Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
Vážení začínající numismatici, kteří se věnujete habsburským ražbám a jako první numismatickou literaturu jste si zakoupili katalog pana Novotného, je to velmi vhodný kapesní katalog, ovšem některé ceny neodpovídají realitě a protože cena mince se neřídí jenom stupněm zachovalosti mince, ale také jaký je skutečný výskyt mince v aukcích. Pro Vaši informaci jsem zpracoval první přehled, který se týká výskytu mincí a to křížového čtvrtolaru, půltolaru a tolaru Františka II. za období 15 let na aukcích ČNS Praha. Tuto pobočku jsem vybral záměrně, protože nepředpokládám, že budete hned v začátcích svého koníčku provádět velké nákupy na zahraničních aukcích. Obrázky:    
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zaujimavy prehlad. Pokial by boli spracovane aj ostatne aukcie, malo by to vyssiu vypovednu hodnotu. Pokial ide o zaujemcov len z Prahy, tak urcite uzitocne.
|
|
|
Moderátor
|
Pracuje se na tom, ale veeeelmi pomalu. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
numismatik-fji "ČNS" to je super pro nás co "nestíháme", k dokonalosti jen chybí aby to bylo v textovém souboru ( kdyby náhodou to bylo a šlo mi to poslat na wo244@centrum.cz, moc bych byl vděčný  )
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zajímavé je třeba že běžný 1/2 tolar 1795 C se v zrovna Praze neobjevil !
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
numismatik-fji: To jste dělal sám? Muselo dát hodně práce. Měl bych zájem o odkaz na kompletní dokumentaci. Díky
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
To dr3ex - pošlete mi svůj email, přepošlu Vám kompletní seznam i odkaz kde najdete doplňující obrázky. zdenekvrbahavirov@seznam.cz
|
|
|
Moderátor
|
Z vyse uvedenych vypisu je zrejme ze mate pravdepodobne archiv aukcnich katalogu pobocky CNS Praha. Dovoluji si Vas pozadat zda by jste nemohl prilezitostne nahlednout do katalogu z let 1995-2000 - byla tam drazena tolarova klipa Rudolfa II. z prazske mincovny - a sdelit mi blizsi informace. Dekuji.
|
|
|
Moderátor
|
Kucera: Prošel jsem fotky 1997-2000, a tam jsem ji neobjevil. Takže spíš rok 1995-96, ale ty zatím nemám.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Bohužel, já mám také katalogy až od roku 1997, takže pokud některý numismatik se chce zbavit starších ročníků, mám zájem.
|
|
|
Moderátor
|
Diky obema za snahu. Ted me napadlo ze alespon aukcni cenovy udaj by mohl byt v priloze k novemu vydani Halacky, vecer to skouknu a pripadne rok a cislo aukce upresnim.
|
|
|
Moderátor
|
Vylučovací metodou - měl by to být katalog 3/1996 z prosince, jediný který mě chybí. V roce 1995 byly čtyři katalogy, z r.1996 mám 1 a 2 a klipa nikde není.
|
|
|
Moderátor
|
Jestli to tedy není náhodou půltolarová klipa 1603, Lasanz, která je na titulní straně katalogu č.22, prosinec 2000, pol. 881.
|
|
|
Moderátor
|
Tak podle upresneni to byla prece jen tato pulka, udajne unikat. Mohu pozadat o hmotnost byla-li uvedena? Diky.
|
|
|
Moderátor
|
14,368g
|