Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Umění - obrazy » Vhodné restaurátorství

Vykupminci.cz
Numisargo

Vhodné restaurátorství

Moderátoři: smith, Wjem.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, chtěl bych restaurovat obraz. Byl natřen nějakou chemií proti červotoči, která prosákla skrz na obraz. Kolik by to mohlo asi stát ? (barva není pastózní). Díky

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Dobrý den, myslím, že jménem všech restaurátorů mohu vyjádřit zklamání, že věštění z křišťálové koule nebylo zahrnuto do osnov. Vždyť vy tady ani neukazujete celý obraz, nepíšete ani jaké má rozměry a koneckonců ani, čím byl natřen. Bez těchto údajů vám tu nikdo nic neřekne. A zodpovědný "opravář" bude muset před stanovením ceny opravy pravděpodobně i udělat zkoušku, zda je to poškození vůbec reverzibilní...
Registrovaný uživatel
Ani čím byl namalován a dokonce ani na čem je namalován.
Přesto si troufnu cenu určit. Bude to rozhodně více než pětpeněz, zhruba něco mezi slušnou sumičkou a pěknou pálkou. ;)
Spíže bych ale tipoval že to beze zbytku odstranit nepůjde. Opět se potvrdilo že nejhorší škůdce je kutil domácí. :evil:
Registrovaný uživatel
Turtle, otázky na tyto parametry (jistě důležité) jsem se ani neodvážila zde vznésti.... :lol:
Registrovaný uživatel
Zdravím, je to olejomalba na dřevotřísce o ploše 60 x 40 cm. Nevím jakým nátěrem byl obraz ošetřen, ale dotyčný to dělal v pěkné agónii , určitě to bylo dlouhou dobu dobře schované proti režimu, ale nikoli proti škůdci:) Myslíte, že je opravdu tak těžké trefit ty rumělkové oblaka ? Moje otázka směřuje na restaurátorství, které má na trhu příznivé reference. Díky
Registrovaný uživatel
Moc nerozumím, co myslíte tím "trefit ty rumělkové oblaka"... nic rumělkověoblačného není na fotce vidět, nehledě na to, že restaurátor není od toho, aby něco takzvaně "trefoval". (Jde vám o odstranění nevhodného zásahu, nebo jenom o to, aby vám ten poškozený obraz někdo "pěkně přemaloval"). Obraz (jakýkoliv) vám pěkně přemaluje každý (resp. jakýkoliv) malíř, bez ohledu na vzdělání a uměleckou potenci... to ale není restaurování ;)
Registrovaný uživatel
hogofogo napsal
Myslíte, že je opravdu tak těžké trefit ty rumělkové oblaka ?

To mi připomíná:
“...jo a kdybyste nemoh trefit ty vokapy tak mi krapet tý zelený eště zbylo” :D ;)
Registrovaný uživatel
Tak jsem to rozhodně nemyslel. Pokud je to srajdou dřevo nasáklé, bude procento úspěšnosti odstranění takřka na nule, to je můj názor. Takže se tu mužem bavit dokolečka a tip na vhodného restaurátora, který se nezabývá jenom nábytkem z (holandska) tu od Vás nejspíš nedostanu.
Registrovaný uživatel
asi ne :(
Registrovaný uživatel
hogofogo , Tvůj dotaz je typická ukázka toho jak dotaz vypadat nemá. Informace z tebe lezou jak z chlupaté deky. Restaurátora najdeš snadno, stačí se podívat do telefonního seznamu nebo na internet. Záleží na tom kde bydlíš. Ještě stále jsme ale neviděli ten obraz, není jisté zda to restaurování vůbec stojí za to. Například to že je na dřevotřísce zní velmi podezřele :roll:
Registrovaný uživatel
turtle...tebe je zde skoda...mel by si pracovat ve "vorstandu"nejakeho energetickeho koncernu....ve dvou vetach trefis se smrtelnou jistotou hrebik na hlavicku.... :mrgreen:

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Umění - obrazy » Vhodné restaurátorství

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1