Poklad na Blanensku
Moderátoři: smith.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#26 25. 11. 2014, 11:59
|
|
Registrovaný uživatel |
Nač poklady,když je není čím uzmout,propadají skrz prsty?Proč to v UK jde,že by lepší biochemie?
|
#27 25. 11. 2014, 12:04
|
|
Registrovaný uživatel |
Romolo to je argument většiny hledačů, V UK TO JDE.
Ale v UK se domlouvaj hledači s majitelem pozemků, a Češi? Už teď vim jak by to dopadlo, přesouvání nálezů na vlastní pozemek a podobný vychcanosti. |
#28 25. 11. 2014, 12:13
|
|
Registrovaný uživatel |
Ta cesta pohýho dokumentování, ale ponechání ve vlastnictví (pokud se nejedná o něco extra významnýho) je hodně rozumná věc. |
#29 25. 11. 2014, 12:17
|
|
Registrovaný uživatel |
..a na to významné už by se někde ušetřilo,souhlas.
|
#30 25. 11. 2014, 14:16
|
|
Registrovaný uživatel |
Já to tak praktikoval, ještě v dobách, kdy jsem také hledal. Byl jsem s archeologem v TP domluvený, předmět jsem mu půjčil třeba na měsíc, on si ho zdokumentoval, naměřil, sfotil, nechal udělat perokresby a pak vrátil. Jde to, jen to chce oboustranou vůli a pochopení ...
|
#31 25. 11. 2014, 14:58
|
|
Registrovaný uživatel |
tak by to mělo vypadat
|
#32 25. 11. 2014, 15:43
|
|
Moderátor |
Základ ale je, aby detektorář nerozryl nějakou archeologickou lokalitu (hrad, hradisko atd.). Se pak nesmíte divit, že archeologa podobná činnost nasírá.
Jiná věc je, když se podaří objevit lokalitu doposud zcela neznámou (a při objevu toho víc nezničí jako když odstřelili truhlu s Cimrmanovou pozůstalostí ). |
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1