Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » Staré hodiny stroj Gebr. Resch

Vykupminci.cz
Numisargo

Staré hodiny stroj Gebr. Resch

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
prosím o ocenenie a určenie veku hodín,stroj je značený Gebr. Resch. Ďakujem

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
doplním:Na stroji je číslo 63583,také isté je aj na držiaku stroja a na kyvadle
Moderátor
Gebr. Resch. Možná se pletu, ale není to ta kvalitní vídeňská firma, která v roce 1867 přenesla svoji firmu do Bukurešti??? Tedy platí to u řádu a vyznamenání. Mohu se mýlit a tak budu pozorně sledovat. Stále je možno se učit. :roll:
Registrovaný uživatel
Podľa čísla vyrobené pravdepodobne v rokoch 1873 - 1880.
Registrovaný uživatel
Samozrejme, že Altmann to vytušil správne. Gebr. Resch bola rakúska firma, ktorá sa v 19. stor. najprv venovala zlatníckej a klenotníckej práci, neskôr výrobe hodín-pendloviek. Najskôr založil firmu Lorenz Resch, ktorý bol jedným z dvorných klenotníkov cisára Franz Jozefa a vyrábal aj rakúske rády a vyznamenania. Neskôr sa zo svojimi synmi pustil do výroby hodín a strojčekov. Na nemeckých a rakúskych weboch sa dá nájsť kopec informácii o tejto už zaniknutej firme. Gebr. Resch znamená Gebruder Resch, čiže bratia Reschovci. Po r. 1901 sa firma stala súčasťou inej firmy - Junghans. Netrúfam si odhadnúť cenu vyššie zobrazených hodín ale v niektorých článkoch na nete sa uvádza, že strojčeky boli kvalitnejšie ako nemecký G. Becker a dnes sú i viac oceňované medzi zberateľmi. No taktiež je možné, že len strojček a mechanizmus je Gebr. Resch a hodiny vyrobil a zmontoval nejaký miestny hodinár. V minulosti to bolo bežné.
Registrovaný uživatel
KANTOR, stačí si zadať napr. na e-bay do vyhľadávacieho riadka ,,Gebr. Resch" a sledovať či sú tam na predaj hodiny toho typu. Treba si vysledovať o aký typ hodín sa jedná a či sa predajú za cenu, ktorú požaduje predajca. Pravdaže netreba ihneď podliehať ilúzii, že vystavené hodiny v aukcii alebo podobné, ktoré majú ľudia doma, majú uvedenú hodnotu, ktorú predajca požaduje. Ak sa podobný kus naozaj predá, až potom sa dá urobiť aká taká predstava o cene i keď aj to je dosť veľmi relatívne. A samozrejme len v prípade, že sú funkčné a nepoškodené.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Starožitnosti » Staré hodiny stroj Gebr. Resch

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1