Děkuji Vám Kolemjdoucí za reakci.
Vašich příspěvků si na tomto fóru vážím z mnoha důvodů a jeden z nich je ten, že píšete přímo k věci bez rádoby vtipných dvousmyslů.
K vašemu příspěvku uvedu, jak to vidím ze svého pohledu.
V tomto stavu není obrázek na vystavení Určitě bych rád provedl ( samozřejmě někým ználým ) jeho opravu s výhledem, že bych si ho vystavil. Bohužel neznám jeho hodonotu a byl bych nerad abych investoval peníze do něčeho bezcenného a dopadl jak ten pán v Malostranských povídkách, který myslel jak nemá cennou sbírku minerálů. Další pokolení by alespoň měli cennou vzpomínku nebo uloženou nějakou kačku na horší doby.
Nemám ani představu jak rámcově je oprava drahá a tudíž nejsem ani schopný říct co je cenově přiměřené.
Mohla byste mi prosím alespoň přibližně a samozřejmě z Vašeho pohledu sdělit přibližný odhad a zda se to pro můj úmysl vyplatí ?

Děkuji za důvěru, jsem myslím člověk se smyslem pro humor a častokrát se tady musím držet, ovšem chápu, že jedna věc je vtipkovat s kamarády u píva a druhá dát někomu úplně cizímu smysluplnou radu, když předmět diskuze je prakticky neznámý😉
Ale k vašemu dotazu: Opět to není jednoduché. Jedna věc je cenná vzpomínka, druhá je uložená kačka. Ono to spolu často moc nesouvisí. Problém je, že se (programově) nezabývám trhem s uměním. Restaurátorovi by mělo být jedno, na jak cenném díle pracuje, a měl by všemu věnovat maximální pozornost. Ono to zní jako floskule, ale je to dobrá zásada.
K ceně opravy se tady ze zásady nevyjadřuju. Těch vstupních informací tu nikdy nebývá dostatek, je třeba si předmět dobře a do detailu prohlédnout osobně, stanovit si obsah restaurátorské práce a z toho pak teprve vyplyne honorář. Navíc, každý restaurátor je jinak drahý (a neplatí ani, že čím je lepší, tím je dražší😉... pokud váháte, zda jít do opravy, zvolte opačný postup: na stránkách portálu propamátky ( https://www.propamatky.info/cs/katalog-sluzeb/cela-cr/restauratori-s-povolenim/material/malirske-platno/) si prolistujte seznam restaurátorů - malířů, máte tam jejich specializaci, bydliště a práce, najděte si někoho poblíž vašeho bydliště a obrázek mu ukažte.
Pak se můžete rozhodnout, zda do opravy jít...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.