Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antické mince » Určenie pravosti mincí

Vykupminci.cz
Numisargo

Určenie pravosti mincí

Moderátoři: Misak33, smith, tenzor.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
K tomu Antoniu Piu- nemohu si pomoct, ale přijde mi strašně divný portrét (anatomie) a podezřelé ty rýhy na reversu- hlavně to, proč nejsou i přes písmena či motiv. To pro mne budí dojem, že je tam někdo uděl schválně, aby mince vypadala jako pravá. Pokud by vznikly při čištění, tak to se mi nezdá, snad by nikdo nebyl takové trdlo, aby minci klidně zničil hrubým čištěním nějakým drapadlem, myslím si, že by se ji spíše snažil čistit opatrně, ale kdo ví, lidé jsou různí :-)) Kdyby byla z pole, a ty rýhy vznikly orbou, byly by i na písmu či obrazu. Také má chemickou patinu. To sice nemusí být proti pravosti, také si některé mince patinuji, ale nevím... (to jsou důvody, proč bych ho nekoupila já)
Moderátor
U posmrtnych denaru Antonina Pia je portret (a vlastne cely vzhled mince) pomerne odlisny od toho, co se razilo za jeho zivota (nevim jestli Marcus Aurelius dal vyhodit starou partu, ale je to tak :) ). Takze celkove ten portret na prvni pohled nevybocuje, i kdyz par podezrelych veci se tam najit da. Jinak celkem souhlas.
Registrovaný uživatel
dobry den prajem,
ta Sabina ako uz uvedeneje pravdepodobne falzifikat.
Antoninus Pius s "tortou" je v poriadku nevidim tam nic podozrive. ma na sebe trochu "hornsilber" ale ked to vycistite vylezie z toho pekna mincicka. ako vidim su na nej nejake skrabance, resp. skusky, pravdepodobne aj v antike sa uz niekomu nepozdavala a skusil ci z toho nevylezie nieco ine ako striebro :-)
a ten Gordian je tiez v poriadku.

pozdrav
K.
Registrovaný uživatel
Problém je vyriešený, predajca obchod zrušil. Mince č. 2 a 3 si nechám.
Ďakujem všetkým za vaše reakcie :)
Moderátor
Ta Sabina neni falsum pravdepodobne, ale 100% :)
A ten Antoninus Pius, jak rikam, nemuzu odpovedne posoudit, na prvni pohled ok, ale na druhy uz uplne ne a ta nizka cena dost zarazi, ze by najednou byli vsichni na eBayi tak prehnane opatrni?
Registrovaný uživatel
tenzor napsal
Ano, je to tzv. halo efekt a je to jedna z věcí která hovoří pro pravost mince - u římských mincí z 2. a 3. století bývá často výrazný (ale samozřejmě jde vyrobit, pokud se použije pvodní technika ražby). Více viz např. tady:
http://www.forumancientcoins.com/moonmoth/halo_coins.html


Děkuji za odpoveď i za odkaz.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Antické mince » Určenie pravosti mincí

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1