Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#21 22. 5. 2017, 18:30
Lachtane, ČAS v tomto případě NEHRAJE ŽÁDNOU roli. Síťování je síťování a křížkové vyšívání je křížkové vyšívání. Pletení také není starší forma háčkování. Prostě jsou to odlišné techniky ručních prací.

Jasně jde o techniku provedení ... nejde o stáří v tomto případě .

Profilový obrázek
Ander

Uživatel

Zaregistrován:
11. 3. 2009

#22 22. 5. 2017, 18:48

Mne se to nejdřív také zdálo jako výšivka na panamě/kanavě. Ale asi jde jenom o optický klam z blbé fotky. Z první fotky z tazatelova dotazu je vidět, že to je foceno na dlažbě. No a na té druhé fotce jsou pod ubrusem vidět spáry mezi dlaždicemi - to by pod kanavou vidět nebylo !

˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#23 22. 5. 2017, 18:53

Pánové,
já Vás obdivují.Takový přehled co zde předvádíte je nádherný a myslím to zcela vážně. Začínám rozumět paní Altmannové ta vede také takové diskuze, když ji poleji ubrus. Gratuluji.😁 😋

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#24 22. 5. 2017, 19:12
Pánové, já Vás obdivují.Takový přehled co zde předvádíte je nádherný a myslím to zcela vážně. Začínám rozumět paní Altmannové ta vede také takové diskuze, když ji poleji ubrus. Gratuluji.😁 😋

Altmanne to tak bývá ve sběratelství, však to znáte i ze svého oboru ... občas se budou psát memoáry na úplně obyčejnou věc , která ani třeba nemá žádnou sběratelskou cenu a na příspěvek , nebo dotaz na hodnotnou sběratelskou věc tady padnou tři věty. Hrajeme si a nezlobíme, TAK TO MA BYT A TAK JE TO SPRAVNE SOUDRUZI, jak pravi klasik😃

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#25 22. 5. 2017, 19:31

vzhledem k tomu,že tazatel na vašnivou debatu nereaguje-je to škoda,zkusil jsem dát podklad pod ubrus,jenomže je vidět jak trochu odstava od podkladu.
snad se vyjádří tazatel a poslal lepší snímek na tmavším podkladu a detaily.Alespon vidíte detail lataní.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#26 22. 5. 2017, 21:02

DavidXXX napsal/a:

.....vzhledem k tomu,že tazatel na vašnivou debatu nereaguje-je to škoda...

Je tu taký krik (pracovný..),že sa nikita možno bojí.
To nebude "Brutálna Nikita." 🙂
Som zvedavý,čo z toho vylezie.
Stačila by lepšia fotka..
-s-

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#27 22. 5. 2017, 23:30

To už tady tak chodí. Tazatel dá nedostatečné informace, mizernou fotku a po první zmínce že na tom nevydělá už se většinou neozve.🙄

Profilový obrázek
dochtor

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2014

#28 23. 5. 2017, 07:36

Už som síce uviedol, ale zopakujem, že je potrebné lepšie pozrieť druhé foto od majiteľa obrusu. V tejto súvislosti dávam tiež do pozornosti príspevok č.22, ktorý napísal Ander.

Profilový obrázek
nikita13

Uživatel

Zaregistrován:
12. 3. 2015

#29 30. 5. 2017, 17:36

Dobrý den, předem se omlouvám, dlouho jsem se nepřihlásila :-) Stani, rozhodně se nebojím a turtleoverhead, jsem slušně vychovaná a za odpovědi vždy poděkuji :-)
a ano, ptala jsem se na techniku a podle popisu je to opravdu síťování, kanavu poznám, sama jsem na ni na základce vyšívala a poznám rozdíl. O celkovém provedení... nikde jsem neřekla, že je to vkusné dílo, zajímala mě hlavně technika a pokud by o něj měl někdo zájem...? :-) sama si ho na stůl nedám, popravdě se mi nelíbí
A moc děkuji všem za příspěvky, potěšila mě ta žhavá diskuse :-)

Profilový obrázek
nikita13

Uživatel

Zaregistrován:
12. 3. 2015

#30 30. 5. 2017, 17:37

a omlouvám se za nekvalitní fotky, umřel mi telefon s dobrým foťákem a můj dočasný není moc kvalitní

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.