Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » Podvod za 3 miliony

Vykupminci.cz
Numisargo

Podvod za 3 miliony

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
http://media.aukro.cz/cs/pr/160457/pracovnici-aukra-odhalili-podvod-za-3-miliony

Podvodné prodeje za zhruba 3 miliony korun odhalili pracovníci největšího českého aukčního serveru Aukro.cz. Před několika týdny začali totiž prověřovat tři uživatele, kteří prodávali sběratelské unikáty, nechávali si je zaplatit, ale zboží neodeslali.

Škoda se dotkla několika desítek nakupujících Aukra, které společnost o podvodu informovala. V současné době Aukro ve spolupráci se všemi poškozenými uživateli shromažďuje poklady pro Policii ČR. Oznámení celé věci policii je totiž zásadní podmínkou, aby Aukro vyplatilo poškozeným odškodné až do výše 20 tisíc korun.

Všechny nedokončené transakce se týkají výhradně zboží z kategorie starožitnosti. „Rekordní škoda je způsobena především faktem, že položky v sekci starožitnosti měly vyšší nominální hodnotu,“ říká Lenka Hanušová, tisková mluvčí Aukro.cz a pokračuje: „Ačkoliv transakce systematicky kontroluje tým zkušených odborníků, nelze podobným jevům ve virtuálním světě zcela zabránit. Proto doporučujeme uživatelům, aby v případech nákupu zboží za vyšší částky upřednostňovali osobní převzetí.“

Aukro je jediným aukčním portálem na českém internetu, který poskytuje náhradu kupujícím za nevydařené transakce. Naprostá většina obchodů na Aukru probíhá úspěšně a zcela bezproblémově.

Tak si dajte pozor ! ;)
Moderátor
Pry tym zkusenych odborniku :)) Manik prodava minci se znackou kopie jako pravou, clovek to nahlasi a nic.. to ani nemluvim o hromade padelku, kde si ale clovek nemuze byt 100% jisty... tak pokud jsou tam odbornici, tak by meli jit za mrize, protoze kryti zlocinu je take zlocin..
Registrovaný uživatel
Máš recht Tenzor. S tím krytím to tak nějak je.......ale známe my obyčejní lídé ( nechci se nikoho dotknout ) právní kličky, abychom to dál mohli nějak řešit? Myslím úspěšně řešit???
Registrovaný uživatel
rano som to cital na blesk.cz :)
este im spravia peknu ''reklamu''
_______________
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Moderátor
Otázka jakou.. inteligentní člověk bude přemýšlet.. proč jenom 20 tisíc? Co vlastně odhalili, to, že jim někdo nahlásil, že nedostal zboží? :) A hloupejší si bude říkat, hm, tak starožitnostem se radši vyhnu :D
Moderátor
Mimochodem, na eBayi neplatí za žádných okolností podvedenému uživateli nic?
Registrovaný uživatel
v lednu jsem koupil na ebay fotak za skoro 100 euro..po mesici a pul jsem to nahlasil , ze jsem nedostal
zbozi a prodavajici se mnou nekomunikuje..do dnes zadna odpoved od ebay...
_______________
Teď když mám dům spálený na popel, vidím lépe na měsíc....
Registrovaný uživatel
Poklady se dají shromažďovat??? Pro policii???:lol: :lol:
---
Škoda se dotkla několika desítek nakupujících Aukra, které společnost o podvodu informovala. V současné době Aukro ve spolupráci se všemi poškozenými uživateli shromažďuje poklady pro Policii ČR. Oznámení celé věci policii je totiž zásadní podmínkou, aby Aukro vyplatilo poškozeným odškodné až do výše 20 tisíc korun. ( :oops: )
Moderátor
bambaleo: já minci za 100 Kc od jednoho sběratele tady a neobtěžoval se to ještě ani poslat, ani odpovědět na urgenci.. ale je to zatím jen 14 dní :)
Registrovaný uživatel
At už jsem sběratel nebo ne, tak pokud si koupím jakoukoliv věc za částku např. větší než 20 000 z těchto aukčních serverů, tak si jí přece vyzvednu osobně, z ruky do ruky, ne nadarmo se říká ''důvěřuj, ale prověřuj''. V tomto by mělo aukro více informovat uživatele, při vyhrané aukci za vyšší cenu, že doporučují a kladou důraz na osobní převzetí.
Moderátor
roses: ale to by mohli některé lidi odradit a měli by pak nižší zisky :) Jinak já bych bez osobního převzetí nebyl ochotný nakupovat ani za 10 000, protože peníze by mi Aukro vrátilo jen v případě, že policie případ neodloží a po hodně dlouhé době...
Registrovaný uživatel
Koupit si od mne neznamyho prodejce na vicemene anonymni aukci "unikat" v radu desetiticu, zaplatit ho a nechat si ho (na dobry slovo) poslat postou.. nemam slov.
Na druhou stranu nikdo nemuze od pod. aukcniho serveru kde se prodava prakticky kdeco, chtit, aby zamestnaval znalce a odborniky snad uplne pres vsechno, kteri by veskery aukce (od minci, pres CD a obleceni az po auta a domy) jednu po druhy peclive proverovali a tim odhalovali veskery padelky ci podvody :-) Navic by toho tihle lide mohli i pekne zneuzivat ;-)
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Moderátor
elle: odborníky na všechno mít nemusí, ale když třeba někdo prodává kopie, označené jako kopie (což bohužel přehlédne hned několik kupujících) a píše, že jsou to 100% originály se zárukou pravosti, člověk to nahlásí a vůbec nic se nestane, tak asi není něco v pořádku...
Registrovaný uživatel
Ja to chapu, ale na druhou stranu - pokud by stacilo aby na popud a upozorneni prakticky kohokoli Aukro danou aukci ihned zrusilo, tak by to bylo spravny? takhle upozornit muze kdokoli na cokoli, a sam se muze treba jen mylit anebo tim muze sledovat uplne jiny cile - treba tim nekomu zcela zamerne u/skodit.
Staci se podivat treba na DW - tam at se objevi prakticky cokoli cenejsiho, tak to jedna polovina "znalcu" povazuje za 100% original a druha ppolovina naopak za padelek ci kopii.. a hadaj se do krve:-)
Kdyby melo Aukro na popud kazdyho zavistivce nebo radobyznalce (tim nemyslim nikoho z vas, ba naopak!) kterej jim nahodou napise danou aukci hned stahnout, tak by se tam napr. militarie II.WW vubec neprodavaly :-)


-Nastval si me necim? Chci to ale nemam na to? Jses muj konkurent? Je mi 15 a nudim se? Nelibi se mi co prodavas? Pomstim se ti tim ze napisu Aukru ze jses podvodnik a tebou prodavana mince je padelek.

Bez jasnejch a dukazu (o padelku) se s tim proste asi nic moc delat neda. Ono by totiz mohlo bejt hnany k zodpovednosti treba i Aukro, kdyby omylem zrusilo naprosto seriozni Aukci.. i ten prodejce by se moh' citit nejak poskozenej.
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz
« Poslední úpravu provedl(a) elle v 28. 4. 2010, 7:47. »
Moderátor
elle napsal
Ja to chapu, ale na druhou stranu - pokud by stacilo aby na popud a upozorneni prakticky kohokoli Aukro danou aukci ihned zrusilo, tak by to bylo spravny? takhle upozornit muze kdokoli na cokoli, a sam se muze treba jen mylit anebo tim muze sledovat uplne jiny cile - treba tim nekomu zcela zamerne u/skodit.

Tak to určitě ne, ale když někdo prodává minci se značkou kopie jako 100% pravou 2000 let starou minci a já to nahlásím jako plagiát, tak je to snad jasná záležitost - k tomu není potřeba mít žádné odborné znalosti a pokud tohle pracovníkům Aukra jasné není, tak ať to radši zabalí.
Na druhé straně, zrušit aukci a poškodit prodejce i kupující kvůli údajnému příhozu ze strany prodejce (v situaci, kde by neměl logiku, takže nejspíš jen sdílená IP), to jim nedělá žádný problém a když se člověk zeptá na důvod, tak mu napíšou, že nejsou oprávnění.
Jinak jsem třeba nikdy nenahlašoval něco, kde jsem měl jen stín pochybnosti o tom, že jde o padělek, v takových případech jsem jen napsal prodejci, případně kupujícímu...

A ještě něco, k odpovědnosti můžou být hnáni i tehdy, pokud nechají podvodné aukci volný průběh, i když bylůi nani upozornění, případně prodávat podvodníky.. a doufám, že se to brzo stane.
« Poslední úpravu provedl(a) tenzor v 28. 4. 2010, 8:11. »
Registrovaný uživatel
No jeden z duvodu muze byt treba i skutecnost, ze na reseni tak velkyho mnozstvi pod. upozorneni proste nemaji kapacity. Ja nevim. Tim se jich nechci nijak zastavat.
Na druhou stranu bych nepodcenoval ani kupujici. A o cloveku kterej prihazuje na jasnej i zacatecnikem rozpoznatelnej padelek mince se značkou kopie jako na 100% pravou 2000 let starou si myslim svoje :-) Tehle lidi mi (jak jsem uz psal v minulosti) nijak extra lito neni..

ale když někdo prodává minci se značkou kopie a já to nahlásím jako plagiát, tak je to snad jasná záležitost - k tomu není potřeba mít žádné odborné znalosti

No jak se to vezme. Pro uplnyho laika ne-numismatika kterej sedi za PC a ma tenhle spor rozhodnout a pripadne aukci zrusit to zas az tak jasna zalezitost bejt nemusi. O cemz jasne vypovida i fakt ze casto myli i sami kupujici kteri na pod. aukce prihazuji.

Co se tyce totozne IP adresy, tak moznost prihozu ze stejne jakou ma sam prodejce je sice teoreticky mozna, ale pravdepodobna asi jako vyhrat 2x za sebou prvni ve sportce. Zmena IP adresy je to nejmensi - dneska i pro zacatecnika hracka.


Jinak jsem třeba nikdy nenahlašoval něco, kde jsem měl jen stín pochybnosti o tom, že jde o padělek, v takových případech jsem jen napsal prodejci, případně kupujícímu...

Verim, ale obcas se muze zmylit kdokoli (i ja i vy)... a hlavne.. to ze jednate poctive a ze se v tom opravdu vyznate vam nemusi verit ani prodejce ani prihazujici.. a ani Aukro, ktere vas vubec nezna.

A ještě něco, k odpovědnosti můžou být hnáni i tehdy, pokud nechají podvodné aukci volný průběh, i když bylůi nani upozornění, případně prodávat podvodníky.. a doufám, že se to brzo stane

K odpovednosti by mohli byt hnani leda v pripade ze by jim bylo zcela jasne prokazano ze o pod. podvodnych praktikach vedeli, pricemz jim nezabranili anebo se o to aspon nepokusili. Coz je prakticky neprokazatelne.. pokud se napr. sami nepriznaji.
Pouhe podezreni ani proti samotnym prodejcum nestaci. Na vse je treba mit dukazy. Nechci tu radit podvodnikum, ale jim prakticky staci, aby v pripade vypovedi v dusledku trestniho oznameni uvedli, ze o tom ze prodavaji kopii ci padelek nevedeli, a jsou z toho prakticky venku. Hrozi jim jedine - danou castku vratit poskozenemu.
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz
« Poslední úpravu provedl(a) elle v 28. 4. 2010, 9:13. »
Registrovaný uživatel
elle napsal
No jeden z duvodu muze byt treba i skutecnost, ze na reseni tak velkyho mnozstvi pod. upozorneni proste nemaji kapacity. Ja nevim. Tim se jich nechci nijak zastavat.
Na druhou stranu bych nepodcenoval ani kupujici. A o cloveku kterej prihazuje na jasnej i zacatecnikem rozpoznatelnej padelek mince se značkou kopie jako na 100% pravou 2000 let starou si myslim svoje :-) Tehle lidi mi (jak jsem uz psal v minulosti) nijak extra lito neni..


Naprosto souhlasím s tímto odstavce, vždyt kolik by potom aukro potřebovalo lidi k posuzovaní pravosti různých předmětu v sběratelských částech, starožitnostech a dalších. Vždyt poškození ještě můžou být radi že aukro aspon něco uhradí, koupím dražší věc (at už starožitnost, či něco jiného) podle nějakých fotek a nechám si ji poslat ''poštou'' a pak se divím co mě to vlastně přišlo (jestli vůbec něco přislo)?At má sebe víc kladných komentářu za prodej, kdo vám zaručí. zda si to podvodníčci neokomentovali samy? Pokud je prodejce seriozní, tak přece bude souhlasit s návštěvou u nějakého nezávislého znalce (znalců), který potvrdí či vyvrátí pravost, nebo vezmu člověka, který tomu rozumí a takéž mě potvrdí originalitu, je přece tolik jiných způsobů, nezdá se mě-nekupuji. Raději kupovat drahé předměty na vyhlášených aukcích, kde máte už větší jistotu že kupujete originál, můžete si ho prohlédnou atd, sice zaplatíte určitá procenta z ceny, ale máte originál. Ale je vidět, že hodně najivních lidí naletělo, podvod za 3mega to muselo být hodně lidí.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Numismatika aukce » Podvod za 3 miliony

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1