Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Jiří Véle

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#1 12. 12. 2013, 23:55

Zdravím, tak jsem znovuobjevil krásu železáků😉 a docela jsem se do nich pustil. Tady je několik ukázek mých vzorků. Přez zimu až postupně nabrousím material, tak ještě něco přidám.
Foto 1-5 Brdy

6 Unhošť env.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Subteraneus

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#2 13. 12. 2013, 16:00

..zrovna nedávno jsem na nějaké koukala na Aukru, ale protože mám už ve vitríně nedostatek místa, čekám až se objeví nějaký opravdu krásný neodolatelný kus. Pravda je, že se tam sem tam opravdu pěkné objevují, snad brzy také nějakým přispěji...
Jinak pěkné ukázky. 😉

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#3 13. 12. 2013, 16:48

..tady jsou nádherné ukázky...
http://www.fler.cz/blog/zelezity-kremen-16419

Profilový obrázek
Jiří Véle

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#4 14. 12. 2013, 18:41

Ahoj, já tedy spíše hledám nebo maximálně vyměním material. Je to pro mne větší zázitek🙂 . Ale proti gustu žádný dišputát🙂 .Na této stránce http://www.milatv.cz/mineraly/ Je několik videi mého kamaráda Marcela o železitých křemenech ale i o jiných minerálech.

Subteraneus

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#5 14. 12. 2013, 20:14

..dnes jsem byla na burze v Písku a po nějakých železákách také koukala, ale žádné super ukázky jsem tam neobjevila, na štěstí, protože jsem koupila hromadu achátů, viz. téma s acháty.
Zhlédla jsem hned několik videí tvého kamaráda a přiznám se, že mne oslovily. Na taková místa bych jela hned, ale vzhledem k tomu, že mám problém ukecat manžela, aby mne vůbec vzal na vltavíny... kopat někam do lesa by mne asi neodvezl...( zaujala mne témata s lomy u Písku)
Mám ale prosbu- je vidět, že tvůj kamarád kamenům opravdu hodně dobře rozumí ( třičtvrtě názvů popsaných v některých videích jsem slyšela poprvé v životě 😃 ).
Věřím, že by mi mohl pomoci určit jeden šutr, který jsem před pár lety našla v okolí na poli, ale do dnes jsem jej neurčila. Možná to bude něco naprosto obyčejného, asi nějaký druh slídy, ale ráda bych věděla, co to vlastně je. Mohla bych tě poprosit o kontakt? Nebo bych fotku poslala tobě, zda by jsi se ho zeptal?

Profilový obrázek
Jiří Véle

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#6 14. 12. 2013, 22:25

Na těch strákách (mila tv) je i emil na Marcela. Ale fotku mi klidně pošli velký mineralog nejsem ale sem tam něco poznám🙂 (On má docela dost kalup tak nevím jak je na tom z časem myslím Vanka)

Subteraneus

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#7 15. 12. 2013, 08:04

..máš skrytý mail... tak to dám sem...
..je to pravděpodobně některý druh slídy, jen nevím který. Znám se stříbrným zabarvením, znám černým zabarvením, většinou jsou však šupinkaté, ale se "zlatými pásky" či "proužky" jsem se u nás nesetkala (jsou to rovnoměrné proužky), až tady v Jižních Čechách. (u nás byly sedimenty- středočech) Takže to nejspíš tady bude obvyklá věc, ale neumím jej zařadit, tak jestli víš, jak se přesně tato jmenuje....

Obrázky:

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#8 15. 12. 2013, 14:00

PS: ..mám ještě pár dotazů, napiš mi prosím tě na mail. (když klikneš na přezdívku, objeví se)

Profilový obrázek
sedlec

Uživatel

Zaregistrován:
12. 1. 2013

#9 5. 1. 2014, 15:19

Tak největší trapas je ten, že železité křemeny jsem dnes objevil v naší historické kamenné zdi (udajne ani prababicka nevi kdo ji stavil) no a v ni jsou ruzne druhy zelezitych kremenu, bohuzel se jedna mnohdy o vetsi kameny, ktere nelze vytahnout, jiste, ze po rozriznuti by byly mnohem hezci

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#10 5. 1. 2014, 16:56

..tak to je pěkné překvápko 😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.