To Pechy -- no jasně , to je přesně ono co píšeš - ale ty kresby uvidíš až to rozřízneš ! A někdy taky ne ! A ještě záleží, jak to rozřízneš ! a po určité době a pár řízlých kamenech se to dá na těch 70% odhadnout ,jak píše Jiří. Tem má odhad určitě dobrej při svých zkušenostech .😆 A k tomu se také určitě časem dopracuješ a pak už toho balastu nebude tolik . Jinak zajímavej článek o stromatolitech : http://www.gemsmarik.com/info_kontakty_/stromatolites_/stromatolites_info_.htm . Jo a fotky sem dej , rádi se podíváme ! 😆 😆 Skodič

Jiří Véle napsal/a:
Tak můj 70% odhad🙂 foto1 (vše říkám zprava) kámen 1a2 řezat, foto4 kámen1, foto6 kamen 1a2, taky řezat , zbytek do základů, skalky atd....
Jirko ,
díky moc za poradu. Koukám,že se budu mít teda co učit🙄 Vysvětli mi prosím princip jak odhadneš kámen na řez.Je to o počtu barev na povrchu,nebo o velikosti plochy ,kterou barvy zabírají,nebo o tvaru obrazců jež vytvářejí?Píšeš foto 6 šutr 1+2,nemá to být foto 7 až to poslední /nic ve zlém/? Prosím řekni mi proč ne na řez např.obr.5 /odshora/ šutr vlevo.
Mimochodem,když vidíš řízlý šutry na netu na prodej,tak co si myslíš vesměs o jejich kvalitě ? Chci mít další vodítko i když každému se líbí něco jiného..
Děkuji za pomoc,vážím si ji.😉
Petr.

To Pechy a Jiří -- Tak jsem rád , že jsem se s Jiřím docela shodnul ! až na dva -f7-č2 mi připadá , že by mohl mít nějaké pizolitky a f4 jsem nevybral vubec . Udělal jsem si tu včera večer soukromý typ 😳😳 Tak jsem zvědavý jak se vyvrběj po rozříznutí !Ale stejně -teda jestli si řeže sám - toho fikne víc , ono to člověku stejně nedá - co kdyby .... !😆 😆 A ten zbytak jak píše Xantokon- krásný červený gabiony !! 😁 😆
Jinak jestli se mužu vyjádřit k těm řízlejm na netu - jasně to vidíš už podle ceny - kvalitní železák nebude nikdo prodávat za 29 nebo 39 Kč. To jsou běžný šutry kterejma si na lokalitě naplníš batoh . To je tak pro toho , co se mu nechce tam jet ale chce mít vzorek z lokality . Pěknej pizoliťák,jako tu nafotil Jiří naposled by stál i jenom řízlej několik stovek . A k tomu 2 až 3 Kč /cm2 za broušení a leštění .A takový se neprodávaj na netu ale jdou do sbírky a někdy se druhá půlka vymění s kamarádem za stejně pěknej třeba z jiný lokality . Aspoň to tak vidím já 😳 Tak jsem zvědavej až je fikneš !!!😲 Skodič
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.