poprosím znalce: má tohle
Karel IV (mimo to, že se mi to líbí) i tu cenu, kterou za to chtějí? Za nějakých 10-15 let - bude to mít aspoň stejnou hodnotu?
---|---|
#1 9. 4. 2011, 9:12
|
|
Moderátor
![]() |
Zdravím
poprosím znalce: má tohle Karel IV (mimo to, že se mi to líbí) i tu cenu, kterou za to chtějí? Za nějakých 10-15 let - bude to mít aspoň stejnou hodnotu? _______________ |
#2 9. 4. 2011, 9:23
|
|
Moderátor |
Muj tata to chtel prave ted take kupovat spolecne jeste s nejakou medaili na vyrocni San Marina nebo Vatikanu..ted nevim o co slo...ale co sem tu cetl k teto ,,spolecnosti,, nejake komentare tak sem mu to snad rozmluvil.
_______________ Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2 Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/ |
#3 9. 4. 2011, 9:29
|
|
Registrovaný uživatel |
V žádném případě! Nekupovat! |
#4 9. 4. 2011, 9:37
|
|
Moderátor
![]() |
No jo, ale proč? ...pro laika vysvětlení. _______________ |
#5 9. 4. 2011, 10:17
|
|
Moderátor
![]() |
|
#6 9. 4. 2011, 10:54
|
|
Moderátor
![]() |
Tak jsem si přečet diskuse - díky za odkazy :-) Je mi to jasné - raději zůstanu u známek :-)
_______________ |
#7 9. 4. 2011, 10:54
|
|
Registrovaný uživatel |
Obchod je to všelijaký, ale cena za tu medaili je vzhledem k současné ceně stříbra dobrá, není to předražené. Ale nikdy to asi nebude mít o mnoho větší cenu než ten kov.
« Poslední úpravu provedl(a) dědek v 9. 4. 2011, 10:56. » |
#8 9. 4. 2011, 19:38
|
|
Moderátor |
Je fakt, ze cena stribra uz prekrocila 21 Kc za gram a porad prudce roste (pokud je to razeno ze stribra koupeneho treba pred 2 roky za min jak polovinu, tak porad dost vydelaji).. vzhledem k tomu, ze tento rust ale neni nijak racionalne podlozeny, da se cekat jednoho krasneho dne prudky propad a to treba i na polovinu, jak uz se to ostatne v minulosti stalo.
Jinak je to nakup mince, kde cena vyssi nez kov + nejakych 20 procent asi nikdy nebude a s postovnym je to kov + skoro 50 procent. Takze za predpokladu ze stribro porad poroste a v budoucnu si udrzi svou hodnotu, to sice muze byt teoreticky dobry nakup, ale existuji i lepsi (viz napr. prvorepublikove stribrne pametni mince prodavane i pod cenou kovu). Dalsi vec je, nakolik jde verit te informaci o vaze a ryzosti s ohledem na informace o "serioznosti" te firmy. |
#9 10. 4. 2011, 8:24
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Spíš to ber takhle. Za všechno co vyemituje ČNB přes českou mincovnu, zodpovídá ČNB. Což dává poněkud jiné záruky něž firma s pochybnou pověstí. |
#10 10. 4. 2011, 10:03
|
|
Registrovaný uživatel
|
A nebo ještě jednodušeji:
Údajně jich vyrazili 10 000 kusů, v případě že mnohem víc než 10 000 lidí bude ochotno za to dát víc než 399 Kč, pak cena poroste. Stali se i divnější věci ale já osobně tomu moc nevěřím. ![]() |
#11 10. 4. 2011, 10:24
|
|
Registrovaný uživatel |
Trochu mi to pripomína Sayov zákon trhu: "Ponuka si automaticky vytvára dopyt."
Síce dávno prežitá teória (18. - 19. storočie), ale pri dobre mierenej marketingovej stratégii môže v niektorých segmentoch zafungovať. Tiež tomu moc neverím. Inak, otec mi nedávno priniesol ich leták s tým, že či to nechcem k narodkám... ![]() ![]() _______________ |
#12 2. 5. 2011, 20:10
|
|
Registrovaný uživatel |
Teprve teď jsem si všimnul, že Český mincovní obchod, na který se tu také odkazuje (prodává jakési nevzhledné plíšky, například známá „mince s tisícovkou“), je úplně jiná firma než Národní pokladnice (prodává normální mince a medaile, hlavně stříbro a zlato).
|
#13 2. 5. 2011, 20:47
|
|
Registrovaný uživatel |
No, teď koukám, že v tématu "Český mincovní obchod" se probírala také Národní pokladnice, takže odkaz se hodí, měl jsem v tom docela zmatek.
|
#14 3. 4. 2012, 21:51
|
|
Registrovaný uživatel |
stačí se podívat na výpis z OR - "národní" v jejich podání znamená registrace Poláků v Nizozemí (IČO 285 07 622)
![]() |
#15 20. 12. 2012, 13:54
|
|
Registrovaný uživatel |
Poláci, ty jsou všude. Jeden šunt vedle druhýho.
|
#16 20. 12. 2012, 17:56
|
|
Moderátor
![]() |
To jsou mnohem zajímavější "Vlastní známky". Ty se dají normálně nalepit na dopis. Tadyhle s těma kotoučkama vás v obchodě (i v Polsku) pošlou leda ... však víte kam.
|
#17 6. 3. 2014, 11:39
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
|
#18 6. 3. 2014, 14:02
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
No nekúp to. ![]() ![]() _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1