Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#11 8. 2. 2019, 11:28
Nevěděl jsem, že je tato stránka pouze pro odborníky jako jste Vy. Takže se omlouvám, že jsem si dovolil napsat tak nehorázný nesmysl. Ano spletl jsem se, měl jsem v hlavě rok např.1350 a místo 14. století napsal 13.století, protože první informaci jsme dostali, že to může být období vlády Karla IV. A klidně dál můžete zase reagovat svou nadřazeností znalosti v oboru větami začínající zase - To snad není možné... - Ano je to možné, jsem uplny blbec co si neudělal rozbory.

To nebylo ze strany Davida zvolání, ale konstatování ve smyslu ,že to není možné , aby to bylo 13 té století. No a David je tady dlouho, abychom věděli, že v žádném případě se nadřazeně nechová, i když by i mohl , protože zná dost. Takže jeho reakci jste si blbě vyložil ...

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#12 8. 2. 2019, 11:56
Nevěděl jsem, že je tato stránka pouze pro odborníky jako jste Vy. Takže se omlouvám, že jsem si dovolil napsat tak nehorázný nesmysl. Ano spletl jsem se, měl jsem v hlavě rok např.1350 a místo 14. století napsal 13.století, protože první informaci jsme dostali, že to může být období vlády Karla IV. A klidně dál můžete zase reagovat svou nadřazeností znalosti v oboru větami začínající zase - To snad není možné... - Ano je to možné, jsem uplny blbec co si neudělal rozbory.

Pokial mate doplnujuce informacie zial tie ste neuviedol v uvodnom prispevku...

Nemozete sa cudovat odpovediam.
Domnievam sa trochu pokornejsia odpoved je na mieste...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#13 8. 2. 2019, 12:38

David je tu veľmi dlho a má rozsiahle znalosti o skle a keramike, musím sa pridať k ostatným, že ste si jeho správanie zle vyložili. Lachtan má pravdu, je to profík a chová sa tu veľmi slušne a vôbec nie nadradene, i keď vedomosťami v tomto obore by sa mohol tak správať:-)

Profilový obrázek
Wladosaurus

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2019

#14 8. 2. 2019, 13:54

Asi jsem si to vyložil špatně, jen mi úvodní slova ,,To snad není možné" přišla jako Co jsem si to dovolil napsat za hloupost když těmto věcem neorzumím. Ano nerozumím a věřím, že profík a odborník je. Kdyby to bylo napsané třeba - Ne, 13.století to být nemůže, protože...- tak si to nevyložím jinak, stejně jako u ostatních odpovědí, za které děkuji. Ale to je fuk, tohle jsem tu resit nechtel😃 Zkusím tedy archeologický ústav.

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#15 8. 2. 2019, 14:57

správné rozhodnutí-archeologický ustav,tam vám odborníci mužou potvrdit artefakt z jakého je období.Moje formulovaná věta"To snad není možné" pouze jsem žasnul,nic jsem nemyslel ve zlém,špatně jste si to vyložil..to nic.nestává se často,najít takový nález.Dejte pak vědet jak to vše dopadlo,přeji uspěch...

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#16 8. 2. 2019, 15:15

Samozřejmě je to loštický pohár , asi XV. Století a ta druhá nádoba velmi přibližně ze stejného období .Loštický pohár byla vysoce módní záležitost zvláště v XV. Století a to tak , že se dostala dokonce do jednoho z obrazů Hieronymuse Bosche :- )

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#17 8. 2. 2019, 15:46

Však víme. Loštický pohár bylo něco jako dneska, nevím, tablet? Akorát že doma po prababičce to má málokdo.😉
Jinak, člověka potěší, když vidí loštické poháry třeba na hradě Budíně. Vidět světovost malé moravské vísky.😃

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#18 8. 2. 2019, 23:48

Ještě doplním, že mne u těch loštických pohárů fascinují ta ouška, zvlášť, když je jich tam hodně. Je to v podstatě unikát (aspoň si na nic podobného nevzpomínám) a ten, kdo to tehdy vymyslel, musel být génius a zvláštní je, že jinde to zřejmě nekopírovali. A pak se na to naprosto úspěšně zapomnělo, až po mnoha letech začali v Lošticích ve velkém dělat tvargle.😃

Profilový obrázek
marcel88

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2012

#19 4. 12. 2019, 12:53

Když se tady tak bavíte o staré keramice, nevíte náhodou z jakého období může být tady toto. Hledal jsem na googlu v obrázcích, ale asi špatně.

Obrázky:

Profilový obrázek
janicek

Uživatel

Zaregistrován:
25. 3. 2009

#20 1. 3. 2020, 19:55

Pekný večer prajem,
dnes som si kúpil malý darček v podobe hlineného džbánika. Vedel by niekto určiť približne z akého obdobia pochádza? Džbánik je z Banskej Štiavnice.
Ďakujem🙂

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.