Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antikvariát » Padělky v aukcích Antikvariátu Prošek?

Vykupminci.cz
Numisargo

Padělky v aukcích Antikvariátu Prošek?

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti, že by se v aukcích u Proška prodávaly padělky. Četl jsem na jiném serveru, že v jeho poslední aukci (ještě visí na netu) jsou padělané podpisy Edvarda Beneše v knihách - prý práce nicku Felinko z aukra - a potom taky Jan Evengelista Purkyně, který se v Německu prodává za cca 1.400 euro, a u něho byl za vyvolávačku 500 Kč (v 19. století se nepsalo ve věnování "přátelsky" plus e s háčkem používané na více místech není psáno stejně, někde háček je, jinde ne). Sám tam nakupuji, proto uvítám zkušenosti. Děkuji.
Registrovaný uživatel
Muhehehe, jsem se na to díval. Toho "Purkyně(a)" fakt někdo koupil???? Samozřejmě že máte pravdu, v polovině devatenáctého století by věnování znělo jinak. A navíc - o rukopis Purkyně(a) zcela jistě nejde... Nick Felinko (a spol.) byl poměrně známý na aukru - fejkař samostatných kreseb či kreseb v knihách, podepsaných "grafických listů", autor falešných dedikací s podpisem v knihách různých autorů apod. Byl už pak moc "provařený" - vůbec bych se nedivil, kdyby tohle byla jeho práce. Jeho věci se často objevují v různých internetových aukcí - Toyen, Zrzavý, Lada, Trnka apod. (snadné signatury).
Registrovaný uživatel
Viete poradiť ešte nejaké aukcie ktoré sa zameriavajú na knihy ?
_______________
. . . To, že sa niečomu všeobecne verí, vôbec neznamená, že je to aj pravda. Mýty sú oddávna najväčším ohrozením poznania. Každý, kto má odvahu ich spochybniť, je na dobrej ceste . . .
Registrovaný uživatel
Knihy nesbírám, jenom autogramy, ale aukční domy to někdy nabízejí společně, takže kromě Antikvariátu Prošek, který mívá nejzajímavější věci, ale zvláštním způsobem předražené, posílám pár tipů:
www.symposionbooks.com - bude v říjnu dražit mj. knihovnu Vl.Vančury
www.trmal.cz
Aukční síň Vltavín každoročně mají aukce, kde jsou bibliofilie
Galerie Dolmen, kde zrovna běží aukce s knihami
Potom jde přes google najít spousta antikvariátů, kde jsou bibliofilie.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Antikvariát » Padělky v aukcích Antikvariátu Prošek?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1