Na přesnou faksimilii by si musel mít souhlas majitele a hlavně samotný rukopis získat na chvíli do "rukou", aby se mohla udělat designově totožná kopie. Pochybuji ale, že to Amíci umožní... Stejně jako nás "kopli do pudele" Švédové, když vzniknul záměr vydat v ČR věrnou faksimilii Ďáblovy bible aneb Codex gigas (největšího rukopisu na světě).

dědek napsal/a:
To by si ale skoro nikdo nekoupil. Se "záhadologickýma kecama"(?) to proto koupíte levněji!
To by si koukal, kolik se najde jen v ČR prachatých bibliofilů, kteří jsou ochotni zaplatit řádově desetitisíce Kč i více za přísně limitované edice faksimilií vzacných rukopisů či tisků.

Tohle je knížka, dle které byl zřejmě natočen výše zmiňovaný třídilný TV film...

To mi připomnělo, na co jsem nedávno natrefil, česká Jeruzalémská Bible, ale ta bibliofilská musí být stejně nejmíň čtyřicetkrát lepší.😃

Já ty novodobé faksimilie neuznávám... Může jít o jakkoliv přísně limitované série, ale podle mě je to nabubřelý brak, na kterém si vždy namastí kapsu jen vydavatel... Coby možnou "výhodnou" investici do budoucna to hodnotím podobně jako ty "limitované" pozlacené mincovní šmejdy, se kterými tady v Česku oblbují numismatické neznalce ty různé pofiderní společnosti...

:D
Naprostý souhlas.

KDybych měl peníze a chtěl bych investovat do krásných knih, vyberu si tady. http://www.aulos.cz/home.php
Ty faksimile jsou podle mě neprodejný nesmysl.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.