Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Ročníky

Vykupminci.cz
Numisargo

Ročníky

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Ahoj všem, chtěl bych se zeptat, sbírám mince zatím jen tak amatérsky, a teď jsem se na internetu dočetl, že aby byla sbírka kompletní, tak se musí sbírat od každé mince všechny ročníky. To jsem nikdy nesbíral, a přijde mi to divné a zbytečné, abych měl od každé mince všechny ročníky, když ty mince jsou jinak úplně stejné. Co si o tom myslíte?
Registrovaný uživatel
je na každém, jak svou sbírku pojme - někdo sbírá všechny ročníky, jiný pouze zastoupí různé typy mincí, další se třeba zaměřuje jen na určité motivy... možností je spousta a jde jenom o to, abyste ze sbírání měl radost
Registrovaný uživatel
Aha, takže to není nějak pevně dané?
Registrovaný uživatel
Myslim ze v zberstelstve je prave to krasne ze skoro nemate limity na druh zbierania, nie je tu ziadna diktatura, sam sa slobodne rozhodnete co zbierat. Ja napriklad zbieram primarne pohladnice ale len tak pre radost som zacal zbierat sety minci statov z roku mojho narodenia :)
_______________
Registrovaný uživatel
ne
jak jsem psal, záleží na každém, jak a co sbírá; pokud budete sbírat třeba Československo, tak typově je to pár desítek mincí, takže zde sbírání na ročníky dává větší smysl než třeba v případě sbírání mincí celého světa, kde už jen třeba v případě BRD sbíraného na mincovny a ročníky je to hodně přes 150 mincí na nominál...
pokud se rozhodnete zaměřit na nějaké relativně malé konkrétní období nebo oblast, tak se stejně asi sbírání na ročníky, mincovny, varianty, ... nevyhnete, protože jinak nebude za chvíli co sbírat:)
Registrovaný uživatel
aha, tak to jsem rád.
Já mám zatím hlavně novější mince naše a evropské, už mám i něco z rakousko uherských korun, a chtěl bych se začít dostávat čímdál víc do historie.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Ročníky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1