Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady začátečníkům » letterscan LInder

Vykupminci.cz
Numisargo

letterscan LInder

Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den
máte někdo prosím zkušenosti, rady k rozeznání vodoznaku u obálek? Jediné co jsem našel je scan od Lindera, ale obávám se, že výsledky budou ciztelně horší než od běžýných scanu známek, třeba safe nebo leuchtturn..
Děkuji za typy.
Samozřejmě beru v uvahu jako konečné řešení odlepit a přilepit, ale to se mi nechce.
Registrovaný uživatel
Vždy záleží od typu vodoznaku a umiestnenia poštového razítka. Pri jednoduchých vodoznakoch, napr. vlnovky u nemeckých zón s tým nie je problém, lebo smer vlnoviek sa dá pozorovať aj pri hrubých razítkach, ale u zložitejších vodoznakov, napr. ranné Maďarsko / štefánska koruna /, je to častokrát pri pozorovaní voľným okom absolútne nemožné. Skúšal som aj metódu fotenia pod viacnásobným zväčšením, ale ani tá nie je účinná pri niektorých razítkach. A ak razítko prekryje hlavné identifikačné znaky, tak nepoznám šancu na identifikáciu ani pri prípadnom odlepení známky.
Registrovaný uživatel
ďalšou podstatnou skutočnosťou je, akú časť vodoznaku známka obsahuje. Sú vodoznaky, ktoré obsahuje každá známka. To sú malé a väčšinou jednoduché vodoznaky. Ale sú aj veľké vodoznaky, ktoré sa celé zobrazia iba na bloku viacerých známok. V tomto prípade jednotlivé známky obsahujú iba určitú časť vodoznaku. A ak došlo v tom druhom prípade aj k určitému posunu vodoznakového papiera pri tlači známok, máte ďalšiu komplikáciu.
Registrovaný uživatel
Moc děkuji
a používáte tedy toho Lindera?
Jinak mě jde o známky 1945-1950 německa, aktuálně Německé dopisy po personalites. Zde mám poměrně hodně dopisů 25Pf, ale předpokládám, že pujde vesměs o sbz..
Registrovaný uživatel
komplexne sa mi neosvedčilo používanie žiadneho prístroja. Asi vás sklamem, ale podľa môjho názoru neexistuje nič lepšie, a hlavne univerzálnejšie, ako jednoduchá čierna miska a benzín. Diskutoval som na túto tému s ľuďmi, ktorí majú priesvitky " napozerané" a zhodli sme sa, že zatiaľ ešte nebol na trhu univerzálny prístroj na všetky priesvitky. V každom prípade, ak sa chystáte na tie obálky, tak vám odporúčam najskôr sa natrénovať na pár desiatkach známok. Ja síce Nemecko 45-50 nerobím, ale tam by mal Linder postačovať. Musíte to skúsiť. Držím palce !
Registrovaný uživatel
Děkuji,
ono u známek se plně shoduji s vaším názorem. U těchto známek /např.DDR/ je v případě razítkovaných ideální benzín, je to nesrovnatelně lepší kresba, než safe. U čistých pak jsem zjistil nejlepší viditelnost v určitém uhlu pod světlem.
Ale za zeptání člověk nic nedá. Kdo by tušil, že v případě milimetrových rozdílů dvou WZ stačí na známku dýchnout a podle směru ohnutí je to jeden, nebo druhý. Věda...
Registrovaný uživatel
Ještě snad technicky,,já jsem takto zatím zkoušel jen obálky, kde se dalo lépe dostat a utržky, ale přes papír není nic vidět.
Moderátor
koolabs napsal
Moc děkuji
a používáte tedy toho Lindera?
Jinak mě jde o známky 1945-1950 německa, aktuálně Německé dopisy po personalites. Zde mám poměrně hodně dopisů 25Pf, ale předpokládám, že pujde vesměs o sbz..

Třeba u této emise bych se nejdříve řídil podle data v razítku; známky na papíru s Wz 2 se začaly v poštovním provozu používat až koncem roku 1952.
Registrovaný uživatel
děkuji,
samozřejmě, že datum na razítku je vstupní informace k dalším krokům.
spíše mne zajímalo typ na techniku, nebo nějaký fígl.
zatím to řeším spíše individuálně rychlým navlhcenim mokra známka už většinou wz ukáže, vpodstate bez dalšího koupání opět bez jiného lepidla přilepíme a suším v sušičce na fotky.
zatím jsem neregistroval porušení celivstvosti. naopak někdy přidám poroseni celého dopisu a sušička pod tlakem, kde.se dorovnáji občasné přehyby, rohy...
jenže teď mám dopisu strašně moc a život je krátký.
Registrovaný uživatel
třeba u této známky se prověrka vždy vyplatí.
Jednak tam mužeme nalézt nejvzácnější známku DDR, pokud ne, jako že spíše ne,,, tak si to alespon rozhodíme podle katalogu a zvýšíme hodnotu. Známku pak přilepíme. Tady stačí malá mistička a uschne to rychle stačí v knížce. Vpravo mám připraveno co vyndávám ze skartu, vlevo jedna určená 332v b/xII 25E.
ale obálky trvají déle..

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady začátečníkům » letterscan LInder

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1