Tak chlubení číslo dvě. Rám od Otakara Končela ( mimo jiné jsem dohledal jeho personálie, bydliště a jsem v kontaktu z jeho synem abych zjistil co možná nejvíc informací ) se docela rozsypal než jsem ho dovezl po nákupu domů, bylo to přesádrovaný dřevo a ta sádra se úplně vydrolila a odpadávali z toho kusy, tak jsem ho dal do obyčejné zlaté lišty a myslím, že se to tak nějak "provzdušnilo" a jsem i s tímto svým druhým amatérským počinem spokojen.
Obrázky:

Obecně mám dva hlavní směry zájmu a to orient ( hlavně figurální ) a moře, sekundárně nějakou krajinomalbu ( a figurální neorientální ) , co se týče Číly pak se s ohledem na řečené zajímám o jeho dnes "druhořadou" tvobu ( pokud za hlavní považujeme lesnické motivy, tetřevy, pytláky, zajíce atd. ) a to z jeho "balkánského" období, vlastním figurální malbu albánského dělníka, v podobném duchu mám i jednoho Tužinského, co se týče mořských motivů, pak mám nějaké Hospergery, ( asi ) falešnýho Knupfera, Freye a nějaký starý ( po židech co ho dali babičce, své kamarádce, když byly deportováni ) velký, ale nesignovaný lodě.

Mě u obrazů co mají hodnotu ( myšleno i finanční ) taky, třeba Čílu bych do novýho rámu nedal nikdy, ale holt na obrazy co mají cenu pár stokorun ( v lepším případě ) hledat vyhovující starý rám xkrát dražší než je samotný obraz nebudu, to mi přijde marnotratnost.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.