To ne, ona byla na té expedice také a hlavně kvůli ní jsme ho tak naplnili, protože brala úplně všechno, kde byl nějaký otisk😃 Marně jsem jí říkal, že budeme brát jen ty hezčí kusy. Ona se pak samozřejmě s tím metrákem na zádech nemusela tahat, no ale znáš to, s ženskýma se člověk nemůže příst😃 No a teď se nikomu nechce ten batoh otevřít a nějak to vytřídit, nehledě na to, že to pak nemáme kde vystavit .... Byli jsme v září na trilobitech, ale v podstatě jen šéf výpravy našel jednoho krásného celého (pozitiv i negativ), jinak jsou to víceméně kousky trilobitů a pak nějací hlavonožci ....

..tak mi to pošli, já si to už nějak přeberu 😈
Né, bane, tohle přesně znám. Když jsem naposledy byla v jednom lomu, musela jsem se hodně ovládat, abych nesebrala všechno a sbírala jen pěkné vzorky. Teď tu mám krabici plnou přebytků (křemeny)
miki- no, v této velikosti už by to mohlo být sběratelsky zajímavé. Pokud se toho chceš zbavit, hoď to na aukro a máš to. Když něco nevím, posílám fotku do našeho Národního muzea v Praze a poprosím je o názor. Ještě se nestalo, aby mi neporadili. (zkus to, u nás jsou ochotni, mail najdeš když si najdeš stránky Národního muzea- Praha)

Venuje sa tomu chalan z B. Bystrice občas predáva na Hobby burze v Trenčíne .
Prípadne Gemologický Ústav pri UKF. Nitra , nájdi na webe riaditeľka je pôvodom paleontoložka.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

No Vsetko mam dost od ruky ci uz ta nitra blava aj piestani. Ale pisal som do Prahy do narodneho muzea tak som zvedavy kedy a co mi odpisu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.