Moderátoři: smith

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#4801 6. 1. 2018, 12:04

podľa mňa tiež ruky preč od neho.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#4802 6. 1. 2018, 12:16
No ale tak to samé se dá potom říci i o stříbrných mincích, u kterých je cena velmi vysoko. Třeba padělky tolarů ( a nejen jich) mají také vysokou úroven provedení. A náklady na výrobu jsou podstatně nižší než u zlata.

Padelat stribro je mnohem slozitejsi nez zlato. Tim nerikam, ze se stribrna falza nevyskytuji, ale riziko, ze na ne clovek natrefi je mensi, nez u zlata. Bezne stribrne mince, ktere sbira vetsina skutecnych sberatelu se v podstate nepadela. Naopak u zlata se bezne padelaji i ty bezne mince.

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#4803 6. 1. 2018, 12:52

Zlato je mäkký kov. Dá sa z neho "raziť" aj v provizórnych laboratórnych podmienkach, aj z menej kvalitných razníc. Preto som veľmi skeptický k pravosti (autentičnosti) všetkých tých razobných leskov, ktoré sa predávajú na aukciách. A to nehovorím o plieškoch vo váhe 1/3, 1/6 dukátu či odrazkov denárov a obolov...
Ak si porovnáte stav omnoho mladších mincí napr. sv. václavské dukáty, tak zistite, že tie stredoveké pôsobia oproti nim ako proofky.

Na tvrdšie striebro už slabší prítlak nestačí, preto majú strieborné falzá plytký reliéf alebo sa radšej odlievajú.

Čo sa týka tohto dukátu, tak mne príde reliéf dukátu obtiahnutý v grafickom editore pre zvýraznenie kontúr. Možno preto pôsobí celý tak neprirodzene.

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
none-m

Uživatel

Zaregistrován:
23. 8. 2016

#4804 6. 1. 2018, 18:36

pavelgregor napsal/a:

Ještě mi to nedalo, protože prodejce, si myslím, je bezproblémový. Takže si nemyslím, že by vědomě prodával falzum. Tak jsem ještě koukal po podobných.

http://www.pannoniaterra.hu/aukcio/33/2-43

položka 183.

Ta je mu asi nejbližší. Má hodně společných rysů v provedení (jablko, plášť, ruce, sukně).

Tak tedy nevím, co si mám o tom myslet. Tato mince je taky odlišná od těch dvou, co jsem uváděl - když pominu různé nesrovnalosti jako jsou plné, prázdné kroužky, vyobrazení symbolů, tak jednotlivá písmena a znaky nejsou ve stejných polohách ve srovnání mezi těmi třemi mincemi mezi sebou. Co z toho lze tedy usoudit? Jak jsem psal výše, nejsou z jedné raznice a ani tato třetí. Neměli by být totožné? Nebo je nějaká jiná možnost, že ta samá mince měla víc verzí a tedy víc razidel pro jednu minci?

Zkus si kdyžtak zadat do gůglu : aranyforint H: 674
Otevřou se ti odkazy převážně na Pannonii. Tam bych asi hledal podobný nejspíš.

Ještě mně napadlo, jestli nebyla dodatečně rytecky omlazena. To by možná vysvětlovalo toho nepodařenýho ptáka, lva a tvář sv.Ládi.

Asi zkus zkontaktovat přímo prodejce. Určitě Ti odpoví, či případně poskytne podrobnější informace, které to vyjasní.

miroslavkrsiak@seznam.cz

Profilový obrázek
none-m

Uživatel

Zaregistrován:
23. 8. 2016

#4805 6. 1. 2018, 18:42
Padelat stribro je mnohem slozitejsi nez zlato. Tim nerikam, ze se stribrna falza nevyskytuji, ale riziko, ze na ne clovek natrefi je mensi, nez u zlata. Bezne stribrne mince, ktere sbira vetsina skutecnych sberatelu se v podstate nepadela. Naopak u zlata se bezne padelaji i ty bezne mince.

No nevím, ale stříbrných mincí na trhu je daleko víc než těch zlatých. A například ten půltolar Leopolda, který jsem zde nedavno dával a který tedy podle všeho byl padělek, tak byl velice dobře udělaný. A pokud by výrobce neměl jako předlohu , pro mě nepochopitelně , tolar ,ale pravý půltolar, tak by asi nebyl ani k rozeznání. A nemyslím si, že by se tolary nebo půltolary nesbíraly obyčejnými sběrateli.

miroslavkrsiak@seznam.cz

Profilový obrázek
none-m

Uživatel

Zaregistrován:
23. 8. 2016

#4806 6. 1. 2018, 18:47
Zlato je mäkký kov. Dá sa z neho "raziť" aj v provizórnych laboratórnych podmienkach, aj z menej kvalitných razníc. Preto som veľmi skeptický k pravosti (autentičnosti) všetkých tých razobných leskov, ktoré sa predávajú na aukciách. A to nehovorím o plieškoch vo váhe 1/3, 1/6 dukátu či odrazkov denárov a obolov... Ak si porovnáte stav omnoho mladších mincí napr. sv. václavské dukáty, tak zistite, že tie stredoveké pôsobia oproti nim ako proofky. Na tvrdšie striebro už slabší prítlak nestačí, preto majú strieborné falzá plytký reliéf alebo sa radšej odlievajú. ...

Tak jako středověké dukáty mohou vypadat velice pěkně. Sám mám tři dukáty ze země, takže jde jednoznačně o originály a přesto minimálně jeden z nich vypadá jako nově ražený.

Co se týká tohoto dukátu Matyáše, vzhledem mě samozřejmě zaujal, ale co mi nesedí je právě to, že se neshoduje s tím níže uvedeným co se týče umístění písmen a obrazů

miroslavkrsiak@seznam.cz

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#4807 15. 4. 2018, 22:47

Pravá 3 týždňová patina. V Brne mince patinujú zázračne rýchlo...
Samozrejme "krásná ražba, ražební lesk, luxusní stav" 😈

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
Pajas

Uživatel

Zaregistrován:
17. 11. 2007

#4808 16. 4. 2018, 20:25

hollymoses je známý patinovač.Úplně všechny mince má takto zničené,vlastně napatinované...

Profilový obrázek
elsky

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2010

#4809 16. 4. 2018, 21:11

No snad by to šlo nějak dolů, ale nekoupil bych to..

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#4810 16. 4. 2018, 22:45

ta cokoladova patina je uplne jasna,
a dobre vieme ako ju tam dostal.

otazka je, ci je minca tou patinou znicena,
ak tu mincu uz niekto predtym znicil citronkou.

lebo podla tych fotiek z aukcie CNS Brno,
su tie mince evidentne bez povodnej patiny.

jacisin76@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.