Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » mísa s čínskými motivy

Vykupminci.cz
Numisargo

mísa s čínskými motivy

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Prosím o radu, mám po babičce tuto mísu a nikde jsem na netu nenašla tuto značku. Má nějakou hodnotu? Děkuji za odpovědi

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Tú značku si netrúfnem tipnúť, ale mám dojem podľa umeleckého stvárnenia a výtvarnej stránky, že je to skôr japonská produkcia. Zrejme druhá polovica 20. storočia. Svoju cenu pravdaže má. Je to celkom zaujímavé spracovanie pokiaľ nie je viditeľne poškodená alebo zlepovaná. Niektoré exportné orientálne kusy porcelánu alebo keramiky, či luxusnejšie súpravy sa za socializmu objavovali v predajniach Tuzex alebo Dielo. A veru ani vtedy neboli za prijateľné ceny pre väčšinu bežných ľudí. Ak to chceš predať tak buď nejaká akčná spoločnosť alebo E-bay, či Aukro. Mne osobne sa celkom páči, ale cenu by som skutočne len tipoval od 1500 Kč hore.
Registrovaný uživatel
Ešte by som zdôraznil, že je potrebné urobiť viac záberov a hlavne udať rozmery.
Z mnohých obrázkov na tomto fóre nie je jednodnoduché určiť veľkosť opisovaného predmetu. Potom to sú vyslovene len hádanky.
Registrovaný uživatel
Děkuji moc, mísa má rozměry 28x24cm, v 4cm. Babička jí měla ve vitrině a nikdy jsem jí neviděla jí používat. Bohužel ani její syn, můj otec již nežije, takže o původu této mísy nic nevím.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Táto orientálna keramika je pre nás Európanov zaujímavá predovšetkým motívom a spracovaním po výtvarnej stránke, ktorá sa robí aj v dnešnej dobe vo väčšine prípadov ručne. Tieto výrobky sa bežne maľujú technikou do stratena. Čiže to pôsobí ako obraz vybraný z nejakej scenérie. Ale všetko čo sa nám zdá exotické, nemusí byť nutne aj drahé. Skôr by to malo mať hodnotu duchovnú ako dedičstvo po najbližších. Možno by nejaký zberateľ bol ochotný zaplatiť napr. 3 - 4000 korún ak ho zaujíma táto oblasť. No na druhej strane si treba položiť otázku, prečo to bolo pre babičku také vzácne, že to bolo uložené vo vitríne? Zrejme mala k tomu citovú väzbu, ktorá sa spájala s nejakou udalosťou. Tieto otázky a odpovede však treba hľadať doma alebo v najbližšej rodine. Mimochodom, hodnota tej misy sa bude vekom zvyšovať, či bude predaná alebo ostane v rodine.
Registrovaný uživatel
jedna se o vyrobek porculanky Viktoria AG ze stare Role z doby po 1883.
Registrovaný uživatel
Děkuji moc všem za ocenění, bohužel pamětníci nežijí, takže o používání mísy nic nevím. Máme doma pěkný kus porcelánu. Děkuji.
Registrovaný uživatel
Maxmilian, prezeral som na nete značky porcelánky Viktoria - Stará Role, no je tam uvedená značka štylizovanej koruny a príslušných opisov. Podľa toho ako porcelánka menila majiteľa až sa po vojne stala súčasťou koncernu Karlovarský porcelán. Ale tento znak na mise z toho príspevku mi nejako na túto porcelánku nesedí. I keď je pravdou, že aj české porcelánky vyrábali výrobky maľované orientálnymi motívmi, ktoré putovali hlavne na export. Je možné, že uvedená misa pochádza z českej proveniencie, len tá značka je mätúca. Máš nejaký iný obrázok s ktorým sa to dá porovnať?
Vďaka.
Registrovaný uživatel
Babičku si moc nepamatuji, ale její syn, můj otec se narodil v roce 1931 a je možné, že babička si koupila mísu někdy za dob svých studií na škole pro dívky. Jako holka jsem rodinnou historii vypouštěla a babička byla na té škole někde v lázeňském městě. Pak pracovala celý život v zemědělství. Moc Vám děkuji při pátrání po této značce.
Registrovaný uživatel
PS ten obrazek je tak nekvalitni,ze kdybych ho namaloval,vypadal by lepe...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Starožitnosti » mísa s čínskými motivy

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1