Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#121 10. 3. 2012, 08:23
Pokial by ste boli minuly rok v Londyne na aukcii mohli ste vidiet u jedneho zberatela perforaciu 2 krat zvyslo Specimen, u tejto bankovky a u 1000 KS, a mali z CNB dorobeny certifikat pravosti, mozte verit a nemusite, ja len tak pre zaujimavost aby ste neboli v myslienke ze je zname iba to co uvadza kniha perforacii od p. K. Prisiel tam s nou iba pomachrovat a fotit ich sa nemohlo A bol by som velmi prekvapeny keby mala original pretlac, potom by som bol zvedavy co by ste povedali na nu

lukas0902 napsal/a:

O dalsich perforaciach mi iba dotycny hovoril, nezaujimal som sa ani kedze perforacie nezbieram nakolko nemaju podla mna ziadnu hodnotu, preto aj som rozpredal 1000 1932 ako ste mohli vidiet na aukre ....

Prečo potom dražíte falošný Specimen, keď perforácie nezbierate, ale predávate ?

Kde presne v Londýne na aukcii ? Chodím na aukcie do zahraničia, ale tam nechodia zberatelia, ale obchodníci a to je podstatný rozdiel. To nie je blšák ako u nás. Takže vaše tvrdenie je vysoko nepravdepodobné.
Pokiaľ sa jedná o certifikát ČNB - od koho bol vystavený ? Rád si to overím. Keďže som aj ja požadoval certifikát v ČNB, ale bolo mi povedané, že s radosťou posúdia, ale žiadny oficiálny papier mi nedajú, pretože neplatné obeživo už skúmajú len na študijné účely.

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
eminka3

Uživatel

Zaregistrován:
23. 1. 2011

#122 10. 3. 2012, 08:34

lukas0902 napsal

O dalsich perforaciach mi iba dotycny hovoril, nezaujimal som sa ani kedze perforacie nezbieram nakolko nemaju podla mna ziadnu hodnotu, preto aj som rozpredal 1000 1932 ako ste mohli vidiet na aukre ....

Prečo potom dražíte falošný Specimen, keď perforácie nezbierate, ale predávate ?

chcel si rozbehnút svoju aukciu?

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#123 10. 3. 2012, 10:52
VAROVANIE od pána Šusteka Vážení kolegovia, upozorňujem Vás a členov Vašich pobočiek na to, že jedna neznáma osoba prostredníctvom nemenovaného bratislavského filatelistického obchodu rozširuje na viacerých miestach 100- a 1000-korunáčky s pretlačou SLOVENSKÝ ŠTÁT, ktoré vydáva v prípade 100 Kč/Ks za dobový falzifikát, resp. pokusný nátlačok, v prípade 1000 Kč/Ks za pokusný nátlačok na posúdenie farby pretlače. ...

Mockrát díky za uveřejnění článku.

Profilový obrázek
jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

#124 10. 3. 2012, 12:30
Pokial by ste boli minuly rok v Londyne na aukcii mohli ste vidiet u jedneho zberatela perforaciu 2 krat zvyslo Specimen, u tejto bankovky a u 1000 KS, a mali z CNB dorobeny certifikat pravosti, mozte verit a nemusite, ja len tak pre zaujimavost aby ste neboli v myslienke ze je zname iba to co uvadza kniha perforacii od p. K. Prisiel tam s nou iba pomachrovat a fotit ich sa nemohlo A bol by som velmi prekvapeny keby mala original pretlac, potom by som bol zvedavy co by ste povedali na nu

tomu se verit opravdu neda, protoze CNB nebude vystavovat zadny certifikat .

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#125 10. 3. 2012, 13:21
lukas0902 napsal/a: O dalsich perforaciach mi iba dotycny hovoril, nezaujimal som sa ani kedze perforacie nezbieram nakolko nemaju podla mna ziadnu hodnotu, preto aj som rozpredal 1000 1932 ako ste mohli vidiet na aukre .... ...

Stále říkám, jakákoliv pohádka ke starožitnosti, tím se lépe prodává a to platí i u bankovek! Proto se v aukcích objevuje, nález na půdě, v knize po babičce, v trezoru atd.! Většina z nás sběratelů, těmto pohádkám nevěří a vymýšlet historku o Londýně, to je originální, ale bláhové! Protože na ty aukce pár lidí z Česka jezdí a nikdy jsem od nich neslyšel o takových výmyslech o sl.přetiscích a určitě by to neopomenuli říci, že se tam objevil nějaký trouba, který to tam prezentoval! A ještě s papírem od ČNB, takovou blbost vymyslet, to musí dát práci!!!😁

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
LubosH69

Uživatel

Zaregistrován:
18. 3. 2011

#126 10. 3. 2012, 13:40

Zdravím. Bankovky popísané pánom Šustekom som videl na vlastné oči na jednej burze na Slovensku. Jedno razítko a z 15,00 € je 350,00 €.

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#127 10. 3. 2012, 13:49

mischel13 napsal/a:

... , takovou blbost vymyslet, to musí dát práci!!!😁

Mischel, ja by som povedal, že pre taký typ človeka ako je lukas0902 to problém nie je. Niekto to má proste v krvi ...

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#128 10. 3. 2012, 14:54
mischel13 napsal/a: ... , takovou blbost vymyslet, to musí dát práci!!!😁 ...

V dnešní době jde hlavně o peníze, jak z toho vyrejžovat co nejvíc! Jen lituji potenciální kupce, kteří sednou na lep a potom se nebudou stačit divit, co to koupili?!🙄

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#129 10. 3. 2012, 16:04
V dnešní době jde hlavně o peníze, jak z toho vyrejžovat co nejvíc! Jen lituji potenciální kupce, kteří sednou na lep a potom se nebudou stačit divit, co to koupili?!🙄

Asi všetkým nám ide o to aby sme si nejaké euro / korunku zarobili a ak by som napísal, že mňa nepoteší keď sa mi podarí niečo zarobiť na doplnenie zbierky tak by som klamal. Ale, nikdy by som sa neuchýlil k takému niečomu o čom tu je debata.

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#130 10. 3. 2012, 16:13

Bohužel, vždycky se najdou černé ovce, které jdou "přes mrtvoly" za svým ziskem!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.