako autentické. Becker během své kariéry prodával mince významným sběratelům po celém kontinentu, jako byl Goethe nebo bohatým evropským princům jako princ Charles z Isembourgu, a dokonce i muzeím. Je třeba si představit, že v té době bylo vědecké studium starověkých mincí velmi málo rozvinuté.
Sláva Carla Wilhelma Beckera...
Ne všichni se však nechali oklamat. Postupně se objevily pochybnosti mezi některými fajnšmekry, kteří ho podezřívali, že místo autentických mincí prodává vlastní výmysly. Přitahoval určitou kritiku, například od italského numismatika Domenica Sestiniho, který ho demaskoval. Carl Wilhem Becker se bránil, vychvaloval jeho talent napodobitele starověkých mincí, ale zcela popřel úmysl oklamat své zákazníky. Podle něj jim poskytoval kopie, o kterých se tvrdilo, že jde o kopie, jejichž originály byly cenově nedostupné. Zápisky nalezené později v jeho deníku však ukazují, že to nebyla tak úplně pravda a že některá z jeho děl byla skutečně prodána za plnou cenu.
Po jeho smrti vešla jeho práce padělatele do dějin. Allgemeine Deutsche Biographie zmiňuje jeho „vynikající talent, velkou manuální zručnost a železnou píli“. Objevuje se v katalogu padělků Antona von Steinbüchela z roku 1836, v katalogu Moritze Pindera z roku 1843 a v manuálu numismatického slovníku Heinricha Halkeho z roku 1909. Cohen, který se také zmiňuje o své produkci, uvádí, že tyto padělky měly zvláštnost smíchání lícové a rubové strany různých mincí, což dnes usnadňuje identifikaci. George Hill prozkoumal 360 příkladů falešných řeckých mincí vyrobených Beckerem v knize vydané v roce 1924. Všechny tyto publikace přispěly k jeho pověsti velkého padělatele v numismatickém světě.

Beckerovy padělky dnes sběratelé oceňují stejně jako originály. Nyní je uznáván pro svůj talent rytce. Chcete-li vidět jednu z největších sbírek jeho díla, měli byste navštívit Dům historie v Offenbachu, který obsahuje 550 kusů od Carla Wilhelma Beckera.
Moderátor
Tady ještě pro úplnost, kdyby někoho zajímal zdroj který jsem již jednou uvedl a to, že se jedná LinkedIn příspěvek uživatele,ale pro některé přidám screenshot, jelikož odkaz bohužel jak jistě mnozí víte nelze vložit...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/drazba-mince-ceske-historie-stomatolog-bruna.A240426_212209_ekonomika_rtn
Moderátor
Sbírka v odhadu za 1,7 miliardy kč...

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/dansko-mince-aukce-lars-emil-bruun-skandinavie-zavet-sto-let.A240423_134139_eko-zahranicni_rie

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 21 22 23 24 25

Sběratel.com » Pokec o mincích » Kecárna jen o numizmatickej problematike .

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1