Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Náhradu položíte na tvrdou podložku a zakryjete například starým kapesníkem. Potom vezmete kladívko a přiměřenou silou přes kapesník zubní náhradu poklepáváte. Do 5 minut máte hotovo. Tento postup jsem viděl, když do jednoho starožitnického krámu přišla nějaká babička - vdova prodat náhradu po zesnulém manželovi. Čuměl jsem jako výr jak je tento postup jednoduchý.
Adalbert

Jsem ještě živá a měla jsem bytelný zlatý můstek. Po operaci mně zbyl i se zuby které nešly odstranit. Posílali mě od čerta k ďáblu a nakonec jsem našla zlatnici,které to absolutně nevadilo-říkala,že to je normální-která mně z toho zlata udělala náramek.A je to...😃

Prosím o radu k tomuto tématu. Řeším právě též zubní zlato po předcích, nechci ho prodat, chci udělat slitek a nechat ho v rodině. Před časem jsem někde na Praze 1 našla firmu, která to dělala, ale teď už mi ve vyhledávači naskakují jen firmy, které chtějí zubní zlato vykoupit. Zlato ze zubů zkusím odstranit podle rady Adalberta, i když už jen pomyšlení mi moc příjemné není, i z piety k nějakému předkovi :-)
Dík za odpověď

Zlato by malo byť na tom zube prilepené zubárskym cementom. Skúšal som sa kedysi zahrať na domáceho kutila a po všemožných pokusoch zabral "oheň". Skús upnúť do peanu a nahriať nad plamienkom plynového sporáku a následne za horúca oddeliť pomocou šidielka. Ak nie je k dispozícii pean, tak položiť na lyžičku a nahriať na nej ...
PS: Začne to "všeliako "šumieť", ale netreba sa báť 😎 Stupeň tavenia zlata je dosť vysoký.

Safina tuto službu má, ale nevím jesli se to vyplatí.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.