Ani nechtěl. Já si teda podací lístky schovávám (ne všechny, pochopitelně, ale třeba s pamětním razítkem nebo apostem), ale asi určitě nemám všechny typy a odchylky. Mám jen "pár" z ČS(S)R, myslím že žádný z ČSR I (protektorát snad jeden), pak pár z Uher (ovšem použito v SHS) a dva z Rakouska ze Šlapanic (z roku 1882 a 1884) - ty jsem dostal od Karáska ctí a darem. 😋
Ale já si myslím, že takový exponát by rozhodně nebyl nezajímavý, nesměl by teda být asi detailně specializovaný, ale něco typu "Podací lístky v Českých zemích 18?? - 2012, by mohli být zajímavé. Rozhodně by se nejednalo o žádné mache typu "Použití automatových známek" na poste restante do Pacifiku.
Spíš mne udivuje, že zřejmě neexistuje žádný přehled. 😲

Nevím sice kde (novější katalog POFIS?), nebo jsem konkrétně podací lístky někde přehlídl, ale furt tu máme i Protektorát (možná v teď v té nové příručce?), období po roce 1945 (včetně), dnešní éru a hlavně to staré Rakousko.
Stejně je zajímavé, že se takový exponát dosud nevyskytnul (nepamatuju), ale když nad tím tak uvažuju, nevím ani v které třídě by se dal vystavovat. Snad poštovní historie?

E-katalog celistvostí Československo 1918-39, autoři Miroslav Štefek a Jan Kypast. První část katalogu se jmenuje "Ceniny a tiskopisy".
Nechci dělat reklamu, ale v případě zájmu je k mání verze na DVD za 270 Kč + 40 Kč poštovné; stačí kontaktovat autora (miroslav.stefek/at/seznam.cz).

Vážení kolegové filatelisté,
majitelé DVD, E-katalogu celistvostí Československo 1918 1939,
s hrdostí Vám oznamujeme, že tento katalog byl na mezinárodní výstavě filatelistické literatury IPHLA 2012, která se konala ve dnech 2. až 4. 11. 2012 v německém Mainzu oceněn postříbřenou bronzovou medailí.
Zároveň Vám přejeme do nového roku pevné zdraví a mnoho ne jen filatelistických úspěchů.
Miroslav Štefek a Jan Kypast
Obrázky:
P.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.