Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Literatura, katalogy, časopisy » Nej literatura o znamkach?

Vykupminci.cz
Numisargo

Nej literatura o znamkach?

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Administrátor
Zde muzete vkladat doporuceni pro ostatni sberatele. Vlozte sem jakou literaturu vyuzivate a co je pro Vas bible?
Moderátor
Zajímám se o Hradčany a snad nejvíce užívanou pro mne je Rukověť pro sběratele Hradčan I.díl, mnoho užitečných a dnes zapomenutých informací je také ve staré literatuře od Novotného, Gilberta, Eksteina, Hirsche a Mrňáka. Někdo snad namítne, že "biblí" je Monografie č.1, samozřejmě že se v ní dočtete o výrobě - tisku Hradčan do všech podrobností, ale tuto si přečtete pouze jedenkrát, nemá praktické využití.
Administrátor
Blazek007 plne s Vami souhlasim...
Registrovaný uživatel
Má použití pro určení známkových polí deskových vad,které byly v 70 a 80 letech hledané.Jinak s ní pracuji stále,zvášť když dohledávám datum zoubkování jednotlivých rozměrů.Navíc do jejich tabulek si zapisuju nové typy tak,aby to bylo pohromadě.Zvlášť neocenitelná je pro polohové,číslicové typy a redukce holubiček stejně tak pro spirálové podtypy.Ale navíc k tomu používám rekonstrukce TD.Stejně tak pro barvy.A hlavně je tam ukázka,co je slitý tisk,co silný tisk,co smykový tisk,výrobní vady zoubkování a papíru.To bohužel nikdo z předchozích autorů nesepsal.Navíc pro zjištění pravosti stříhaných známek 5 kresby jsou tam uvedeny maximální a minimální mezery jednotlivých známkových polí a též vzdálenosti nápichových bodů.
Moderátor
Já využívám trošku jinou literaturu díky velmi neobvyklému sběratelskému zaměření. Tuto literaturu tady bude znát jen asi Jaromír a je to katalog Koeppel-Manners: Court Fee and Revenue stamps of the Princely States of India, svazek 1-3, nebo-li katalog a trošku i příručka na kolky indických států.
Kromě toho používám Michla, Stanley Gibbons, Yvert a mnoho dalších katalogů a příruček na známky celého světa.
Moderátor
Zná ji nejen Jaromír
Moderátor
Tak to gratuluju a zabýváš se tím? V případě zájmu bych měl některé běžnější na výměnu příp. k prodeji. Nejvíce z toho mám Karauli.
Moderátor
Pro sběratele známkových zemí je základní biblí Filatelistický atlas známkových zemí (FAZZ), který vyšel 1971, 1978 a 1986 v celkovém nákladu 80.000 výtisků. Myslím si, že co se týká filatelistické literatury, tak to nemá absolutně obdoby! Dále vyšly aktualizované FAZZ jednotlivých světadílů a organizací od Jiřího Marka a tzv. Valdnerův aktualizovaný seznam ZZ, který považuji za nejkvalitnější ze všech uvedených.
Moderátor
Zrovna indickými kolky se nezabývám, na to jsou v republice jiní experti (začínám mít pocit, že se známe osobně, jenom jsme se ještě nepoznali podle nicku). Ale trochu mám přehled, jaká literatura se ve světě vyskytuje.
Registrovaný uživatel
Zatím nejkrásnější knihu po katalogu z výstavy Praga 1998 považuji knihu od Ludvíka Pytlíčka
Nejvzácnější Československé poštovní známky ve sbírce Ludvíka Pytlíčka.Pokud by se tyto barevné obrázky propojily s katalogem Merkur 2002a Katalogem Ekstein 1938,vznikl by snad nejlepší katalog na studijní sbírání ČSR I.Samozřejmě propojené ještě s Našimi Monografiemi na známky a Rekonstrukcemi TD včetně vzorníků barev a vzorníků přetisků.Vřele doporučuji.Mně se do ruky dostala díky meziknihovní zápůjčce ze Středočeské vědecké knihovny v Kladně.Děkuji za zapůjčení.Pro mou práci,kde sleduji i výskyt nejvzácnějších zoubkování Hradčan je to naprosto nepřekonatelné.
« Poslední úpravu provedl(a) Mimozemšťan Skrblík v 12. 5. 2009, 10:15. »
Registrovaný uživatel
Kniha vyšla loni a v nejlevnějším provedení přijde na 650 Kč.
Moderátor
mozem potvrdit naozaj velmi pekna kniha aj co sa tyka polygrafickeho spracovania, skoda ze ma len cca200 stran mohla by byt hrubsia :D

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Literatura, katalogy, časopisy » Nej literatura o znamkach?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1