Dobrý den vsem, Filoméně obzvlášť..... prosím o názory na tyto tři díla... jedno olej platno signováno
druhé olej dřevo bez signace a nejpodivnější pro mě .... vyšívaný obraz platno na desce... Diky a s cenou me můžete jen mile překvapit... bez ocekavani a s pozdravem Mysak55
Obrázky:

Dobrý den,
protože ve vašem příspěvku figuruje moje uživatelské jméno, tak napíšu jen krátce,
Krajina s lodičkami mi přijde poměrně amatérská, jméno malíře, pokud to dobře čtu Paták určitě nepatří 2 malířům Patákům, který znám, Karla a Zdenka, mám na mysli v porovnání s jejich tvorbou a podpisy.
Ta další krajina mi přijde obdobná
Zátiší, které je vyšívané na plátně si myslím, že bylo nalepeno, tedy fixováno na desku, já s tím mám tu zkušenost, že jsem vlastnila obraz, krásné cikánky, vyšívané na zřejmě klasickém vyšívacím plátně, ale obraz byl původně zasklený a to sklo se rozbilo.
Po letech byl obraz v zoufalém stavu, plný prachu, ale šikovná restaurátorka mi to vyčistila, nevím, zda to jenom vysála, ale ty barvy byly projasněné a obraz byl jako nový.
Že byl fixován, nebo nalepen na silný karton jsem zjistila sama, protože jsem to celé rozdělala a zjistila, že na tom kartonu, či lepence pevně drží.
Obraz byl totiž v oválné paspartě, tu vám dnes už nikdo neudělá a já jsem ji chtěla zachovat.
Co mě ale nejvíc překvapuje na čem ty obrazy stojí, je to nějaký strunný nástroj, snad citera?
fm

no dekuji,ten vysivanej obraz je zasklen , vas jsem jmenoval schvalne i když to byla ode me trochu drzost ale vim jake zde mate jmeno a tak mi to prosim prominte,nastroj který vas udivil se jmenuje Pedal steel kytara potomek kytary havajske z které vzniklo mimochodem i dobro,res. styl hry... v USA je to celkem bežný country nastroj,10strun ladění E9 pro country nebo C6 pro blues tri pedaly preladujici urcite struny o pul ci cely ton meni akord z dur do moll a pak ještě 4paky kolení které také napínají ci povoluji nejake struny ... u nas a i jinde ve svete malo obsazovaný nastroj pro jeho pomerne nakladnou porizovaci cenu....zakladni vybavení pro hru není jen samotny nastroj a požadavky na mechanickou část která musí byt spickova jsou enormní....při vsi te p mechanice a presnosti ladění..proste nejdou ošmelit čínskou tovarnou tudíž se většina nastroju da poridit jen v USA.... daji se na to hrat uzasne věci pokud clovek vydrzi jako samouk,lekce v čr dava jen jeden clovek a to jen občas ....
https://www.youtube.com/watch?v=VRp5CO-6_cU&list=PLkj73K594IuFsYhM_8MEB4ty7Ow-o8RTS
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.