Nemáte zač.
Toto období je velice zajímavé, protože se skládá z dílčích úseků, bohatých na události. Jenom, pokud bychom si rozdělili císařovu vládu z monetárního pohledu, narazili bychom na zajímavé vývojové etapy.
Dále to jsou v první polovině jeho vlády válečné události, které rozhodovaly o ekonomické situaci monarchie a o souvislostech vztahujících se k prvnímu odstavci.
Atd.
Proto toto období studujte, protože pokud chcete poznat mince, musíte nejdříve pochopit historické souvislosti doby.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Já tam párkrát nakupoval, ceny mívají trošku na horní hranici ale jinak jsem byl velice spokojen.
Specielně Knopik mne jednou potěšil, dražší minci mi poslal s kartičkou: “Vracím Vám minci kterou jste mi nabídl ke koupi” a účet poslal v jiném dopise.
Dobrý fígl na celníky 😋

Sedmikrejcar. Zmetek? Rarita? Nebo jen numismatická památka na pokus o ozdravění měny. Sám císař si byl vědom rostoucí inflace nekrytých peněz a proto dal razit tuto neobvyklou měnu, sedmikrejcar s poměrně dobrým obsahem stříbra k nominálu. Aby se urychlila výroba, razili je přímo na již dříve masivně stahované dvanáctikrejcary z roku 1795. Tyto zmetky si drží trochu vyší cenu, tak i já jsem musel trochu přitlačit, bohužel. Je pro mě otázkou, zda mám takové zmetky vyhledávat a zařazovat je do sbírky?
Obrázky:

Naopak přerážené kusy kdy je to někdy více a jindy méně viditelné jsou zcela bězné, vzácné jsou spíše kusy co nejsou přeražby.
Dokonce když jsem Františka II. sbíral, odkládal jsem si je i na varianty původních přerážených mincí dle mincoven spodních 12 krejcarů.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

milimetr rozměru v tomto období u drobných většinou moc neřeší...(tedy jako znak pro odlišení není průkazný)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.