Děkuji.
Obrázky:

« Poslední úpravu provedl(a) snailice v 4. 3. 2023, 18:28. »
Moderátoři: numismat.
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 4. 3. 2023, 18:23
|
|
Registrovaný uživatel |
Pěkný podvečer přeji a snad nevadí, že svůj dotaz píši sem. Bohužel se babička nechala poštovní nabídkou zlákat a odebírala mince z Národní pokladnice (např tyto viz foto). Když jsme to zjistili, tak jsme zasáhli. Akorát jsme netušili, kolik toho ve skutečnosti odebrala (občas nám nějakou minci dala k Vánocům či narozeninám). Teď při řešení pozůstalosti, jsme objevili větší sbírku. Tak teď přemýšlíme co s nimi. Kdybychom se třeba rozhodli a nabídli je k prodeji, myslíte, že je o tyhle mince vůbec nějaký zájem, případně mají vůbec alespoň hodnotu toho, co do nich babička investovala?
Děkuji. Obrázky: ![]() « Poslední úpravu provedl(a) snailice v 4. 3. 2023, 18:28. » |
#2 4. 3. 2023, 18:38
|
|
Registrovaný uživatel |
pokud svědomí dovolí, tak se časem najde někdo, kdo vám za to třeba půlku dá...
_______________ |
#3 4. 3. 2023, 19:52
|
|
Registrovaný uživatel |
Treba si zistiť co presne máte. Predávajú bezcenné šmejdy, čo bude asi aj váš prípad. Ale predávajú aj veci zo zlata a striebra 😉
_______________ ... Som tu deň a noc ... Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď http://sered-city.blogspot.com |
#4 4. 3. 2023, 20:30
|
|
Moderátor |
snailice: napsal jsem mail
|
#5 4. 3. 2023, 21:43
|
|
Registrovaný uživatel |
Nikdy nebudou mít hodnotu co do nich babička investovala...ale ber to tak ,že chtěla jenom to dobrý pro vás ...pozůstalý..nechal bych si to na památku,na ostatní bych se vysral
![]() |
#6 4. 3. 2023, 22:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Když ono to je složitější….. má to i stinnou stránku - i díky tomuto a podobným firmám se babička dost zadlužila a proto já osobně spíš než památku v tom vidím vzpomínku na dost velké problémy. Ty na fotce mám od ní doma, zbytek jsem zatím nefotila - narazili jsme na ně dneska při papírování a zatím nejsme stoprocentně rozhodnutí, co s tím. |
#7 4. 3. 2023, 22:39
|
|
Registrovaný uživatel |
...problém bude složitější než jsem čekal,škoda ,že musíte řešit věci kvůli kterejm se babča dostala do problémů a musíte je řešit vy,pozůstalí ..pokud je to tak jak píšeš .prodejte co se dá a eliminujte škody který by vám v budoucnu mohly ublížit...a víc je jenom na vás,přeji hodně štěstí
![]() |
#8 4. 3. 2023, 22:46
|
|
Registrovaný uživatel |
tak furt jsou asi v + ne? jinak by odmítli dědictví
_______________ |
#9 4. 3. 2023, 22:49
|
|
Moderátor
![]() |
snailice - podle té fotky, bohužel mi to nejde zvěšit, ale ta mince vpravo nahoře vypadá jako kopie Svatováclavského dukátu, pokud skutečně chceš abychom se na to podívali odborným okem a vyhodnotili, tak každou mince avers/revers tzn. rub/líc mince a samostatně. Ale nepředpokládej veliké hodnody, bohužel nar.pokladnice napíše super reklamu o jedinečnosti mince, ale realita je zcela jiná a většína mincí či spíše medailí nemá žádnou numismatickou hodnotu.
_______________ MEMENTO MORI ET CARPE DIEM |
#10 4. 3. 2023, 22:53
|
|
Moderátor
![]() |
toto tak zcela nemusí být pravda, protože notář jim to nemusí říci a pozůstalí to třeba ani neví. Jen pro dopřesnění, pokud odmítneš dědictví je to na stálo, takže pokud se pak něco vynoří nějaký majetek máš smůlu. _______________ MEMENTO MORI ET CARPE DIEM |
#11 4. 3. 2023, 23:04
|
|
Registrovaný uživatel |
nechci být ot, jak často se asi vynoří další neznámý majetek? a pokud notář odvede špatně svoji práci, tak se s ním můžeš soudit... aneb vycházel bych ze standardu.
_______________ |
#12 5. 3. 2023, 6:10
|
|
Registrovaný uživatel |
Děkuji všem za odpovědi, až bych tam příští víkend jela, tak bych případně zbytek vyfotila. Jen dodám, že dědické řízeni bude teprve probíhat a nepředpokládali jsme, že tohle by se tam mělo hlásit jako majetek. Jinak ano, dědictví pak budu odmítat (byt babička nevlastnila a dluhy nechci). Situace je trochu složitější, ale to tu veřejně řešit nechci.
|
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1