Na té jedné fotce, kde je trochu bok obrazu, to vypadá, že je pod tím jiná malba. Na této fotce je taky zřejmé, že jde o plátno průmyslově šepsované (plátno bylo šepsované v celých rolích a malíř si prostě ustřihl). Ten spodní rám je zcela amatérský. Zezadu to plátno vypadá podivně, ani ne jako malířské plátno. Jako by bylo jenom použito druhotně - na podlepení (???). Těžko podle fotky soudit.
Musel byste to ukázat nějakému restaurátorovi - hlavně pro vyloučení možnosti, že je pod tím "něco jiného". Tento portrét žádnou hodnotu nemá a stav je mizerný.

Tiež mám nato taký názor bral som to preto že sa mi to zdala celkom kvalitná malba a nestála veľa len som dúfal že nájdem podpis pod novým rámom čo sa mi nepodarilo - ten názov Eden je možno aj názov hotela u nás v Piešťanoch lebo aj druhý obraz - ten bol zdarma🙂 čo sa predával s týmto na druhej linke ten bez rámu má odzadu tiež napísané Eden takže možno to rámovali pre hotel a tam v minulosti visel:). Určite pod touto malbou iná nebola zospodu je plátno biele a zvrchu pod malbou zelené, a presvitá do bielej čiary sú praskliny na malbe rám bude druhotne použitý sú tam staršie diery po klincoch
Možno je tam aj podpis na fotke ale z tohto sa toho nedá moc vyčítať . malé a
vyblednuté ak to vôbec podpis je, škoda že to pretreli voľakedy lakom inak boli šaty aj pozadie do modra - lebo sa tá farba praskala ale možno by inak už neexistoval ďakujem za názory
Obrázky:

To podpis je. Zkuste to ve tmě nasvítit UV světlem jestli to pomůže a trochu to nevystoupí.
Nebo se jděte zeptat do toho hotelu Eden, jestli tam nebude nějaký pamětník.
Nebo třeba zapátrat po bývalých majitelích hotelu jestli by někdo z příbuzných nevěděl a tak dále.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.