Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
rosta71

Uživatel

Zaregistrován:
18. 10. 2006

#1 18. 10. 2006, 21:10

Našel jsem starou ale pěknou minci a zachovalou minci z roku 1939. Je na ni hakový kříž s orlicí a dvojka a na druhé straně je nějakej Paul von Hindeburg 1847-1934. Mužete mi prosím někdo napsat co to je zač a jakou má cenu ? Moje adresa simsnskyrosta@seznam.cz .Mam i foto . Na požadaní zašlu emeilem

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#2 22. 10. 2006, 11:18

Zdravím. Ide o veľmi bežnú mincu tretej ríše, je to dvojmarkovka bez väčšej numizmatickej hodnoty, ale je veľmi pekná. Razili sa v miliónových emisiách a tak ich dnešná cena nedosahuje veľkých hodnôt. Bohužiaľ tak je to s väčšinou mincí, o ktorých by sme si inak povedali, ach aká stará a určite drahá minca, nie je to tak. Vzácnejšie mince sú buď nepodarky z mincovní s nejakým defektom, alebo razby razené v malých emisiách, najvzácnejšie sú mince málo známe, poprípade staré originály zachované v extrémne malom počte. To už sú ceny! Prípad Vašej mince to nie je, podľa mňa sa to ani neoplatí predávať, radšej si ju nechajte ako suvenír, poprípade darujte známemu ktorému tým urobíte radosť. Už radšej končím. Howgh!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.