Vážení začínající numismatici,
kteří se věnujete habsburským ražbám a jako první numismatickou literaturu jste si zakoupili katalog pana Novotného, je to velmi vhodný kapesní katalog, ovšem některé ceny neodpovídají realitě a protože cena mince se neřídí jenom stupněm zachovalosti mince, ale také jaký je skutečný výskyt mince v aukcích. Pro Vaši informaci jsem zpracoval první přehled, který se týká výskytu mincí a to křížového čtvrtolaru, půltolaru a tolaru Františka II. za období 15 let na aukcích ČNS Praha.
Tuto pobočku jsem vybral záměrně, protože nepředpokládám, že budete hned v začátcích svého koníčku provádět velké nákupy na zahraničních aukcích.
Obrázky:

Páni numismatici, kteří se věnujete sbírání česko-slovenských, zpracoval jsem přehled česko-slovenských zkušebních ražeb, chyboražeb, kopií a padělků, které se vydražili na na Aukru v roce 2011.
Pokud má někdo zájem tyto zvláštnosti více studovat, mohu mu na vyžádání dát odkaz na uložiště kde najde veškerou obrázkovou dokumentaci k popsaným položkám se seznamu.
Obrázky:

numismatik-fji: záslužná práce, klobouk dolů, ale tady je krásně vidět, jak je numismatický trh doslova zaplevelen různými šmuky, které se honosně tváří jako velká vzácnost, bohužel se stále najde dost p.i.t.o.m.c.ů kteří si myslí, jak báječně investovali své peníze 😞 😞 😞

numismatik-fji: To jste dělal sám? Muselo dát hodně práce. Měl bych zájem o odkaz na kompletní dokumentaci. Díky
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.