Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Přehled výskytu mincí

Vykupminci.cz
Numisargo

Přehled výskytu mincí

Moderátoři: numismat.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Vážení začínající numismatici,
kteří se věnujete habsburským ražbám a jako první numismatickou literaturu jste si zakoupili katalog pana Novotného, je to velmi vhodný kapesní katalog, ovšem některé ceny neodpovídají realitě a protože cena mince se neřídí jenom stupněm zachovalosti mince, ale také jaký je skutečný výskyt mince v aukcích. Pro Vaši informaci jsem zpracoval první přehled, který se týká výskytu mincí a to křížového čtvrtolaru, půltolaru a tolaru Františka II. za období 15 let na aukcích ČNS Praha.
Tuto pobočku jsem vybral záměrně, protože nepředpokládám, že budete hned v začátcích svého koníčku provádět velké nákupy na zahraničních aukcích.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Zaujimavy prehlad. Pokial by boli spracovane aj ostatne aukcie, malo by to vyssiu vypovednu hodnotu. Pokial ide o zaujemcov len z Prahy, tak urcite uzitocne.
Moderátor
Pracuje se na tom, ale veeeelmi pomalu. :oops:
Registrovaný uživatel
numismatik-fji "ČNS" to je super pro nás co "nestíháme", k dokonalosti jen chybí aby to bylo v textovém souboru ( kdyby náhodou to bylo a šlo mi to poslat na wo244@centrum.cz, moc bych byl vděčný ;) )
Registrovaný uživatel
Zajímavé je třeba že běžný 1/2 tolar 1795 C se v zrovna Praze neobjevil !
Registrovaný uživatel
Půltolary a tolary Františka II.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Páni numismatici, kteří se věnujete sbírání česko-slovenských, zpracoval jsem přehled česko-slovenských zkušebních ražeb, chyboražeb, kopií a padělků, které se vydražili na na Aukru v roce 2011.

Pokud má někdo zájem tyto zvláštnosti více studovat, mohu mu na vyžádání dát odkaz na uložiště kde najde veškerou obrázkovou dokumentaci k popsaným položkám se seznamu.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
numismatik-fji: záslužná práce, klobouk dolů, ale tady je krásně vidět, jak je numismatický trh doslova zaplevelen různými šmuky, které se honosně tváří jako velká vzácnost, bohužel se stále najde dost p.i.t.o.m.c.ů kteří si myslí, jak báječně investovali své peníze :'( :'( :'(
Registrovaný uživatel
numismatik-fji: To jste dělal sám? Muselo dát hodně práce. Měl bych zájem o odkaz na kompletní dokumentaci. Díky
Registrovaný uživatel
To dr3ex - pošlete mi svůj email, přepošlu Vám kompletní seznam i odkaz kde najdete doplňující obrázky.
zdenekvrbahavirov@seznam.cz
Moderátor
Z vyse uvedenych vypisu je zrejme ze mate pravdepodobne archiv aukcnich katalogu pobocky CNS Praha. Dovoluji si Vas pozadat zda by jste nemohl prilezitostne nahlednout do katalogu z let 1995-2000 - byla tam drazena tolarova klipa Rudolfa II. z prazske mincovny - a sdelit mi blizsi informace. Dekuji.
Moderátor
Kucera: Prošel jsem fotky 1997-2000, a tam jsem ji neobjevil. Takže spíš rok 1995-96, ale ty zatím nemám.
Registrovaný uživatel
Bohužel, já mám také katalogy až od roku 1997, takže pokud některý numismatik se chce zbavit starších ročníků, mám zájem.
Moderátor
Diky obema za snahu. Ted me napadlo ze alespon aukcni cenovy udaj by mohl byt v priloze k novemu vydani Halacky, vecer to skouknu a pripadne rok a cislo aukce upresnim.
Moderátor
Vylučovací metodou - měl by to být katalog 3/1996 z prosince, jediný který mě chybí. V roce 1995 byly čtyři katalogy, z r.1996 mám 1 a 2 a klipa nikde není.
Moderátor
Jestli to tedy není náhodou půltolarová klipa 1603, Lasanz, která je na titulní straně katalogu č.22, prosinec 2000, pol. 881.
Moderátor
Tak podle upresneni to byla prece jen tato pulka, udajne unikat. Mohu pozadat o hmotnost byla-li uvedena? Diky.
Moderátor
14,368g

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Přehled výskytu mincí

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1