Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

chcú zaviesť?? bohužel už tato kravina (comenius script se to tuším jmenuje) na mnoha školách funguje, například synovec ve III. třídě již takto píše... a s ypsilonem se o tom pokud vím u nás taky uvažovalo - že je gramatika složitá a děti pletou i/y a jsou pak stresovaný nebožátka, tak že by se psalo všude jen "i".... kdyby seděly míň u tabletů a víc u knížek a sem tam dostaly na prdel, hned by si pýcha pytel pysk pamatovaly...

To bude proto, že to bude přes moravské skříň (almara) a y po ř vypadá fakt divně!!😁
Ale comenius script mi přijde jako hovadina. Hlavně to zdůvodnění, že pro dětičky je složité psát "normálním" psacím a navíc krasopisně, že je to rychlejší (by mne zajímalo v čem; plynulý pohyb je určitě míň náročný jak staccato). A jen debil může argumentovat způsobem, že člověk si to písmo časem nepřízpůsobí obrazu svému. Anebo že by skutečně mezi dětmi prudce vzrostl počet debilů a idiotů?🙄

Anebo že by skutečně mezi dětmi prudce vzrostl počet debilů a idiotů?🙄
Spíš mezi nimi vzrostl počet tabletů, chitrích mobilů, internetů a podobních nezbitností.😁 A není to krása, psát všude měkkí i? Asi někoho na ministerstvu pálí dobré bidlo. Večer musím mít nádobí. Chci bít dítě. Hele Marcelo, pij! Vzívám tě, Bože, přestaň měnit pravidla pravopisu! Měl alergii, když létal pil. Hraboš zmizel ve víru během okamžiku. Šakali vili sveřepě. Zabalte mi síru tak dvacet deka. Potkali jsme skupinu holek a kluků - oni měli modré rifle a oni měli přiléhavé sukně. Bili tam psi, co měli roztomilé oči, dokonce i medvídek míval. To slepíš, on mi to rozbil. Cítím doma hodně plin...
A vztahovalo by se to i na cizí slova? hidroelektrárna, elektrolíza, fitotechnika, sifilis...
Nebo i na jména? Kristína Vistrčilová, Johnni Vetchí, Klatovi, Noví Jičín, Nimburk...
Esli todlencto tady někdy nastane, nechci bejt u toho.😞

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.