Zdar chlapci, f4 mi přijde jako Sebečice a pro mne je to zajímavý materiál který umí překvapit. f7 myslím že to jsou jen žlutý fleky v červeném( ale můžu se plést) a jak se Pechy ptal na f6 tam tušim vlevo kresbu a vpravo pásky. Jinak souhlasím s Otou. Rozřezat ti to můžu bez problémů, pokud pak u mne lidi brousí je řezáni v ceně. Ale pár šutrů neřeším.
Subteraneus

Jiří Véle napsal/a:
Zdar chlapci, f4 mi přijde jako Sebečice a pro mne je to zajímavý materiál který umí překvapit. f7 myslím že to jsou jen žlutý fleky v červeném( ale můžu se plést) a jak se Pechy ptal na f6 tam tušim vlevo kresbu a vpravo pásky. Jinak souhlasím s Otou. Rozřezat ti to můžu bez problémů, pokud pak u mne lidi brousí je řezáni v ceně. Ale pár šutrů neřeším.
Jirko,
je vidět ,že si borec.Jak si věděl,že jsem si odskočil za humna do Sebečic?To jinde tento typ není ?Dá se v této lokatitě najít nějaký pěkný kousky např.pizolity?Ještě jsem jí moc nezkoumal..
Dík všem za odpovědi.😉

Dnes som našiel v jednom lome niekoľko kusov pochádzajúcich z rozpadnutého veľkého žltočerveného balvana. Myslím, že to nebude jaspis ale skôr železitý kremeň, hoci som nikdy železňák ešte v ruke nedržal. Čierne bodky po prebrúsení zmenia farbu na modrastokovovú, asi je to hematit. Nenašiel som žiadne informácie o výskyte železitých kremeňov na Slovensku ani žiadne obrázky a tak by som uvítal, keby mi môj predpoklad niekto skúsenejší potvrdil, či vyvrátil.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.